Naptár

Betöltése

Nem babra megy a játék

2015. Március 05.
9 éve
 
Oltárczy Mátéék legutóbb január 22-én nyertek a kosárlabda NB I/B Nyugati-csoportjában, akkor az Oroszlányi SE Lionst múlták felül (75-68). Az említett időpont azért bír különös jelentőséggel, mert azóta képtelenek „rákanyarodni” a siker felé vezető útra. A sok sebből vérző gárda a következő öt derbijét elvesztette: jelenleg nyolc győzelemmel és kilenc vereséggel a hetedik-nyolcadik helyen állnak. Kedden az MTK Törökbálint mért rájuk csapást a királynék városában (69-89). Az elszántsággal nem volt gond, mentek-küzdöttek, de a nagy akarásnak néha nyögés lett a vége. A távoli próbálkozásaik rendszerint nem találtak célba, ám az elrontott átadásaikból is fel lehetett jegyezni jó párat. Csak Nagy Róbert és Szabó Tibor pattogtatott az átlagosnál jobban.

A hűség városiak a mieink mögött tanyáznak, a mutatójuk hét–nyolc. Ezzel együtt figyelmeztető, hogy az általában Balogh Gergely, Karácsonyi Gergely és Csaplár-Nagy Arnold jó teljesítményére alapozó ellenfél a múlt héten a Bajai Bácska FKE-t mattolta (73-71), vagyis nincsenek rossz formában. A két csapat decemberben találkozott Sopronban, akkor a hazaiak 63-55-re nyertek. Mint az eredményből kitűnik: a mieink dobóformája nem volt az igazi, ziccereket hagytak ki, a huszonkét triplakísérletükből pedig csupán három volt jó.

Azon a találkozón a veszprémiektől csak öten voltak eredményesek, ez ami most nem fordulhat elő. Mindenkinek hozzá kell tenni valamit a játékhoz, hiszen az összecsapás meghatározhatja a folytatást – lesarkítva, az alapszakaszból hátralévő öt fordulóban már nem igazán szabad hibázni, kötelező a párharcokat hozni. A soproniak ellen Vertetics Ádám még nem játszhat, Kámán Tamás talán pályára léphet, viszont a nemrég igazolt Puszta Dávid bemutatkozhat a helyi publikumnak. Sportolóink megértették, hogy innentől kezdve nem babra megy a játék, s azzal is tisztában vannak, hogy mivel kerekedhetnek a vetélytárs fölé. Ki akarnak jönni abból a gödörből, amibe egy hónapja kerültek. Aligha lesz könnyű dolguk, mert a soproni egy jól összerakott, egységes társaság, ahol a játékosok bátran felvállalják az egy-egy elleni szituációkat és gyakran kísérleteznek a triplavonal mögül. Egy biztos, Sipos Ádáméknak fegyelmezetten és koncentráltan kell játszani, a hibák számát minimálisra kell redukálni, miközben a hátsó stabilitás alapfeltétel. Ígérik, hogy aki tőlük pályára lép, az tudása legjavát adja. Ám a szurkolók bíztatására is számítanak, akik segíthetnek, hogy sikerrel vegyék az újabb akadályt.
 
Fotó: veol

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink