Naptár

Betöltése

Nem számítanak sétagaloppra

2018. Március 22.
6 éve
 
Hogy mire utal a felvezetés?! Kiváltképp a mieink legutóbbi teljesítményére, mikor az évad egyik legjobb előadásával szolgáltak a királynék városába érkezett Vasas Akadémia ellen – motiváltan, akaratosan és okosan iparkodtak (83-61). A fővárosiakkal szemben Körtélyesi Gergelyéknek volt törlesztenivalója, talán emiatt, hamarabb kaptak lábra, hátul remek dolgokat mutattak be. A pályán történtek a publikum tetszését is elnyerték, csakhogy a bakonyiak fertályóra után „lazábbra vették a figurát”, az ellenfél megbontotta a védőfalukat. A veszprémiek a második félidőben lendületesebbek, de mégis figyelmesebbek lettek – noha nem igazán beszélhettünk hazai pályáról, mindenekelőtt a játékra fokuszáltak. A színvonalas mérkőzés során várhatták a másik segítségét, mindenki beletett valamit a közösbe, a hajrában pedig erőlködés nélkül növelték az előnyüket.

Ezúttal papíron könnyebb dolguk lesz, ugyanis amíg ők – tizenhat–hatos mérleggel – másodikak az NB I/B Piros-csoportban, addig a leendő riválisuk, a Knipl Kft. Bonyhádi KSE – ellenkező mutatóval, hat–tizenhattal – a tizennégy szereplős osztály utolsó helyezettje. A tabellán elfoglalt pozíciókra akkor sem lehet alapozni, ha Hegedűs Gergelyék tavaly fölényesen nyertek a Tolna megyeiek ellen (82-56). Akkor a hazaiak elképzelései lassan valósultak meg, rövid idő alatt nem tudtak elszakadni a vetélytárstól. Aztán mikor a védelmük mind hatékonyabb lett, sebességet váltottak, s felvették az üzemi hőfokot. Sikerült a dobóformájukat is feljebb tornászni, így a nagyszünet előtt húsz pontra hízott a feleket elválasztó különbség. A másik oldal képtelen volt izgalmassá tenni a viadalt, a vendéglátók mind gyakrabban váltották valóra a terveiket. Nagyszerű védőmunkával megfojtották a bonyhádiak próbálkozásait, vagyis a lényeges kérdések a záró felvonás előtt eldőltek. A végén igazán kiütközött a műhelyek közötti tudásbeli különbség.

Bár a bonyhádiak idegenben mindenütt kikaptak, odahaza hat–öttel állnak (…októberben még négy–egyet „mutatott ezen számláló”). Az előző körben az MTK Törökbálint pályáját „törölték fel velük” (91-49); ezzel együtt az előző négy fordulóban vereséget szenvedtek el. Pedig jó sportolók állnak a trénerük rendelkezésére, elég csak Tömösváry Mátéra, Somogyfoki Péterre és Szabolcsra, illetve Baki Sándorra gondolni.

– Szó sincs arról, hogy a két együttes a helyezése okán nincs azonos szinten, a bonyhádiaknak jó csapatuk van, amely a saját környezetében bárkire veszélyes lehet – mondta Mérész Csaba vezetőedző. A mögöttünk hagyott fél év többször tanújelét adta annak, hogy ebben a bajnokságban nincs könnyű ellenfél, óvatosnak kell lennünk, mert a gyengeségeik mellett nekik is vannak erősségeik. Igenis komoly ellenfelek, lévén, a keretük tapasztalt játékosokból áll. Persze szeretnénk megnyerni ezt a találkozót is, mert a zajló kiírást illetően hangsúlyos célokat fogalmaztunk meg magunkkal szemben. Tudjuk, hogy mit kell tennünk, de nem lesz egyszerű dolgunk: a parketten kell bizonyítanunk, hogy jobbak vagyunk. Fontos, hogy ösztökéltek maradjunk, ha így lesz, akkor például keményen védekezhetünk. Megígérhetem, mindent megteszünk azért, hogy a mi akaratunk érvényesüljön, hogy a végén mi örülhessünk.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink