Naptár

Betöltése

Mindent feladva Veszprémbe költözött

2017. Augusztus 22.
6 éve
 
A bakonyi megyeszékhelyen javában zajlik a csapatépítés, az alapok lerakása, az eddig eltelt bő két hét hasznos felkészülési időszaknak tekinthető. Mérész Csaba vezetőedző az erőgyűjtő gyakorlások után már taktikai elemeket vesz át a tanítványaival, s jóllehet Simon Lászlóék munkához való viszonyával nincs baj, azért akad még tennivaló. A szakmai főnök tenni akarását, az együttes előrejutását Kertész Zsolt is segíti.

– A holt idényben Naményi Miklós, a helyi egyesületet működtető gazdasági társaság ügyvezetője és Mérész Csaba keresett meg, hogy a jövőben lenne kedvem a királynék városában dolgozni? – mondta Kertész Zsolt. Noha tősgyökeres székesfehérvári vagyok, szinte minden a koronázó városhoz köt, és alapítója vagyok – helyesebben voltam – az ottani Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiának, úgy voltam vele: az én életembe is kell a változás. Mivel kihívásként fogtam fel az itteni feladatot, s mert az álláspontjaink közel voltak egymáshoz, hamar megállapodtunk abban, hogy a vezetőedző segítője leszek, illetve irányítom és felügyelem az utánpótlás-vonalat, az U20-as fiataloknál pedig trénerként is közreműködök.

Kertész Zsolt egyébiránt negyedszázada edzősködik, előtte, illetve közben a nevelőegyletében, a Videotonban, majd a Fehérvár KC – inkább B-csoportban indult – alakulatában játszott. A hírek szerint az egyestől az ötösig, szinte mindegyik poszton megfordult. A kilencvenes évek elején már játékos-edző volt, de tevékenykedett Tatán és beugróként, két hónapig szerepet vállalt az élvonalbeli Alba Fehérvárnál is. A Dávid Kornél KA-nál több mint másfél évtizedet szorgoskodott. A Fejér-megyei műhelynél megértették a szándékait, hogy felénk összetettebb teendőkkel bízták meg, s arról pedig ne is beszéljünk, hogy a legtöbb edző álma, hogy felnőttcsapat mellett bizonyíthasson. Végül mindent feladott – a várpalotai pedagógusi állását is – és Veszprémbe költözött.

Mint a szakedzőtől megtudtuk: nálunk jó helyre került, a „munkatársak” jól fogadták, míg Mérész-mesterrel abban maradtak, hogy eztán egyenrangú partnerként „húzzák az igát” Körtélyesi Gergelyék mellett. Tehát bármilyen meglátása, véleménye, vagy építő jellegű kritikája van, azt megossza a többiekkel, mert úgy vélik: ez is előreviszi a szekerüket. – Egyelőre pozitív a kép, mindenki nagyon rendes hozzám. Már túlvagyunk egymás megismerésén és egy győztes győri tesztmérkőzésen. Talán az a legfontosabb, hogy látom a kosárlabda iránti és az előrelépéshez szükséges tiszteletet és becsvágyat a srácokban. Ez mindennek az alapja. Hiszek abban, hogy a jó szellemű csapatunk a lehető legmagasabb szintre jut az NB I/B Nyugati-csoportban. Vannak még hibáink, de azt látom, hogy mindenki bizonyítani akar – tette hozzá az új másodedző.

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink