Naptár

Betöltése

Nagykőrös - Veszprém 91-94

2023. Május 14.
11 hónapja
Elérkezett az NBI/B Piros csoport playoutjának mindent eldöntő meccse a házigazda Nagykőrösi Sólymok KE és a Veszprém Kosárlabda Klub számára, akik az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak a bennmaradás reményében. A két csapat két győzelemig tartó párharcának állása 1-1 volt a találkozó előtt, ami azt jelentette, hogy aki ma nyer, az osztályozót játszhat a Zöld csoport másodikjával, míg aki kikap, az búcsúzik a Piros csoporttól.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, playout, 2. forduló, 3. mérkőzés
Nagykőrösi Sólymok KE - Veszprém Kosárlabda Klub 91-94 (15-21, 32-25, 19-19, 25-29)
Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola
Játékvezetők: Fodor Attila, Rózsavölgyi Alexandra és Utasi Balázs
 
Nagykőrös: Tóth 5, Fehér 4/3, Kocsis 7, Lakosa 26/9, Timkó 19. Cserék: Váits 4, Molnár 4, Kovács 12, Filep 2, Horváth 8. Edző: Puszta Dávid
 
Veszprém: Promise 22/18, Madár 11/6, Szabó 15/3, Ratiani 15/9, Orgona 13/3. Cserék: Ráskai, Szeifert 5/3, Birkás 13/3. Edző: Horváth Ákos
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 
 
Tudósítás
 
Ratiani hármasával kezdődött a találkozó, majd Timkó kettő, Ratiani pedig egy pontot szerzett. Tóth egyenlített egy duplával, Szabó pedig szintén csak egy büntetőt értékesített. Lakosa triplájával már a házigazdáknál volt az előny, ám Orgona egalizálta az állást, majd Orgona és Timkó voltak eredményesek. Ratiani ekkor újabb hárompontost süllyesztett el (6. perc: 9-12). Promise szintén jól célzott kintről, Orgona pedig a festékből, ezzel nyolcpontosra növelve a veszprémi előnyt. Orgona is odaállhatott büntetőzni, és ő is egyszer célzott jól a két lehetőségéből, akárcsak egy perccel később Szabó. Ám a különbség ezzel már tíz pontra nőtt. Szabó növelte volna tovább a vendégelőnyt, de Molnár hamar tudott válaszolni, sőt Kovács is betalált, ráadásul kétszer egymás után (10. perc: 15-21).
 
A második etap Horváth duplájával indult, majd Orgona is betalált két pontot érően. Aztán Kovács két, Fehér pedig három pontot szerzett, majd Kocsis duplájával már döntetlen volt az állás. Ratiani törte meg a rossz veszprémi szériát, amire Horváth két jó büntetőt dobott. Promise viszont újabb hármast süllyesztette el, de Horváth ismét eredményes volt, ezúttal a palánk közeléből. Ratiani egy, a másik oldalon Kocsis kettő pontot szerzett, ezzel egyenlített volna, ha nem jön Szeifert hármasa (15. perc: 30-33). Ezután Timkó kettő, Promise viszont ismét három pontot termelt. Kocsis egy pontjára Birkás hárommal felelt, majd a másik oldalon Timkó is ennyit tett hozzá a közöshöz egy fault plusz jó játékot követően. Birkás újra betalált, ezúttal két egységet érően. Tóth egy jó büntetőjét Timkó zsákolása követte, Szeifert viszont újra eredményes volt, akárcsak Birkás a szabálytalanság ellenére (19. perc: 39-46). Ekkor azonban a hazaiak egy nagy szériába kezdtek, és a félidő végéig nyolc pontot termeltek zsinórban, válasz nélkül, ezzel megfordítva a nagyszünetre az állást (20. perc: 47-46).
 
 
A harmadik felvonás első kosara Lakosa középtávolija volt, ám egy perccel rá Promise távolról egyenlített, majd Fehért blokkolta hárompontos dobás közben. A következő percek a pontatlan dobásokról szóltak, ám Fehér egy jó büntetőjével és Timkó kosarával hárompontos előnyre tett szert a hazai gárda. Jókor jött Orgona hármasa a Veszprémnek, ám ezt egyből követte Molnár duplája (25. perc: 54-52). Lakosa növelte volna tovább a Nagykőrös előnyét, ha nem érkezik meg feleletként Madár első kosara a meccsen. Lakosa azonban ismét betalált. Promise két jó büntetőjével két pont volt a veszprémi hátrány, amit Váits ismét négyre növelt. Ekkor jött Madár, és kinti kosarával minimalizálta a távolságot. Váits büntetői a helyükre kerültek, akárcsak Ratiani triplája, amivel egalizált. Birkás faulttal együtt szerzett kosara és jó büntetője már hárompontos vendégelőnyt jelentett. Lakosa és Timkó két-két pontot tett fel ekkor a táblára, ezzel megfordítva az állást a negyed végére (30. perc: 66-65).
 
Az utolsó tíz perc Lakosa két jó büntetőjével indult, majd Kovács növelte ötpontosra a hazai előnyt. Ekkor jött Szabó hármasa, majd Ratiani kettese, és ismét döntetlen volt az állás. Kovács vette volna vissza a Sólymoknak az előnyt, ha Promise nem válaszol gyorsan a duplájára. Ugyanakkor Filep is betalált nem sokkal rá (33. perc: 74-72). Ezután némi pontcsend következett mindkét oldalon, egészen Szabó egalizáló kétpontosáig. Lakosa egy jó büntetője minimális előnyt eredményezett a zárónegyed közepén. Promise bedobta az ötödik tripláját, átvéve a vezetést, ám ekkor Horváth tudott egyenlíteni. Szabó két jó büntetőjére Kovács duplája volt a válasz (37. perc: 79-79). Kihagyott dobások és eladott labdák követték egymást mindkét oldalon, mígnem Promise bedobta hatodik hármasát, amelyet követően hazai időkérés és egy Lakosa dupla következett. Madár is jelentkezett ekkor, ráadásul ő is egy távoli kísérletet értékesített, jött is az újabb időkérés a Sólymoktól (39. perc: 81-85). Fehér triplakísérlete kimaradt, Madár pedig bedobott egy büntetőt. Kocsis duplával indult az utolsó perc, amire Szabó gyorsan felelt, tartva az ötpontos vendégelőnyt. Timkó pontos büntetőivel azonban ismét egy dobásnyira voltak a hazaiak. Birkás duplájára Lakosa triplával felelt, így már csak kettő volt közte. Ekkor a Veszprém kért időt. Szabót faultolták, a vendégek csapatkapitánya pedig mindkét büntetőjét értékesítette a fontos pillanatban. De Lakosa ismét bedobott egy triplát, minimalizálva csapata hátrányát. Ekkor Madár mehetett büntetőzni, és az ő keze sem remegett meg. Lakosa távoli- és egyben egyenlítési kísérlete kimaradt a legvégén, ezzel a Veszprém megszerezte a győzelmet és a lehetőséget az osztályozó játszására (40 perc: 91-94).
 
A Nagykőrös veresége azt jelentette, hogy a Sólymok a Piros csoport biztos kiesői, ugyanakkor a Veszprém számára így még él a bennmaradás reménye. A bakonyiak ellenfele az osztályozó párharcában majd a Zöld csoport döntőjében összecsapó Budafok és MEAFC Miskolc vesztese lesz.
 
 
Nyilatkozatok
 
Puszta Dávid, a Nagykőrös vezetőedzője: ,,Rendkívül nehéz most szavakat találni... Én mindig abban hiszek, hogy az eredményesség egy ok-okozati összefüggés folyamatából fakad. Először is szeretném megköszönni a játékosaimnak azt a munkát, amit belefektettek! Év elején, amikor idejöttem, augusztus végén tudtunk elkezdeni együtt dolgozni, és heti három edzéssel vettük fel a versenyt ellenfeleinkkel, akik zömében duplát, triplát edzenek hozzánk képest. A játékosaim munka után, a megmaradt energiájukkal, késő estébe nyúlóan utazva, hol Pesten, hol Nagykőrösön jelentkeztek edzésre, és próbáltak meg az általam idehozott változásoknak is megfelelni, annak irányában tovább fejlődni. Le a kalappal előttük! Azt gondolom, hogy a realitás és a körülmények sem amellett szóltak, hogy mi egy nagy csatahajó lennénk ebben a háborúban, és ahhoz, hogy idáig is eljussunk, sok erőfeszítés, szív, akarat és több extra is kellett. Nagyon szépen köszönöm a fiúknak, és azt, hogy követtek! Tragédia nem történt, mert ha reálisan nézzük a dolgokat, ez abszolút benne volt a pakliban! Mi ugyanúgy a Nagykőrösi Sólymok maradunk, ugyanaz a szerethető csapat! Ezt a tapasztalatot most haza kell vinni, le kell vonni a tanulságokat és építkezni belőle, hogy a folytatás sikerélményeket hozzon. A Veszprémnek gratulálok, sok sikert kívánok a jövőben! Klasszikus egylabdás meccs volt, sajnos a lépéselőny náluk volt a végén, lélektanilag nagyobb erővel bírtak, a védekezésünkbe lyukat tudtak ütni, és extra hármasok is beestek. A balszerencse sérülések formájában is utolért bennünket, Molnár Miklós, Kovács Soma kidőlése után, Lakosa Ákosnak három hete úgy fáj a csuklója, hogy alig bírja mozgatni, Kocsis Attila pedig két napja majd a bokáját törte, csoda, hogy mindketten tudtak játszani. Minden arra felé mutatott, hogy egy hősi halál forgatókönyve íródik... A szurkolóinknak nagyon szépen köszönjük az egész éves támogatást! Mindig élmény volt előttük játszani, mindig megérte értük is küzdeni. Akármilyen „szedett-vedett” évünk volt is, a sok nehézség ellenére végig kitartottak mellettünk! Sok helyen játszottam, de ilyen szívvel-lélekkel buzdító tábort nem nagyon tudnék felsorolni, és az, hogy a minden, még vesztes meccs után is odahívnak bennünket pacsizni, és vigasztalnak, biztatnak, ilyet még nem tapasztaltam. Szívemből köszönöm nekik ezt a hozzáállást, és ezt a szeretetet! A Veszprémnek még egyszer sok sikert, a játékosaimnak pedig nagy ölelést!"
 
Horváth Ákos, a Veszprém vezetőedzője: ,,Hasonló volt a mérkőzés, mint az előző kettő, és pont olyan, mint amilyenre számított – azt gondolom – mindenki. Egy végletekig kiélezett meccs volt, és megint csak ugyanazt tudom mondani, hogy mindkét csapat megérdemelte volna a győzelmet! Kicsit szerencsénk is volt, és mindenkinek a helyén volt a szíve és az esze is. Most fellélegezhetünk kicsit, de korántsem teljesen, hiszen osztályozó vár még ránk, körülbelül egy hónapot kell várnunk az ellenfélre, akivel az osztályozót meg kell vívjuk. A Nagykőrösnek gratulálok, mert ilyen szívvel játszani, azt gondolom, ez országos szinten is megsüvegelendő, és mihamarabbi újabb Piros csoportos tagságot kívánok nekik, hogy ezzel a csapattal érjék el ezt!"
 
 
Fotók: archív – Ulrich Tamás, veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink