Naptár

Betöltése

MTK - Veszprém 75:86

2020. Október 22.
3 éve
A harmadik idegenbeli mérkőzését játszotta a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, ezúttal Törökbálinton, az MTK-ELITE Basket ellen, október 22-én, 19:15-től. A találkozó előtt az U20-as csapatunk 51:70 arányban tudott győzelmet aratni ellenfelünk fiataljai ellen.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 4. forduló:
MTK-ELITE Basket - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 75:86 (13:24, 24:12, 28:26, 10:24)
Törökbálint, Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium, zártkapus mérkőzés.

MTK: Hegedűs 9/3, Jakab 23/12, Takács 10/3, Juhász, Bognár 5. Cserék: Bagi, Dobos 2, Farkas 12/6, Nagy 6/6, Láncos 7, Spiriev 1. Edző: Horváth Balázs
 
Veszprém: Szücs 7/3,  Madár 18/6, Orgona 10, Szabó 19/6, Dukic 20/15. Cserék: Sipos 2, Futó 10 Edző: Baksa Szabolcs
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást mi tudtuk elhozni, így vezethettük is az első támadásunkat, ahol Dukic próbálkozott egy triplával. Ezt leblokkolták, így a hazaiak jöhettek a labdával. Egy hosszú támadás után Jakab meg is szerezte a találkozó első pontjait. Szabó nem engedte, hogy sokáig vezessék a mérkőzést, egy betörésből szerzett duplát, majd a plusz egy megítélt büntetőt is bedobta. Ezt követően két támadásunkat is elrontottuk, aminek köszönhetően az MTK három ponttal tudott vezetni. Ezen Dukic, majd Szücs triplája változtatott, amikre nem érkezett válasz, így újabb hármast jegyezhetett Szabó. A jó védekezésünknek, és pontos támadásainknak köszönhetően a negyed felénél már nyolc ponttal vezettünk (5. perc 6:14). Ezt Jakab középtávolija tudta csökkenteni. Újabb jó védekezések sorát tudtuk bemutatni, majd Dukic passzából Futó növelte tovább az előnyünket, ami ekkor már több, mint tíz egység volt. Ezen a ponton a hazai csapat edzője időt kért. A megbeszélés után mindkét csapat hibázott egy-egy támadást, amiből végül Sipos betörésének köszönhetően mi jöttünk ki jobban. Ismét labdát szereztünk, majd Madárral szemben szabálytalankodtak, aki a két megítélt büntetőből mind a kettőt be is dobta. A mi palánkunk alatt is történt egy szabálytalannak ítélt mozdulat, viszont Takács a kettőből csak egyet tudott értékesíteni. A negyed végén már nem történt változás az eredményben, magabiztos vezetéssel zártuk azt (10. perc 13:24).
 
A második játékrész elején egy kicsit alábbhagyott a lendület, az első három percben nem tudtunk kosarat szerezni. Az MTK ezt ki is használta, és hét pontra tudtak felzárkózni. Ekkor Baksa Szabolcs időt kért, ahonnan visszatérve Szabó törte meg a pontcsendünket. Egy jó védekezést is a magunkénak tudhattunk, viszont a támadást nem tudtuk pontokra váltani. Ezt Nagy bosszúlta meg egy tripla formájában. Orgona palánkalattija új erőre keltette a csapatot, folyamatos fegyelmezett védekezés volt jellemző ránk. Sajnos a támadásainkról nem volt ugyanez elmondható, többször is hibát vétettünk, amit ellenfelünk ki is használt. Szücs középtávolijának, majd Orgona büntetőinek köszönhetően az előnyünk hét pont volt (17. perc 25:32). Láncossal szemben követett el faultot Orgona akció közben. A kosár érvényes, de a megítélt büntetőt nem sikerült értékesíteni. Újabb hibát követtünk el támadásban, ami után az MTK hátránya csupán két pont lett. Ezt Dukic passzából Futó tudta növelni. A túloldalon gyorsan érkezett a válasz Láncostól. Az egyenlítést egy eladott labdánk utáni gyors támadás jelentette a hazai csapatnak. Ezen Madár értékesített büntetői változtattak. A félidő előtt még egy triplát tudhatott magáénak az MTK, ami egyúttal egypontos vezetést is jelentett a hazaiaknak (20. perc 37:36).
 
 
Mi vezethettük a találkozó második felének az első támadását, ami nem zárult sikerrel. Azonban Madár egy labaszerzés után végig is vitte az akciót, sikerrel. Sajnos ezt követően kétszer is hibáztunk támadásban, ami előbb egy duplát, majd egy triplát jelentett a vendéglátónknak. Dukic törte meg a pontcsendünket egy hármassal, majd egy lepattanót megszerzett a saját palánkunknál. Újabb tripla következett, ismét Dukictól. Hegedüs válaszolt erre a túloldalon egy középtávolival. Továbbra sem álltunk meg a kinti dobásokkal, ezúttal Madár járt sikerrel, majd a következő támadást ki is védekeztük. A harmadik negyed felénél, Takács hármasának köszenhőten, ismét egyenlő volt az állás (25. perc 49:49). Ekkor egy adok-kapok alakult ki a két csapat között, sorra sikerrel fejezte be a támadásait mindkét gárda. Ebből sajnos mi jöttünk ki rosszabbúl, az MTK sikeres hármasainak köszönhetően. Két támadásunkba is belehibáztunk, amit a hazai csapat meg is bosszúlt, és hat pontra el tudtak húzni tőlünk. Baksa Szabolcs ekkor látta idejét egy újabb időkérésnek. Dukiccsal szemben követtek el faultot, ami már az ötödik volt, így két büntetődobás következett, mindkettő a gyűrűben landolt. Hatásosnak bizonyult a megbeszélés, hiszen egy jó védekezést követően Dukic tudott triplázni. Az utolsó negyedet végül hárompontos hátránnyal várhattuk (30. perc 65:62).
 
Az negyedik játékrészt az MTK nyithatta, rögtön egy triplával, amit Farkas neve mellé jegyezhettek. Habár a támadásunkat elrontottuk, a védekezésünk a helyén volt, így újra próbálkozhattunk. Sajnos ismét sikertelenül, Orgonától vették el a labdát lépéshiba miatt. Dukic lepattanózott jól, majd Orgona javította az előző hibáját. A túloldalon gyorsan érkezett a válasz Bognártól. Újabb labdát tudtunk szerezni, és jól is fejeztük be a támadásunkat, majd megismételtük ezt, így a hátrányunk már csak két pont volt (34. perc 70:68). Orgona nyúlt bele az ellenfél passzába, így nálunk volt a lehetőség, hogy egyenlítsünk. Ezt Szabó nem csak kihasználta, de egy triplával át is vette a vezetést. Orgona blokkja után Szabó dobhatott két büntetőt, ami két ponttal növelte is az előnyünket. Ekkor a  hazai csapat időt kért. A következő támadásuknál lejárt az idő, a labda a miénk lett. Madárt csapdázta be az MTK, ezzel meg is szerezve a játékszert, viszont pontot nem tudtak jegyezni. A fegyelmezett védekezésünk meghozta a gyümölcsét, Madár triplájának köszönhetően pedig már nyolcpontos vezetést tudhattunk a magunkénak. Hosszú pontcsendet tört meg csapata számára Láncos a két értékesített büntetőjével. Válaszul Madár passzából Dukic triplázott. A következő támadás során Futó elkövette az ötödik hibáját, így nem folytathatta a mérkőzést. Ez nem törte meg a csapatunkat, újabb jó védekezést mutattunk be, ami után Szabó büntetője növelte a különbséget. Ismét jól lepattanóztunk, majd Sipos dobhatott két büntetőt, sajnos sikertelenül. Továbbra sem engedtük, hogy a hazai csapat ponthoz jusson. Madár passzából Orgona tudott újabb duplát szerezni, ám a következő támadásnál Ő is kipontozódott. Ez a mérkőzés végkimenetelén azonban nem változtatott, így zsinórban második győzelmét aratta a HOYA (40. perc 75:86).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak! Ez egy igazi, kemény mérkőzés volt, de erre is készültünk, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. A mai nap megjártuk a mennyet és a poklot is, de végül győztesen tudtunk kijönni a találkozóból. Úgy gondolom, hogy igazi nagybetűs Csapatként tudtunk ma együttműködni, és azt is meg tudtuk mutatni, hogy számolni kell velünk a bajnokságban. Minden játékosomnak gratulálok, azoknak is, akik ma nem jutottak lehetőséghez. További sok sikert kívánok az MTK-nak!
 
Nebojsa Dukic, a Veszprém erőcsatár-centere: Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk ma. Az első negyedben tíz ponttal tudtunk vezetni, de a másodikban, illetve a harmadikban kicsit alábbhagyott a lendületünk. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, erre is készültünk. Örülök a győzelemnek!
 
 
Részletes statisztikák itt találhatók.

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink