Naptár

Betöltése

Nagy csatára számítanak

2018. Március 27.
6 éve
 
Már csak három forduló van hátra az NB I/B Piros-csoport alapszakaszából, és mert az éllovas Oroszlányi SE Lions az előző öt fellépéséből hármat elvesztett (…időrendben a Nagykőrösi Sólymok SE-től, a Tehetséges Fiatalok Basketball Playerstől és a Vasas Akadémiától), az évadban két „zakóval” többet számláló, ám a hajrában nehéz ellenfeleket kapó mieink számára hovatovább belátható közelségbe került az első hely. Persze, ha úgy pattogtattak volna, mint a minap, alighanem mindenki a hátukat nézné, lévén, a legutóbbi csatájuk jelentős részében jó ritmusban és akaratosan játszottak, sokat tettek azért, hogy a Knipl Kft. Bonyhádi KSE idejekorán összeomlott (76-105). A jól védekezett bakonyiak előbb kaptak lábra, majd igazán ráléptek a gázpedálra: kombinatívabb kosárlabdával és remek dobóformával szolgáltak. Hibákra kényszerítették a sereghajtót, előbb tíz-, majd húszpontos előnyt harcoltak ki – vagyis a felek nem voltak egy súlycsoportban. A hazaiak nem találtak fogást az önbizalomtól duzzadt HOYA-mezeseken, akik a lepattanókat hatékonyan gyűjtötték, a második félidő elejére pedig harminc pontra növelték az eltérést. Mivel a pályán macska-egér küzdelem zajlott, a záró felvonásba az is belefért, hogy a két fokozattal visszakapcsolt vendégek az éberségüket, a hatásfokukat és az agresszivitásukat a „sarokba hajították”.

Ezúttal nehezebb dolguk lesz a – tizenhat győzelemmel és hat vereséggel a második helyen álló – veszprémieknek, hiszen azt az MTK Törökbálintot fogadják a Vetési gimnázium tornatermében, akik tizenkettő–tizenegyes mérleggel a hatodikak. Az ellenfél idegenben ugyan négy–hetes mutatóval bír, de pazar formában vannak: az előző öt csatájukat megnyerték. A Jakab Péter, Boinitzer Dávid, Bihari Máté és Szabó Tibor nevével fémjelzett műhelyt tavaly sem volt könnyű két vállra fektetni, az egyetemisták keményen megdolgoztak a sikerért. Akkor a vetélytárs próbálta megnehezíteni a dolgunkat, ám Körtélyesi Gergelyék jól kezelték a nyomást, a döntő pillanatokban nem remegett meg a kezük (88-95). A párharc eleje arról árulkodott, hogy a klubok nem a masszív hátsó alakzataikkal óhajtják behúzni az élvezetes mérkőzést, ám mikor szorult a hurok, a vendégek tudták, hogy mit kell tenni. Néha túlcifrázták ugyan az akcióikat, de a nagyszünet előtt összekapták magukat és hozták a begyakorolt figuráikat. A veszprémiek a második húsz percben tartották a négy-nyolc pontos vezetésüket, hogy aztán az utolsó negyedben, döntetlen körüli állásról minden kezdődhessen elölről. Eleinte hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, majd a mieink nem engedték ki a kezükből az irányítást, figyelmesebb és magabiztosabb lett a produkciójuk, s visszaverték az offenzívákat.

– Jól ismerjük egymást a leendő ellenfelünkkel, nagy titkaink nincsenek egymással szemben – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Veszélyes társasággal találkozunk, emiatt is, jó lenne ott folytatni, ahol nemrég abbahagytuk. Hazai környezetben viaskodunk, a szurkolóink előtt, minden apróságra oda kell hát figyelnünk. Főként a védekezésre, ugyanis leginkább azzal tudjuk őket nyomás alatt tartani. Fontos lesz, hogy jó döntéseket hozzunk, nem szabad könnyű kosarakat engedni nekik, fel kell vennünk velük a harcot. Így a legjobb volna csapatként és a saját tempónk szerint játszani. Megígérhetem, hogy mindent megteszünk, ami az erőnkből telik. Nagy csatára számítok, sok nézővel – és remélhetőleg hazai diadalt.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink