Naptár

Betöltése

Nem árt az óvatosság

2016. Október 29.
7 éve
 
Mind jobb formát mutatnak a kosárlabda NB I/B Nyugati-csoportban rosszul rajtolt, ám a legutóbbi három fellépésüket „behúzó” Körtélyesi Gergelyék. A mieink a hatodik forduló előtt felkapaszkodtak a dobogó legalsó fokára – az Oroszlányi SE Lions és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC áll előttük négy–egyes mutatóval. A bakonyiak a minap méltóképpen ünnepelték meg a helyi kosárlabdázás hatvanötödik évfordulóját, miután 86-78 arányban múlták felül a Metal-Work Bonyhádi KSE-t. Ha nehezen is, de kicsikarták az újabb sikert. Nagy ambícióval kezdtek, a korábbinál jobban és több energiával mozogtak, mikor kellett, nem hiányzott belőlük az elszántság, az akarat. Ha magas fordulatszámon pörögtek, nem volt gond: olajozottan működött a gépezet, megmutatkozott a karakterük (…a záró negyed tizenhat pontos előnyükről indult), ugyanakkor később egyenlő is volt az állás, „hála” annak, hogy elfáradtak,  lankadt a figyelmük, ráadásul nem csak a fonalat vesztették el. – Sajnos a találkozón kiújult a régebbi vádlisérülésem, ezért hetekig nem erősíthetem a keretet – tudtuk meg Kámán Tamástól, a liga egyik legjobb sportolójától. Bevallom, a közelmúltban siettettem a visszatérésemet – hogy segíthessek a srácoknak –, ám be kell, lássam: ez részemről hiba volt. Ígérem, most türelmes leszek, pihentetem a lábam, s csakis akkor jelentkezem játékra, ha tünetmentesnek nyilvánítanak.

Az Antoni Csanád, Demeter Attila, Krnjajski Boris és Popgyákunik Balázs által vezetett Mecsek-aljaiak ellen nem árt az óvatosság, lévén, kettő–hármas mérleggel állnak a nyolcadik helyen: a Soproni MAFC-NyME-t és az „oroszlánokat” (!) két vállra fektették, miközben a győriektől hat, a Pápai KC-tól pedig nyolc ponttal kaptak ki. A listavezetővel szemben agresszívan és okosan pattogtattak, de az igazsághoz tartozik, hogy Jestin Lewisék rengeteg gikszert vétettek, nem volt ritmusuk, sok labdát adtak el és gyenge dobószázalékkal szolgáltak.

– Nem szándékozunk abba a hibába esni, mint az oroszlányiak – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Tiszteljük leendő ellenfelünket, tudjuk: nehéz feladat előtt állunk. Vagyis minden apróságra oda kell figyelnünk. A napokban próbáltunk javítani a produkciónkon, mert az elmúlt hetekben akadtak gondok, amiket már Pécsett is ki kell küszöbölnünk. Tisztában vagyunk azzal, hogyan nyerhetjük meg a csatát, de persze minden a pályán dől el, ott akarjuk megmutatni, hogy jobb csapatunk van. A bonyhádiak ellen már voltak jó periódusaink, de hétfőn még meggyőzőbben szeretnénk muzsikálni. Most is a védekezés lesz a legfontosabb – a kulcsembereik semlegesítése –, viszont a támadójátékunknak is jónak kell lenni. Természetesen ezt könnyű elmondani, ám nehéz megvalósítani a küzdőtéren.

A baranyai megyeszékhelyen még nem játszhat a veszprémiek új szerzeménye, a bosnyák Nebojsa Pavlovic (képünkön). A 29 éves, főként hármas-négyes poszton bevethető erőcsatár (200 centi, 98 kiló) a karrierje elején a hazájában szerepelt, majd a spanyol harmadosztályú CB Dominicas La Palmához került (itt 12,8 pontot és 5,8 lepattanót átlagolt). Később megfordult a bosnyák élvonalbeli KK Borac Nektarban (14,1; ill. 7), az első ligás svéd Eco Örebroban (12,1; ill. 6,8), a portugál bajnoki és kupadöntős SC Vitoriában (10,1; ill. 6,6). Az előző évadban a már említett svéd együttesben kosárlabdázott – nem is akárhogy, hiszen a statisztikái alapján (15; ill. 7,6) az ottani NB I legjobbjai között tartották számon. A légiósról készült felvételek arról árulkodnak, hogy jól képzett, remekül dobja a triplákat és a palánk alatt is feltalálja magát. Ha a hivatalos papírjaira pecsét kerül, november harmadikán – a győriek ellen idegenben vívandó Hepp-kupaderbin – mutatkozhat be a mieinknél.

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink