Naptár

Betöltése

Nem ilyen bemutatkozásról álmodtak

2014. Október 18.
9 éve
Hoya-Pannon Egyetem Veszprém–B-Beton Bonyhádi KSE 65-85 (14-15; 24-18; 15-13; 12-39)

Veszprém, 400 néző. Vezette: Török, Sabáli, Németh.

Veszprém: Vertetics 13/3, Kováts, Kelemen, Kámán 19/6, Farkas 15. Csere: Czakó 8, Nagy, Takács 3/3, Gál 5/3, Novák P., Sipos 2, Novák B. Edző: Petőfi Áron.
 
Bonyhád: Faragó 31/15, Lukács 16/9, Baki 7, Hegedűs 12, Tömösváry 10/3. Csere: Rutkai 4, Gébert 5, Verli, Kovács. Edző: Morgen Frigyes.
 
Mindkét gárda nagy fordulatszámon kezdte a szinte teltházas ütközetet, más kérdés, hogy a mutatott produkció gyakran idény eleji volt. Ekkor a játékot sok pontatlanság és rossz dobás jellemezte. Mivel a mieink a negyedik percben még csak két szerzett pontnál jártak, az együttesét folyamatosan forgató trénerük időt kért. Ennek eredményeként az övéi is lábra kaptak, 2-7-ről 8-7-re módosították az állást. Farkas Attiláék tartották minimális előnyüket, de a küzdelmes negyed végén a vendégek egy triplával visszavették a vezetést. A veszprémiek a következő játékrész elejét megnyomták, a mérkőzés ezen szakaszában igazi közösségként funkcionáltak: mindenki próbált a másik keze alá játszani (22-15). Csakhogy a jó erőkből álló bonyhádiak tettek arról, hogy a párharc továbbra is szoros maradjon (33-32). A sok hibával tarkított, mindazonáltal lüktető első félidő végén Kámán Tamás triplája úgy kellett a vendéglátóknak, mint egy falat kenyér.
 
Fordulás után is rögtön behullott egy hazai hárompontos, de az ellenfél ismét feljött egy pontra, vagyis minden kez-dődhetett elölről. A csata ezen részében Kámán vette hátára a csapatát, mégis Gáll Dominik távoli dobásával lett tízpontos a különbség a felek között (50-40). A forgatókönyv ugyanakkor nem változott, a bonyhádiak újra visszajöttek a mérkőzésbe. Az egyetemisták az utolsó felvonásban megint odatették magukat (56-48), ám az ellenfél nemhogy lemaradni nem akart, hosszú idő után átvette a vezetést (56-58). Ami ezután következett, azt jobb elfelejteni, helyesebben illik tanulni belőle: a veszprémiek teljesen szétestek, amihez nyúltak, az rosszul sült el, a mezőnyből összességében sokkal jobban dobó vetélytárs pedig a pálya minden szegletéből betalált.
 
Petőfi Áron: A bonyhádiak bizonyították, hogy jó csapatuk van, különösen a hajrában játszottak szenzációsan. Meg-érdemelten nyertek, mégis 30 percig vezettünk ellenük. Már a találkozó elején éreztem, hogy fásultak vagyunk, ezzel együtt az első félidőben jól működött a védekezésünk. Talán jókor is jött ez a vereség, mert fejben van még mit tanulnunk. Persze tragédia nem történt, megyünk tovább, ám bizonyos dolgokat, így a rotációt helyre kell tennünk.
 
fotó: veol.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink