Naptár

Betöltése

Nagykőrös - Veszprém 92-82

2022. Október 22.
10 hónapja
Az NBI/B Piros csoport alapszakaszának ötödik fordulójában a nulla győzelemmel és négy vereséggel álló Veszprém Kosárlabda Klub annak a Nagykőrösi Sólymok KE-nek az otthonába látogatott, amelynek mérlege egy-három volt. Olyan találkozóra volt tehát kilátás, ahol a rendkívül megfiatalított bakonyi együttes egyértelműen reális győzelmi esélyekkel lépett pályára. Persze ugyanez igaz volt a másik oldal számára is, főleg úgy, hogy a Veszprém soraiból kisebb sérülés miatt hiányzott a georgiai center, Nika Ratiani. Érdekes összecsapás volt tehát várható.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 5. forduló
Nagykőrösi Sólymok KE - Veszprém Kosárlabda Klub 92-82 (19-17, 20-24, 37-25, 16-16)
Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola
Játékvezetők: Sallai István József, Vida József és Gergely Csaba
 
Nagykőrös: Molnár B. 13/3, Fehér 12/6, Kocsis 14/6, Lakosa 28/9, Timkó. Cserék: Váits 5/3, Vámos 8/6, Molnár M. 4, Filep 2, Mácsai 6. Edző: Puszta Dávid
 
Veszprém: Kiss 2, Madár 27/21, Szabó 16/3, Birkás 13/3, Orgona 11/3. Cserék: Szeifert 6/6, Habel 2, Varga 5. Edző: Naményi Márk
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 

Tudósítás
 
Birkás kezdte remekül a meccset, hét pontjával tartotta a lépést a nagykőrösiek pontdobóival, majd Kiss is csatlakozott hozzá egy duplával (5. perc: 9-9). A hazai időkérés után Kocsis egy közelivel visszavette az előnyt, ám ekkor Madár elsüllyesztett egy triplát, sőt Szeifert ugyanígy tett, ezzel négy egységgel vezetett a vendég együttes. Mácsai és Fehér révén azonban egyenlítettek a Sólymok, ám Szabónak is sikerült ekkor betalálnia. Molnár azonban nem hagyta sokáig vezetni a bakonyaikat, sőt Filep révén már ismét jobban álltak a hazaiak a negyed végén (10. perc: 19-17).
 
Madár hármását követően, a második etap elején, Lakosa és Mácsai szerzett egy-egy duplát, amire Naményi edző időt kért. A megbeszélés után Szabó és Madár révén előbb zárkózott, majd egyenlített a Veszprém, sőt Birkás révén az előny is hozzájuk került. Így most a Nagykőrös kért időt (15. perc: 26-28). Orgona tovább növelte volna az előnyt, ám Lakosa kettő plusz egy pontot érő játékával az minimálisra csökkent. Orgona ekkor ismét betalált egy középtávoli dobással. A hazaiak próbáltak volna egyenlíteni, de Madár hármasa jókor jött, igaz Fehér is betalált erre kintről. A nagyszünetre az előny így is a Veszprémnél maradt (20. perc: 39-41).
 

A második félidő egy Lakosa duplával indult, majd Fehér dobott egy hármast, amire Szeifert részéről érkezett válasz, szintén kintről. Erre Lakosa is dobott egy triplát, Kocsis pedig egy duplát, így ötpontos hazai előnybél kért időt a Veszprém. Az egyeztetés után Szabó egyből szerzett egy közeli kosarat, de Lakosa távolról talált be, ezzel már nyolc egységgel vezetett a Nagykőrös. Jókor jött tehát Szabó faulttal együtt szerzett kosara, és az utána pontos büntetője. Majd dobott egy duplát is a Veszprém irányítója, ugyanakkor Lakosa minderre távolról válaszolt. Orgona is betalált viszont kintről. Lakosa, majd Molnár volt eredményes, így ismét nőtt a hazai előny (25. perc: 61-54). Molnár és Fehér pontjaival már kétszámjegyű lett a távolság, amíg Orgona kosarat nem szerzett. Ezután azonban Lakosa és Kocsis vezetésével elkezdett meglépni a Nagykőrös, még ha Szabó igyekezett is tartani velük a lépést. Ekkor Birkás is besegített a vendégpontok gyűjtésébe két gyors közelivel, így ismét egyszámjegyű lett a különbség. A negyed azonban Váits és Vámos pontjaival zárult volna, ha nem érkezik Varga hárompontosa (30. perc: 76-66).
 
Varga az utolsó negyed kezdetén újabb kosarat szerzett, ezúttal két pontot érőt, de nem sokkal később Molnár válaszolt erre. Habel betalált közelről, ám Vámos egymás után elsüllyesztett hármasaival ismét jelentős előnyre tettek szert a hazaiak. Jött is a vendégidőkérés (34. perc: 87-70). Orgona törte meg a veszprémi pontcsendet, de a hazai triplaeső még nem ért véget, Kocsis is betalált kintről. Madár is szerzett erre egy triplát, majd egy duplát ezzel elérve a tízpontos lélektani különbséghez. Kocsis tett fel újabb két pontot a táblára, majd Szabó is így tett, ezzel beállítva a végeredményt (40. perc: 92-82).
 
A Veszprém Kosárlabda Klub a következő meccsét majd odahaza, a Vetési Albert Gimnáziumban játssza, október 29-én, 18:00-tól a Pécsi VSK-Veolia ellen.
 
 
Nyilatkozatok
 
Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: ,,Az első félidőben mindent megcsináltunk, amit kértem, és tulajdonképpen a másodikban is, de úgy éreztem, hogy egyszerűen elfogytunk a második félidőre. Ez köszönhető a szűk rotációnknak, amiből ma még két játékos is hiányzott. Mindezzel együtt az érdem a Nagykőrösé, mert rendkívül jól játszottak, főleg a harmadik negyedben. Gratulálok Puszta Dávidnak és a csapatának. Remek érzés volt ellene edzőként a pálya mellől irányítani a srácokat.”
 
Puszta Dávid, a Nagykőrös vezetőedzője: Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak a győzelemhez! Azt gondolom, hogy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, elismerve, hogy a Veszprém mennyire hajtott, és beletette szívét-lelkét a mérkőzésbe. Nagyon kellemetlen ellenfél volt, Madár András pedig extra dobásokat tett hozzá. Nagyon jó mérkőzés volt, gratulálok ellenfelünknek is, és további sok sikert kívánok nekik! A tervünk szerint a második félidőben volt várható, hogy ezt az iramot, ezt a ritmust mi jobban bírhatjuk, és hibákra kényszeríthetjük a Veszprémet. Sikerült is a harmadik negyedben a magunk javára billenteni a mérkőzést és átlendülni a holtpontunkon. Ehhez védekezésben kellett először is rendet tennünk, és a védekezés-váltás, a kellő agresszivitás meghozta az eredményt. Ekkor rendre hoztunk jobbnál-jobb döntéseket,  látványos megmozdulásokkal, jó befejezésekkel, szép kosarakkal kísérve. Ebből is tanulunk, készülünk tovább, még egyszer gratulálok a fiúknak. A hazai szurkolóknak pedig köszönjük, hogy itt voltak velünk hatodik emberként a pályán.  
 
 
Fotó: nagykorosisolymok.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK

2023. 09. 23.

Korábbi mérk?zés

V

Pénzügyőr Sportegyesület
VS  Veszprém KK

81 - 67

2023. 09. 15. 19:30

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink