Naptár

Betöltése

Nagykőrös - Veszprém 59:96

2020. Március 11.
4 éve
Idegenben játszott bajnoki mérkőzést a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a Nagykőrösi Sólymok KE ellen a bajnokság 24. fordulójában, március 11-én, 19:30-tól.
 
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 24. forduló:
Nagykőrösi Sólymok KE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 59:96 (14:25, 15:17, 20:25, 10:29)
Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola. Vezette: Varga, Vadász, Drenyovszki
Nagykőrös: Molnár 2, Dobos 9. Mester 7/3, Lakosa 16, Mácsai. Cserék: Bartos 4, Fehér, Csukás 6, Tóth 9, Viqueira 4, Lakatos, Jókai 2. Edzők: Lakosa Zsolt, Kovács Sándor
Veszprém: Völgyi 13, Madár 8/6, Füzi 4, Szabö 9/3, Sipolins 17/3. Cserék: Birkás, Czirbus 13, Kozma 4/3, Medve 13/9, Veingartner 3/3, Verasztó 12. Edzők: Nikola Lazic, Baksa Szabolcs
 
 
A feldobást a Nagykőrös hozta el, ám a jó védekezésünket követően egyből mi támadhattunk, amelynek végén Szabónak ítéltek meg két büntetődobást, és ezeket magabiztosan pontokra is váltotta. Nem érkezett válasz a túloldalon, majd egy leindítást követően Völgyi zsákolt. Újabb jó defenzív játék következett a HOYA részéről, amely után egy gyors Füzi betörés bizonyult hatásosnak. Két percbe telt a hazaiaknak, hogy megszerezzék az első duplát (2. perc 2:6). Egy újabb hazai betörés után egy kissebb üresjárat jött, amit Sipolins középtávolija tört meg. Továbbra sem bírt a hazai csapat a védekezésünkkel, miközben mi sorra pontosan fejeztük be a támadásainkat, így a negyed felére már nyolcpontos előnyre tettünk szert (5. perc 4:12). Ekkor a Nagykőrös vezetőedzője időt kért. A következő támadásuk ismét sikertelen volt, mi pedig kihasználtuk a hibát. A túloldalon Sipolins szedte össze a lepattanót, majd Madár triplája talált be. Jó pár perc után volt újra eredményes a Nagykőrös, de a válasz gyorsan érkezett Völgyitől. Több támadást is elhibáztunk, amit a Sólymok ki is használtak, és feljöttek öt pontra. Nikola Lazic időkérése után új erőre kaptunk, és sorra védekeztük ki ellenfelünk támadásait, majd váltottuk pontokra a sajátjainkat, így a negyed végére tizenegy ponttal vezettünk (10. perc 14:25).
 
A második negyedet ott folytattuk, ahol az előzőt abbahagytuk, jó védekezés és pontos támadás volt jellemző a csapatunkra, ezúttal Czirbus szerzett három pontot a mieinknek, míg a túloldalon nem érkezett válasz, köszönhetően Medve jó védekezésének. Ezután a lendületünk támadásban alábbhagyott, védekezésben pedig kissebb hibák voltak, így az előnyünk nyolc pontra csökkent (15. perc 22:30). Egy rövid adok-kapok alakult ki a két hárda között, rendre jól fejezte be mindkét fél a támadásokat. Ebből végül mi jöttünk ki jobban, köszönhetően csapatkapitányunk, Medve triplájának. Egy rontott támadást követően a hazai edző időt kért, ám utána nem tudtak pontot szerezni, nem úgy, mint Verasztó, aki betörésből volt eredményes, és szerzett egy újabb duplát. Egy szerzett labda utáni lendításból volt eredményes Czirbus a palánk alatt, amivel már tizennégy ponttal vezettünk, fél perccel a negyed vége előtt. A hazai csapat két büntetődobást végezhetett el, amiből egyet tudtak a gyűrűbe juttatni. A játékrész végéig már egyik csapat sem szerzett pontot, így tizenhárompontos különbséggel vonulhattunk a nagyszünetre (20. perc 29:42).
 
 
A hazai csapat kezdte a mérkőzés második felét, és egyből értékesítettek is két büntetőt. Erre Völgyi szép palánkalatti megmozdulása volt a válasz, míg a túloldalon Mester próbálkozott sikerrel a hárompontos vonalon kívülről. Mindkét csapatnál felkeményedett a védekezés, a különbség nem változott. A hazai mester, Lakosa Zsolt időkérése után ellenfelünk egy gyors akciót vitt végig jól, viszont a mieinktől nem érkezett válasz, mivel a Nagykőrös jól védekezett, és a következő próbálkozásukat pontokra is váltották. Madár triplája után Sipolinsszal szemben követtek el szabálytalanságot, aki sikerrel dobta be a büntetőket. Sipolins folytatta a jó szériát, most egy hármassal, majd egy lepattanóval (27. perc 43:59). Továbbra sem bírt a hazai együttes a védekezésünkkel, amit egy Medve dupla követett. Lakosa büntetői után Medve tört be, majd gyorsan érkezett a válasz az ellenfelünktől is. Egy visszajátszást követően mi támadhattunk, Kozmával szemben szabálytalankodtak, aki a két büntetőjéből egyet értékesített. A negyed végén még Verasztó dobott be egy büntetőt, ezzel növelve előnyünket (30. perc 49:67).
 
Jól kezdtük az utolsó játékrészt is, Czirbus sorra dobta a duplákat, míg Medve egy triplával járult hozzá az immár huszonötpontos vezetéshez. Ellenfelünk kihagyott hárompontos próbálkozása után ismét egy Czirbus dupla következett, majd egy újabb jó védekezés, amit végül Medve hármasa koronázott meg. Hosszú idő után szerzett újra pontot a Nagykőrös, ám erre Verasztó passza után Szabó válaszolt másodperceken belül (36. perc 54:83). A hazai csapat időkérését követően a mérkőzés az eddigi ütemben folytatódott, kemény védekezés és gyors pontos támadás volt ránk jellemző, sorra jól fejeztük be az akcióinkat, míg az ellenfelünkét kivédekeztük. A mérkőzés utolsó perceiben két fiatalunk, Veingartner és Birkás is a pályára lépett. Utóbbi egyből egy labdaszerzést mutatott be, amiből Füzi növelte előnyünket. A találkozó utolsó pontjait Veingartner triplája jelentette, tovább növelve az amúgy is tekintélyes különbséget a végeredmény tekintetében (40. perc 59:96).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Nikola Lazic, a Veszprém vezetőedzője: Megérdemelten nyertünk ma. Jól védekeztünk, különösen a harmadik, illetve a negyedik negyedben, amiből könnyű pontokat tudtunk szerezni. Örülök a győzelemnek, hiszen egy hazai pályán nagyon erős csapat ellen tudtunk ma nyerni. Gratulálok a csapatomnak.
 
Madár András, a Veszprém dobóhátvédje: Nem volt könnyű mérkőzés, de az egész csapat jól teljesített ma. Jól védekeztünk, és végig uralni tudtuk a találkozót, mi irányítottunk. Jó úton járunk, de sokat kell még dolgoznunk.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_530

 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink