Naptár

Betöltése

Nem történt tragédia

2015. December 05.
8 éve
 
Oroszlányi SE Lions–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 85-81 (30-21, 16-20, 15-16, 24-24)

Oroszlány, 400 néző. Vezette: Tözsér, Gyuris, Csabai-Kaskötő.

Oroszlány: Kiss 18/3, Tanács 16, Hadnagy 4, Wehner 16/6, Vujovic 12. Csere: Burai 11/3, Ughy 6, Gorzsás 2, Bocsárdi. Vezetőedző: Vavra András.

Veszprém: Vertetics 13, Kámán 17/6, Novák 13/3, Körtélyesi 15/3, Takács 4. Csere: Sipos 7, Simon 12/3, Kovács, Kováts. Vezetőedző: Mérész Csaba.

Gyors gólpárbajjal kezdődött a mérkőzés (4-4), s noha a „bemelegítő” duplákra Kámán Tamás egy triplával válaszolt, az óriási akarattal tüsténkedő hazaiak fordítottak és roppant agilis palánk alatti játékukkal megléptek (14-8). Mérész-edző kikérte első idejét, mert a közönsége által fantasztikusan buzdított „oroszlánok” meglepték őket. Ám az évadban eddig flottul működött védelmük ezt követően sem akart összeállni, figyelmetlenségek okán sokat hibáztak hátul (18-13). A rivális fittyet hányt a papírformára, sportolói rendkívül pontosan céloztak a mezőnyből és a büntetővonalról, míg a gyűrűk közelében erődemonstrációt tartottak (22-14). A vendégcserék sem törték meg a nagy tempót diktáló Tanács Attiláék lendületét (27-14), akik alig akartak hibázni: az első negyedben harminc pontot szórtak. A kábulatból valamelyest feleszmélt mieink később pontosabbak lettek, de a hátrányukon csak lassan tudtak faragni, hiszen a szerb Nikola Vujovic vezérletével a sokat brusztoló vendéglátók alig engedtek nekik lepattanót szedni (32-24; a találkozón ezen mutatóban 39-26 arányban bizonyultak jobbnak). Ezzel együtt az ellenfél vesztett a dinamizmusából, már nem találtak be a pálya minden szegletéből (32-28). Feljavult Körtélyesi Gergelyék hátsó alakzata, gyakrabban segítettek be a másiknak, így a feltüzelt hazaiak attól fogva nem tudtak jelentősebb előnyre szert tenni (39-34). A sípmesterek közben temérdek szabálytalanságot fújtak be, igaz, főként az egyetemisták megmozdulásaiban láttak kivetnivalót. Emiatt az összecsapáson hatvan büntetőt dobhattak a felek. Akkortájt két pontnál közelebb nem sikerült a – technikai hibákat is kapott – riválishoz férkőzni, ha azok érezték a nyakukon Sipos Ádámék lihegését, rátettek egy lapáttal a teljesítményükre (43-37). Ebben a játékrészben már kiegyenlítettebb küzdelem zajlott a csatatéren, de mint azt előzetesen sejteni lehetett: a bakonyiak nehéz és kemény ütközetbe bonyolódtak (46-41).

A nagyszünet után jobban indítottak Kiss Kornélék, ezért nem csökkent a különbség (52-45). A folytatásban Novák Patrik két duplával jelentkezett, ami jeladás volt a társainak, lévén, a vendéglátók időkéréssel sem tudták az útjukat állni (52-51). Körtélyesi pontjaival a veszprémiek – a derbi során először – átvették a vezetést, ám csak rövid időre, mert utána hol az egyik, hol a másik csapat neve mögött szerepelt nagyobb szám. Ebben a negyedben Simon László volt együttese legjobbja, aki labdákat csent és lepattanókat gyűjtött, illetve megtalálta a gyűrűtől való dobótávolságot is (54-57). Csakhogy a másik oldal ismét felegyenesedett, visszavette az előnyt és érvényre juttatta akaratát. Négypontos vezetésükkel indult a záró felvonás, ami hamarosan hétpontosra hízott (66-59). Mérész-edző újra magához rendelte az övéit, mert érezte, hogy az ellenfél minden erejével azon van, hogy belerondítson a pompás szezonbeli mérlegükbe. A veszprémiek nem a legjobb formájukat mutatták – a lefújásig kilenc büntetőt hagytak ki –, mégis összeszorított foggal lopták a távolságot (68-64). Az ideges hangulatú párharc hajrájában az izgalom a tetőfokára hágott, ám előbb Körtélyesi és Vertetics Ádám, majd a legvégén Simon is kipontozódott. A hiányukat nem tudták elviselni a meccsen csupán hat labdát eladó egyetemisták (76-69), akik két hármast elsüllyesztve így is feljöttek két pontra (83-81), ám egyenlítésre már nem futotta az erejükből.

Mérész Csaba: Remek mérkőzést vívtunk az oroszlányiakkal, nincs miért szégyenkeznünk. Az első negyedben elbóbiskoltunk, ám később is kicsit tompának éreztem a srácokat. Sokat hibáztunk, nem voltunk kellően agresszívak és az összpontosítással is akadtak gondjaink. Ezért kaptunk ki egy kiélezett csatában.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink