Naptár

Betöltése

Nagyot dobna Veszprémben

2014. Július 21.
9 éve
– Nem én kerültem a veszprémiek látókörébe, hanem én „szúrtam ki” magamnak a várost, az itteni felsőfokú oktatási intézményt, amit a jelentkezési lapomon – Győr, Hódmezővásárhely és a több alternatívát kínáló Budapest előtt – első helyen jelöltem meg – mondta a 19 éves fiatalember, akinek miután az édesapja egykoron alacsonyabb osztályban kosárlabdázott, nem nehéz kitalálni, hogy miért kötött ki a palánkok alatt. Kunszentmiklósi gyermekként már hat évesen pattogtatott, aztán általános iskolásként az ottani diáksportkörben. Ebből az időszakból kiváltképp egy ezüstéremre büszke, amit társaival az országos diákolimpiai döntőben szereztek. A középfokú tanulmányait Pakson folytatta, ahol az Atomerőmű SE korosztályos gárdáiban tüsténkedett, velük a kadett országos bajnokságban harmadik lett, az U23-asokkal pedig legutóbb a hazai nyolcas fináléba jutottak. Közben az NB II Nyugati-csoportjában vitézkedő FKSE Szekszárd színeiben is játszott.

– Olyan városba szándékoztam menni, amely második ligás klubbal és jó nevű egyetemmel rendelkezik. Etekintetben sok emberrel beszéltem és a legtöbbjük Veszprémet ajánlotta. Mikor ez a hír eljutott a szekszárdi csapattársam, Lacza Péter fülébe, nyomban a segítségemre sietett. Ő a kétezres évek második felében két idény erejéig kosárlabdázott Veszprémben, majd az akkori kapcsolatait felhasználva „beajánlott” az itt dolgozóknak. Immár tudom, az itteni elöljárók örültek, mikor bekopogtattam hozzájuk, mondván, a tanulmányaim idején – s talán később is – szeretnék az együttesükhöz tartozni. Az egyetemen egyébiránt ősztől a gazdálkodás-menedzsment szakon tanulok.

Novák Patrik tavasszal még csak a jogelőd VESC egyik hazai találkozóját tekintette meg, aztán egyhetes tesztedzéseken vett részt megyeszékhelyünkön. Az első benyomásai jók voltak, tetszett neki, hogy Petőfi Áron vezetőedző a gyors és lendületes játékot részesíti előnyben. Mint megemlítette: malmára hajthatja a vizet, hogy az új bajnoki kiírás szerint a csapatban egy 20 évnél fiatalabb sportolónak mindig pályán kell lenni. Jelenleg a 197 centijéhez 80 kilós testsúly párosul – korábban még vékonyabb volt, akkor 72 kilót nyomot a mérlegen –, s a Pannon Egyetem VKK-ban további izomkötegeket „pakolna” magára, hogy a hármas és négyes poszton vívandó csatákat minél jobban bírja.

Számára már elkezdődött az idény, néhány hete az U18-as veszprémi csapat gyakorlásain vesz részt, ahol az általa jó szakembernek tartott Petőfi Áron instrukcióit hallgatja és hajtja végre. Persze pihenésre is szán kicsi időt, úgy tervezi, hogy a barátokkal augusztus elején célba veszi Siófokot.

– Mi mást mondhatnék, mint a leendő játékostársaim, vagyis, hogy az új egyesületem felnőtt-csapatában minél több játéklehetőséghez szeretnék jutni. Olyankor természetesen bizonyítani akarok, idővel stabil játékot nyújtani, ám tisztában vagyok azzal, hogy az első időszakban nem én döntöm el az összecsapásokat. Először önbizalomra tennék szert, aztán rutinra, de néhány zsákolással már az elején jó lenne felhívni magamra a figyelmet. Szerintem a rajtra mindnyájan tudjuk majd a dolgunkat, s a folytatásban jó kosárlabdát játszunk. Remélem, nagy dobásban lesz Veszprémben részem.
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink