Naptár

Betöltése

Nagykőrös - Veszprém 91:86

2020. Október 10.
3 éve
Idegenben, a Nagykőrös vendégeként kezdte meg a bajnokságot a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapata október 10-én, 18:00-tól, Kiskunfélegyházán.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 1. forduló:
Nagykőrösi Sólymok KE - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 91:86 (23:31, 18:22, 26:13, 24:20)
Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok, 100 néző.
 
Nagykőrös: Molnár 15/6, Mester 5/3, Fehér 17, Lakosa 34/3, Jenei 4. Cserék: Kakulya, Kónya 2, Jókai 2, Szrapkó, Mácsai 12/6. Edző: Lakosa Zsolt
 
Veszprém: Szücs 11/9, Madár 14/6, Futó 18, Szabó 15, Dukic 16/12. Cserék: Sipos 4, Birkás 8. Edző: Baksa Szabolcs
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást a mieink tudták elhozni, ami után Dukic egy gyors kosárral meg is szerezte csapatunk első pontjait. A válasz gyorsan érkezett a túloldalon. Madár betörése után jól védekeztünk, majd Futó is betalált a gyűrűbe, ami után a plusz egy megítélt büntetőt is bedobta. A túloldalon Lakosa cselekedett hasonlóképpen. Válaszul Szabó tört be jól. A találkozó első tripláját Molnár jegyezhette, amivel két pontra zárkóztak fel vendéglátóink (4. perc 10:13). Futó harcolt nagyot a palánk allatt egy jó védekezésünk után, majd egy büntetődobást is értékesített. Futó újabb találata után a hazai csapat vezetőedzője időt kért, de a támadást nem tudták pontokra váltani, nem úgy, mint Szücs, aki a hárompontos vonalon kívülről volt eredményes, majd Madár mondhatta el ugyanezt magáról. Jó defenzív játékunknak, valamint gyors támadásainknak köszönhetően két perccel a negyed vége előtt már tizenhárom ponttal vezettünk (8. perc 16:29). Néhány elrontott támadásunk és gyengébb védekezésünk miatt azonban hat pontra csökkent az előnyünk. Ezt Szabó betörése változtatta meg, amivel be is állította a negyed végi eredményt (10. perc 23:31).
 
A második negyedben, habár lassabban kezdődött, mint az előző, tovább tudtuk növelni az előnyünket. Ebben segített Birkás betörése is. A másik oldalon Molnár volt hatékony kintről, majd Szabó középtávoliból szerzett egy újabb duplát, amit egy jó védekezés és egy Futó palánkalatti követett, ekkor a vendég csapat időt kért (14. perc 28:47). Az időkérésről visszatérve egyik csapat sem tudott kosarat szerezni perceken keresztül. Ezt előbb Lakosa büntetői, majd Birkás betörése szakította meg. Egy jó védekezés után Madár adott klasszis passzt Dukicnak, aki ezt egy triplával hálálta meg. Ekkor az előnyünk már átlépte a húsz pontot (17. perc 30:52). Mivel elértük a negyed során az öt hibát, így Birkás szabálytalannak ítélt megmozdulása után ellenfelünk két büntetőt dobhatott, mindegyiket sikerrel. Elhibázott támadásunk után Dukic blokkolta Fehért. Kicsit alábbhagyott a figyelmünk, aminek okán az előnyünk csökket, méghozzá hat ponttal. Sajnos ezt Baksa Szabolcs időkérése után sem sikerült orvosolni, újabb kosár a hazaiaknál. A pontcsendünket Futó büntetője törte meg, így tizenkétpontos vezetéssel vonulhattunk a szünetre (20. perc 41:53).
 
 
A második félidő elején Szabó próbálkozott egy triplával, sikertelenül. A túloldalon Lakosa palánk alatt volt eredményes, amire sajnos nem érkezett válasz. Újabb támadást rontottunk el, amit a vendéglátónk meg is bosszúlt. Ekkor vezetőedzőnk időt kért. A megbészélés után újabb támadás maradt ki, így az előnyünk négy pontra csökkent. Négy perccel a negyed kezdete után a Nagykőrös átvette a vezetést (24. perc 54:53). Dukic hozta vissza a csapatba a tüzet, egy jó középtávoli után labdát szereztünk, majd Madár szerzett egy triplát. Egy hazai dupla után Szabó betörése bizonyult hatékonynak, ezzel négy pontra növelve az előnyünket (27. perc 56:60). A hazai csapat faultolt, így ismét mi támadhattunk, amit viszont nem sikerült ponttal befejezni, csak úgy mint a túloldalon. Madárral szemben követtek el szabálytalanságot, aki mind a két büntetőt bedobta. Dukic a harmadik negyed nyolcadik percében kipontozódott, így nem folytathatta mérkőzést. Lakosa mindkét büntetőjét bedobta, míg a másik gyűrűnél Futó egyet, majd egy kétpontost is szerzett. Mácsai hárompontosa, majd Jókai közelije már csak kétpontos vezetést jelentett nekünk. Lakosa büntetői az egyenlítést jelentették a hazai csapatnak. Rontott támadásunk után újabb büntetők következtek, amivel a Nagykőrös átvette a vezetést. Végül egypontos hátránnyal várhattuk az utolsó negyedet (30. perc 67:66).
 
A negyedik játékrészt a hazai csapat kezdte jobban, előbb egy duplával, majd egy triplával. Erre Birkás betörése volt a válasz. Egy rövid pontcsendet követően ismét a hazai csapat talált be. Futónak az utolsó negyedben szintén összegyült az öt hibája, így ő is kipontozódott. Újabb két büntetőt értékesített a hazai gárda, ezzel az előnyük nyolc pont volt, ekkor Baksa Szabolcs időt kért (35. perc 78:70). Ezt követően Szücs dobott egy triplát, de a válasz gyorsan érkezett a túloldalon. Jól védekeztük ki a következő támadást, de Madár hárompontos próbálkozása nem járt sikerrel. Birkással szemben követtek el szabálytalanságot, aki mindkét büntetőjét bedobta. A másik palánknál Lakosa járt el hasonlóképpen. Gyors pontot szerzett csapatunk, Szabó passzából Sipos volt hatékony. Jó volt a védőjátékunk, majd Szücs triplázott, így már csak két pont volt a hátrányunk. Ezt Lakosa középtávolija növelte. Válaszul Szabó tört be, ami közben szabálytalankodtak vele szemben, de a büntetőt nem sikerült értékesítenie. A mérkőzés végén még Lakosa dobott két büntetőt, ezzel beállítva a végeredményt (40. perc 91:86).
 
 
Nyilatkozatok:

Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Ahogyan azt a kupamérkőzés után is mondtam, rengeteg fázis kimaradt a felkészülésből. Ez ma meg is mutatkozott. Egy ponton kicsúszott az irányítás a kezünkből, és fiatal csapatként nem tudtunk ebből felállni. Az utolsó hét-nyolc percben center nélkül kellett játszanunk. A légiósunkat, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott a harmadik negyed felénél kipontozták. Ez egy olyan helyzet volt, amire edzéseken nem lehet felkészülni. Egylabdás mérkőzést játszottunk, ami a csapat szívéről tesz tanubizonyságot. Nincs időnk szomorkodni, szerdán már Bajára utazunk, erre kell koncentrálnunk.

Birkás András, a Veszprém irányítója: Az első félidőben vezettünk, de nem olyan szinten játszottunk, ahogy tudunk. A második félidőt sokkal jobban kezdte az ellenfelünk, szinte minden dobásuk bement. Egylabdás mérkőzés lett végül. Mostantól már a szerdai, Baja elleni meccs kell, hogy a legfontosabb legyen számunkra.

Részletes statisztika ezen a linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_558
 
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink