Naptár

Betöltése

Nagykőrös - Veszprém 67-62

2023. Május 06.
11 hónapja
Az NBI/B Piros csoport playout szakaszának második fordulója következett el a házigazda Nagykőrösi Sólymok KE és a Veszprém Kosárlabda Klub számára, akik az utolsó szalmaszálba igyekeznek már kapaszkodni a bennmaradás érdekékben. A két csapat két győzelemig tartó párharcának vesztese ugyanis azonnal kiesik a Zöld csoportba, míg a győztese a Zöld csoport második helyezettjével játszhat osztályozó mérkőzést. Azaz mindkét együttes a remény életben tartásáért lépett pályára a mai napon első ízben.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, playout, 2. forduló, 1. mérkőzés
Nagykőrösi Sólymok KE - Veszprém Kosárlabda Klub 67-62 (8-18, 11-18, 26-18, 22-8)
Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola
Játékvezetők: Radnóti Miklós, Vadász Csaba és Földi László Tibor
 
Nagykőrös: Tóth 4., Fehér 5/3, Kocsis 7, Lakosa 21, Horváth 2. Cserék: Váits 7, Molnár 3, Kovács 2, Vámos 2, Filep 3/3, Timkó 11. Edző: Puszta Dávid
 
Veszprém: Udemezue 7/3, Madár 7/3, Szabó 9, Ratiani 8/6, Orgona 13/3. Cserék: Szeifert 2, Varga 2, Birkás 14/3. Edző: Horváth Ákos
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 
 
Tudósítás
 
Idegesen és pontatlanul kezdték a csapatok a találkozót, az első kosaráig egészen a harmadik percig kellett várni, ekkor Promise talált be a vendégektől. A nagykőrösieknél azonban nem akart megtörni a jég, amit a Veszprém ki is használt, és Ratiani valamint Madár pontjaival elhúzott tíz ponttal (5. perc: 0-10). Timkó törte meg a hazai pontcsendet, ám a játék képe nem változott meg. A következő percekben is jól játszottak a bakonyiak, és a Nagykőrös további hat pontja ellenében nyolcat tettek fel a táblára, Orgona, Szabó és Birkás révén, így tartották a kétszámjegyű előnyüket (10. perc: 8-18).
 
A második negyed szintén kihagyott dobásokkal indult, és a tizennegyedik percig kellett várni az újabb kosarakig. A vendégektől ekkor Szabó talált be, amire Lakosa azonnal válaszolni tudott, ám Promise is újra eredményes tudott lenni, ráadásul távolról. Aztán Birkás egy jó büntetője és Szeifert középtávolija duzzasztotta tovább a veszprémi előnyt. Sőt, Ratiani egy triplát is elsüllyesztett nem sokkal később (15. perc: 10-29). Varga kosarával már húsz pont fölé nőtt a differencia, ám ekkor Váits bedobott egy büntetőt, Lakosa pedig egy duplát. Lakosa ismét betalált, és Horváth is csatlakozott hozzá, miközben a vendégeknek nem sikerült ezekben a percekben pontosan célozniuk, egészen Orgona duplájáig, amelyet követően egy triplát is elsüllyesztett. A félidő utolsó kosara azonban Fehér nevéhez fűződött (20. perc: 19-36).
 
 
A harmadik etapot Lakosa duplája nyitotta, majd Promise egy, Birkás pedig két pontot szerzett a másik oldalon. Birkás egy hárompontost is bedobott, amire Kocsis aztán tudott válaszolni a palánk alól. Szabó volt pontos mindkétszer a büntetővonalról, majd Tóth kosarára is tudott válaszolni a veszprémi csapatkapitány, ismét huszonegy pontra növelve a vendégelőnyt. Ám Kovács dobott egy duplát ezt követően, viszont Madár is bekapcsolódott a pontgyártásba (25. perc: 27-48). Ekkor azonban egy 9-0-s szériát produkáltak a Sólymok , visszahozva a reményt a maguk számára. A veszprémi pontcsendet végül Promise egy jó büntetője törte meg. Majd Madár is a vonalra állhatott, ő mindkétszer betalált. Erre Molnár hármasa érkezett a túloldalon. Szabó is büntetőzhetett, de csak egyszer volt pontos, ugyanakkor Váits a másik térfélen mind a kétszer. Majd jött Vámos duplája, és már csak kilenc pont volt a különbség. A negyedet Orgona és Váits két-két jó büntetője zárta (30. perc: 45-54).
 
A zárófelvonás Timkó és Birkás pontjaival indult, ám előbbi kétszer is betalált. Lakosa duplájával már csak ötpontos volt a vendégelőny, ekkor azonban Birkás és Orgona is két-két pontot szerzett. Lakosa egy büntetőt dobott be, majd Tóth kettőt (35. perc: 54-60). Fehér sikeres hármasával és Lakosa duplájával már csak egy pont maradt a veszprémi előnyből, amikor négy perccel a vége előtt a vendég kispad időt kért. Ám továbbra sem találtak be a veszprémiek, így Lakosa kettesével már a Nagykőrös vezetett, és Timkó is bedobott egy büntetőt. Birkás egyenlített, de Lakosa ismét betalált, majd egy perccel a vége előtt Kocsis is egyszer a büntetővonalról. Az utolsó perchez érkezve tehát három ponttal vezettek a hazaiak. Madár és Ratiani is ráemelhetett egy-egy hármast az egyenlítésért, de kimaradtak a dobások. Lakosa viszont nem hibázott a büntetővonalról, amellyel bebiztosította a Nagykőrös győzelmét az első találkozón (40. perc: 67-62). Folytatás szerdán 18:00-tól Veszprémben.
 
 
Nyilatkozatok
 
Puszta Dávid, a Nagykőrös vezetőedzője: ,,Alig találok szavakat, annyira boldog vagyok! Az előző mérkőzésünk inverze történt meg, a múltkor +20-ról veszítettünk, ezúttal -21-ről nyertünk. A mérkőzés elején azt éreztem, hogy a hazai pálya előnye inkább csak lelki stresszként hatott a játékosokra. Nagyon rossz döntések, kiválasztások voltak, és 15/1-es tripla mutatóval álltunk a félidőben. Ezt követően ezt a meccset már csak védekezéssel nyerhettük meg, lélektanilag veszítenivalónk tulajdonképpen ekkor már nem volt, és úgymond, kockáztatnunk kellett. Amit a második félidőben beletettek a srácok, az a küzdés, igyekezet, majd az egyre inkább felszabadult játék eredményezte azt, ami a múltkor velünk fordítva történt meg. Nagyon-nagyon köszönöm a játékosaimnak, hogy bebizonyították, hogy mi is képesek vagyunk olyan meccset játszani, amit legutóbb elszenvedtünk. És abszolút hiszem, hogy ez a győzelem a csapatnak olyan dopping lehet, ami a következő időszakra nagyon kell, és jól fogunk kijönni belőle. Gratulálok a Veszprémnek is, az első félidőben jól játszottak, megtalálták és értékesítették helyzeteiket, le a kalappal előttük is. Szerdán folytatjuk, nincs még vége... A hazai publikumnak rendkívül hálás vagyok, hihetetlen jó ilyen élményeket átélni, amit kapunk. Amikor jöttünk fel, akkor érződött igazán az óriási támogatás, minden kosár és labdaszerzés után robbant a csarnok. Akárhányszor belegondolok, kiráz a hideg! Azt gondolom, ez olyan adrenalin bomba a srácoknak is, amiért megéri küzdeni és hajtani! Nagyon szépen köszönjük!"
 
Horváth Ákos, a Veszprém vezetőedzője: ,,Ilyen ki-ki meccsen, ilyen szintű fegyelmezetlenséggel nem érdemeltünk győzelmet. A Nagykőrös, ahogy a szívét-lelkét beletette a második félidőben, azzal ők viszont igen, gratulálok ellenfelünknek! Egy félidő példás játék után egy katasztrofális másodikat játszottunk, ezzel még sokkal nehezebbé tettük a dolgunkat, mint amilyen eddig volt. Nem tudjuk még milyen következménye lesz annak a mérhetetlen butaságnak, amit Ratiani csinált a végén, de szerintem biztosan eltiltják. Készülünk szerdára, de így valószínűleg más szerkezetben kell játszanunk."
 
 
Fotók: archív – Ulrich Tamás, veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink