Naptár

Betöltése

Nem veszítették el az önbizalmukat

2019. Március 06.
5 éve
 
Nem történt tragédia: a minap elvesztette az évadbeli veretlenségét a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém, ám az NB I/B Piros-csoportot így is vezető kosárlabdázóink március nyolcadikán (péntek, 18 óra) visszatérnének a helyes útra: a szurkolóik biztatását hazai győzelemmel hálálnák meg.

Mindenki tudta, hogy Madár Andrásék pompás sorozata egyszer megszakad, hétvégén az Oroszlányi SE Lions otthonában aztán – ősz óta először – megkóstolhatták a vereség keserű ízét (89-84). A sikerszériát illetően klubrekordot elért egyetemisták a rangadó elején a saját „műsorukat” tolták az előtérbe, a helyi hívek hangorkánja közepette tízpontos előnybe kerültek, de a hazaiak idővel megtörték a kiegyensúlyozottságukat és megszüntették a dominanciájukat. Száznyolcvan fokot vett a – hibákra kényszerített, s megbénított – listavezető teljesítménye, az eladott labdák és a kimaradt helyzetek miatt ideges lett a Hoya-mezesek játéka. A nagyszünet előtt már a minden szegmensben feljavult „oroszlánok” álltak jobban tíz ponttal, de Nebojsa Pavlovicék később megmutatták, hogy mire képesek. Visszajöttek a forduló slágermérkőzésébe, minden kezdődhetett elölről, csakhogy a fontos pillanatokban megremegett a kezük. Azért a záró felvonásban is nagy csatára késztették a harmadik helyezettet, ugyanakkor az ellenfél túl nagy kihívás elé állította őket. Talán ha higgadtabbak és figyelmesebbek, akkor másként alakul a párharc, az OSE jobban bírta idegekkel a hajrát: jobban jött ki a büntetőpárbajból és dűlőre vitte a dolgokat.

Az éllovas ezúttal a Budapesti Honvéd SE-t látja vendégül a Vetési gimnázium tornatermében, ők tizenkét diadallal és tíz vereséggel a tabella hetedik helyén állnak. Idegenben hét–négy a mérlegük, de a bakonyiaknak nem csak emiatt kell óvatosnak lenni. A mieink novemberben csak 81-84-re mattolták őket a fővárosban. A Horváth Ákos, Mucza Tamás, Valerio Bodon Vincent, Stefán Dávid és Szalay Ákos nevével fémjelzett együttessel legutóbb a MEAFC-Miskolc babrált ki (72-76). Az alapszakaszból egyébiránt már csak négy kör van hátra: a veszprémiekre időrendben a nyolcadik Budafoki KK (idegenben), a hatodik Vasas Akadémia (otthon) és a Nyíregyháza Blue Sharks (idegenben) vár. Sok apró lépés hiányzik tehát ahhoz, hogy az alakulatunk elérje a célját.

– Azt még véletlenül sem állítom, hogy örülünk a hétvégi vereségnek, de már nincs rajtunk az a nagy nyomás, amit a szezonbeli huszonegy bajnoki és hat kupacsata győzelme rakott a vállunkra – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Levontuk a megfelelő következtetéseket, bebizonyosodott, hogy a keretünket hús-vér emberek alkotják, akik időnként térdre kényszerülnek. Nem törtünk meg, nem veszítettük el az önbizalmunkat, így az öltözőnkben sem tragikus a hangulat. Nem várjuk rossz előjelekkel az előttünk álló találkozót. Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenünk mindenki extra motivációval lép pályára, de számunkra rögtön itt a lehetőség, hogy feledtessük a botlást. Biztosan a fővárosiak is azon lesznek, hogy alaposan megnehezítsék a dolgunkat, tartani akarják velünk a lépést, ám mi nyomás alá helyeznénk őket. Nem vagyunk elbizakodottak, egyszerűen az irányításunk alatt tartanánk az összecsapást. Nagyon oda kell figyelnünk mindenre, elvárom, hogy keményen védekezzünk és ne egy-két passz után akarjuk megoldani a helyzeteket. Kicsivel talán nyugodtabban tudunk majd játszani, de bizonyos szituációkban nem is árt türelmesnek maradni. Azon leszünk, hogy egy jó erőkből álló ellenfelet – a megbeszéltek szerint – két vállra tudjunk fektetni. Hiszem, hogy újra erősek leszünk.
 
Fotó: OSE Lions

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink