Naptár

Betöltése

Miskolc - Veszprém 94:86

2021. Február 28.
3 éve
A második mérkőzését játszotta a héten a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, ismét idegenben, ezúttal a MEAFC-Miskolc ellenfeleként, február 28-án, 17:30-tól, Miskolcon.
 
A felnőtt mérkőzés után U20-as csapatunk lépett a pályára, akik 91:86 arányban vereséget szenvedtek.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 22. forduló:
MEAFC-Miskolc - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 94:86 (20:18, 18:33, 23:13, 34:22)
Miskolci Egyetem, Körcsarnok, zárt kapus mérkőzés.

Miskolc: Kozák M. 19, Kozák B. 18, Tóth 22/3, Lippai 13, Érsek. Cserék: Orliczki, Tóth 6, Homoki 14, Sándor, Béres 2. Edző: Szollár Gergő

Veszprém: Szücs, Sipos 4/3, Madár 37/18, Szabó 21/3, Dukic 18/12. Cserék: Birkás 3/3, Futó 3, Gaál. Edző: Baksa Szabolcs
 
 
Tudósítás:
 
A mieink tudták elhozni a feldobást, ám a támadásunkból nem szereztünk pontot, így a Miskolcnál volt a lehetőség, hogy megnyissa a mérkőzést. Ezt Kozák Márton két sikeres büntetőjével meg is tette. Nem kellett sokat várni a válaszra, Szabó tört be, és a sikeres duplán felül egy büntetőt is dobhatott, amelyet nem is hagyott ki. Sajnos a másik palánknál három pont érkezett. Ezt követően mind a két gárda kihagyta a támadásait, nem változott a különbség. A pontcsendet végül a vendéglátónk törte meg, és nem is érkezett válasz a túloldalon. Egy újabb védelmi hibánk után növelték tovább az előnyüket, ám ezen Madár triplája, majd Szabó betörése változtatott. Kozák dobhatott ismét két büntetőt, mindkét próbálkozása pontot ért. Míg a túloldalon elmaradt a pontszerzés, addig Dukic dobott egy jó kintit, majd a lepattanót a mi palánkunk alatt Szabó szedte le (5. perc 13:11). Egy rövidebb pontcsed következett, nem változott a különbség. Ezt Madár két jó büntetője törte meg. Újabb büntetők következtek, Homoki egyet dobott be a megítélt kettőből. Mi nem tudtunk élni viszont a lehetőséggel, amit a miskolciak meg is bosszúltak. Szabó javított a túloldalon az előző rontott passzán, egy triplával talált be. Jól védekeztünk, majd Madár két büntetőjével lehetőségünk volt egyenlíteni. Tapasztalt játékosunk ki is használta ezt. A negyed végén két támadást is kihagytunk, így végül kétpontos hátránnyal kezdhettük a második játékrészt (10. perc 20:18).
 
A második negyedet a hazai csapat nyitotta Lippai közelijével. Erre a válaszunk Sipos triplája volt. Habár megszereztük a lepattanót a palánkunk altt, végül kiment a labda, így a Miskolc hozhatta azt. Nem is hagyták ki a lehetőséget, Tóth tört be eredményesen. A túloldalon Dukic nagy küzdelem árán juttatta a labdát a gyűrűbe, így felzárkóztunk egy pontra. Sajnos nem tartott sokáig az örömünk, hiszen ellenfelünk előnye két gyors támadással már öt pont volt. Tovább tartott a rossz szériánk, Dukic megmozdulását ítélték szabálytalannak a játékvezetők, aminek kötveztében a hazaiak előnye további két egységgel gyarapodott. Madár és Dukic összjátéka hozta vissza a tüzet a csapatba. Dukic a passza után a saját palánkunknál még egy lepattanót is megszerzett, így mi támadhattunk. Újabb Madár pontok következtek, ezúttal tripla formájában. A felkeményedett védekezésünknek, valamint Madár kintijének köszönhetően a negyed felénél átvettük a vezetést. Ekkor Szollár Gergő, a hazaiak vezetőedzője időt kért (15. perc 30:31). A mebeszélés után sem engedtünk a kemény védekezésből, aminek a végén újabb Madár hármas következett. A hazai csapat pontcsendjét Kozák Bertalan törte meg, majd egyenlített is. Erre Szabó középtávolija volt a válaszunk. Vendéglátónknál összegyűlt az öt csapathiba, így Futó büntetőzhetett, aki be is dobta mind a kettőt. Dukic védekezett jól, majd adott parádést passzt Szabónak, amiből újabb dupla született. Ekkor ismét hazai időkérés következett. Madár követte el az első személyi hibáját, majd Lippai dobott be egyet a megítélt két büntetőből. A túloldalon egy újabb Madár tripla jött, ami már az ötödik volt neki a mérkőzésen. Kozák Bertalan dobhatott ismét büntetőt, amiből egyet sikerült értékesítenie. Madárral hárompontos dobás közben szabálytalankodtak, a három pont érvényes és a büntetőt is pontos volt. A válasz Béres palánkalattija volt. A szünet előtt még Dukic szerzett egy triplát, majd blokkolta támadóját, így magabiztos vezetéssel várhattuk a harmadik negyedet (20. perc 38:51).
 
 
A mérkőzés második felét a miskolciak duplája nyitotta, majd a túloldalon Szabó tört be. Jól védekeztünk a következő támadásnál, így a hazaiak támadóideje lejárt. A támadásból nem sikerült pontot szereznünk, amit az ellenfelünk ki is használt, Kozák duplájával csökkentették a különbséget. A következő percek inkább a védekezésről szóltak, nem szerzett pontot egyik csapat sem. Ezt végül Lippai két büntetője törte meg. Sipos próbálkozott kintről, ám a dobás nem ért gyűrűt. Hétpontos vezetésnél Baksa Szabolcs időt kért. Ezután továbbra sem tudtunk pontot szerezni, így a negyed felére ellenfelünk öt pontra zárkózott fel (25. perc 48:43). Szabó betörése bizonyult eredményesnek, majd a MEAFC vitte végig gyorsan a támadását. Madár válaszolt erre egy palánkalattival. Jól védekeztük ki a következő támadást, Futó tudta megszerezni a lepattanót. Szabó kísérletezhetett két büntetővel, amiből egyet értékesített. Továbbra sem engedtünk a védekezésünk hatékonyságából, a Miskolc támadóideje lejárt. Habár elveszítettük a labdát, Dukic blokkjának, majd jó lepattanózásának köszönhetően visszaszereztük azt. Ismét egy kis pontcsend volt a meccsen, ezt Homoki palánkalattija törte meg. A Miksolc követett el technikai hibát, Madár dobta be a megítélt büntetőt. A túloldalon ugyancsak egypontos kísérlet következett, sikerrel. Gyors támadást vittünk végig ezután, Szabó passzából Dukic volt eredményes, aki egy jó védekezést követően egy triplát is szerzett. Szollár Gergő időkérése után Tóth dobhatott két büntetőt, amiből egy volt sikeres, majd Homokinak is volt két próbálkozása. Ő nem hibázott. A negyed végén pontatlanok voltunk elől, amit kihasznált a házigazda, így már csak négypontos vezetést tudhattunk magunkénak az utolsó játékrész előtt (30. perc 60:64).
 
A negyed elején Madárnak volt egy rontott passza, amiből gyors pontot szerzett a Miskolc, majd egy újabb hiba után ismételték meg mindezt. Végül Dukic palánkalattija törte meg a HOYA gyengébb szériáját. Tóth tört be jól, a két ponton felül még egy sikeres büntetőt is dobott. Az újabb hazai dupla után Baksa Szabolcs időt kért. A megbeszélés után Madár próbálkozott kintről, de a dobás a gyűrűről lepattant. A túloldalon Kozák Bertalan szerzett egy duplát. Ekkor vendéglátóink vezetése öt pont volt (33. perc 71:66). Továbbra sem tudtunk kosarat dobni, amit ellenfelünk sorra ki is használt. A pontcsendünket Szabó egy bedobott büntetője törte meg, majd ki is védekeztük a támadást. Futó hibázott, dobása után azonban Kozák Márton volt eredményes. Erre Birkástól érkezett a válasz egy tripla formájában. Ismét Kozák Márton volt eredményes, majd egy büntetődobásuk után megszerezték a labdát is, és még két ponttal növelték az előnyüket. Madár középtávolijával csökkentettük a két csapat közti különbséget. Sajnos a védekezésünk továbbra sem volt a helyén, így ismét ponttal zárhatta a hazai csapat az offenzíváját. Technikai hibát ítéltek a hazai gárda ellen, Madár sikeres büntetője után Dukic triplája volt pontos. Szollár Gergő kért ekkor időt. Futó személyi hibája után egy büntetőt értékesített Tóth, majd újabb hibát ítéltek Futó ellen, ami az ötödik volt neki, így nem folytathatta a találkozót. Ezúttal Homoki dobott két büntetőt, szintén egy volt sikeres. Szabó tört be a túloldalon, akivel szemben szabálytalankodtak eközben. A kosár érvényes és a büntetőt sem hagyta ki. A túloldalon Birkás is elérte az ötödik faultját, így ő sem folytathatta a találkozót. Tóth mindkét büntetőjét bedobta, csakúgy, mint Madár a túloldalon. Dukic szerzett labdát, majd Sipossal szemben követtek el sportszerűtlen szabálytalanságot. Egy büntetőt dobott be, majd mi támadhattunk. Újabb büntetők következtek, Madár továbbra sem hibázott a vonalról. A mi palánkunk alatt Homoki szerzett két pontot csapatának. Az utolsó percbe lépve ellenfelünk előnye továbbra is öt egység volt (39. perc 89:85). Ekkor újabb büntetők kövekteztek Madártól, aki ezeket is biztos kézzel értékesítette. A sikeres két pont után megszereztük a labdát, de nem tudtuk kosárral zárni a támadást. Sipos követett el személyi hibát, ami után Tóth dobhatott kettőt. Ebből egy landolt a gyűrűben. Baksa Szabolcs kért időt a tamádásunk előtt, amit nem sikerült eredményesen befejeznünk. A mérkőzés végén már nem tudtunk betalálni, így végül nyolcpontos vereséggel zártuk a találkozót (40. perc 94:86).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a Miskolcnak, megérdemelten nyerték meg a mai meccset. Az első félidőben extra támadójátékot mutattunk, emiatt volt önbizalmunk védekezésben is. A második felére a mérkőzésnek lassan jöttünk ki az öltözőből. Ezt a hazaiak kihasználták. Nehéz szakmázni most, hiszen fizikálisan és fejben is elfáradtunk. Így is volt egy hajránk. Még van hátra öt meccs, megpróbáljuk az összeset megnyerni, és bekerülni a playoffba. Természetesen nem adjuk fel.
 
Birkás András, a Veszprém irányítója: Az első negyed végig szoros volt, majd a másodikban sikerült meglépnünk a Miskolctól. Sajnos az utolsó két negyedben nem támadtunk elég jól, nem sikerült elég pontot szereznünk, aminek köszönhetően a hazaiak átvették a vezetést. Ezt már nem tudtuk sajnos megfordítani. Gratulálok a Miskolcnak.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el.

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink