Naptár

Betöltése

Nika Ratiani Veszprémben folytatja

2022. Július 15.
1 éve
Hivatalosan tájékoztatjuk a közvéleményt és a kosárlabda szurkolókat, hogy a Veszprém Kosárlabda Kft. megállapodott Nika Ratianival. A négyes és ötös poszton egyaránt bevethető georgiai játékos szerződése a 2023/24-es szezon végéig szól.
 
A 20 éves és 214 cm magas erőcsatár-center hazájában az Orbi Tbilisi és a Martve Tbilisi utánpótlás csapataiban játszott. Utóbbi U18-as együttesében 13 pontot, 11 lepattanót és 3 blokkot átlagolt. 2020-ban kezdte el a profi kosárlabdát Georgiában, méghozzá a BC Olimpi együttesében. A Georgia Szuperligában hét mérkőzésen jutott szóhoz, átlagosan öt percet töltve a pályán. Csapata bejutott a georgiai kupadöntőbe is.
 
A fiatal magasember karrierje ezt követően Magyarországon folytatódott, ahol a Jászberényi KSE U20-as együttesében szerepelt az előző idényben. A bajnokságban 17,8 pontot (4. legjobb a ligában), 12,3 lepattanót (1.), 2,1 blokkot (1.) és 29,9 VAL-t (2.) átlagolt 27,6 perc alatt meccsenként. Kijelenthetjük tehát, hogy az egyik legjobb piros csoportos U20-as játékost sikerült leigazolnia a veszprémi szakvezetésnek.
 

A bakonyiak friss szerzeménye jelenleg az U20-as georgiai válogatottal készül, amely holnap 17:00-tól Ausztria ellen kezdi meg a hazai rendezésű B-divíziós Európa-bajnokságot. Ezen a tornán a magyar nemzeti csapat is részt vesz. A fiatalok kontinensviadalának alakulását az esemény hivatalos oldalán lehet figyelemmel követni.
 
Naményi Miklós, a Veszprém Kosárlabda Kft. ügyvezetője a következőképpen vélekedik a friss szerzeményről: „Nika egy rendkívül atletikus srác, aki a profi pályafutás elején van. Komoly potenciál van benne, így ha képes lesz elvégezni a megfelelő mennyiségű és minőségű munkát, akkor komoly játékidőt is kiharcolhat magának a két év alatt a felnőtt csapatunkban, amelynek akár egyik meghatározó játékosává is válhat idővel.”
 
Köszöntjük Veszprémben Nikát, és sok sikert kívánunk neki csapatunk színeiben!
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink