Naptár

Betöltése

Nyíregyháza - Veszprém 84:64

2021. Február 05.
3 éve
Újabb idegenbeli mérkőzést játszott csapatunk, ezúttal a HÜBNER-Nyíregyháza BS ellenfeleként, február 5-én, 17:00-tól a nyíregyházi Continental Arénában.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 19. forduló:
HÜBNER-Nyíregyháza BS - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 84:64 (24:19, 29:14, 17:14, 14:17)
Nyíregyháza, Continental Aréna, zárt kapus mérkőzés.

Nyíregyháza: Szobi 2, Tóth 8, Bus 18, Bazsó 11/9, Kiss 7/3. Cserék: Ubilla 15/9, Vaskó 3/3, Czinger 2, Dr. Mohácsi 15/9, Demeter 3, Kuttor. Edző: Siska János

Veszprém: Szücs 9/3 , Madár 14/6, Futó 12, Szabó 16/6, Dukic 8. Cserék: Sipos, Birkás 5/3. Edző: Baksa Szabolcs
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást a hazai csapat tudta elhozni, majd az első támadásukból egyből meg is szerezték a vezetést. A túloldalon Madár próbálkozott egy triplával, ami lepattant a gyűrűről. Ezt ellenfelünk egy újabb duplával használta ki. A mi offenzívánk ismét nem hozott közelebb minket a Nyíregyházához, ám a védekezésünk a helyén volt, majd Dukic megszerezte az első pontjainkat. Ezt újabb labdaszerzés, majd Dukic dupla követte. Gyorsan érkezett a válasz a túloldalon, Bus tört be. Szabó nem hagyta elhúzni a hazaiakat, és szintén egyedül oldotta meg a támadást, majd ismét helyén volt a védelmünk, ami négypontos vezetést jelentett számunkra. Bazsó triplája jelentette a megoldást a védelmünkre (5. perc 9:10). Hibáztunk elől, amit vendéglátónk meg is bosszult, előbb egy hármassal, majd egy duplával. Baksa Szabolcs ekkor időt is kért. Hatásosnak bizonyult a megbeszélés, onnan visszatérve Dukic egyből betalált. Nem tarthatott sokáig az örömünk, előbb Kiss dobott egy középtávolit, majd elvesztettük a labdát támadásban. Szerencsére a védekezésünk egyben volt, így nem nőtt a két csapat közti különbség. Ezután mindkét alakulat sorra hibázott támadásban, így nem született pont. Ezt végül Kiss egy értékesített büntetője törte meg, amire a válasz Szabó betörése volt. A negyed végén már nem született kosár, így ötpontos hátránnyal várhattuk a második játékrészt (10. perc 25:19).
 
Gyengébben kezdtük a negyedet, míg ellenfelünk támadása sikeres volt, addig mi nem tudtuk a gyűrűbe juttatni a labdát. Újabb rontott dobásunk után jól védekeztünk, majd Szücs a neki megítélt két büntetőből kettőt bedobott. Ezután mindkét oldalon sikerrel fejezték be a támadást a felek. Újabb hazai találat után Baksa Szabolcs ismét időt kért. Innen visszatérve Szabó egy triplával csökentette a különbséget, majd a labdát is megszereztük, így ismét nálunk volt a lehetőség. Ezzel nem sikerült élnünk, ami egy nyíregyházi triplát eredményezett. Erre Madár válaszolt, szintén három ponttal. Sorra rontottuk el a támadásainkat, ami három perccel a negyed vége előtt tizenhárompontos hazai vezetést jelentett már (17. perc 42:29). Hosszú támadást vezettünk, aminek a végén a kosár elmaradt. Nem úgy, mint a túloldalon, ahol Bus tört be eredményesen. Dukic törte meg a pontcsendünket, aki a két megítélt büntetőből mindkettőt bedobta. A válasz ismét egy sikeres Bus betörés volt. Nem sikerült leszednünk a támadólepattanót, majd Ubilla értékesítette büntetőit. Madár duplája után a negyed végén még egy hazai tripla beesett, így húszpontos hátránnyal mehettünk a szünetre (20. perc 53:23).
 
 
A hazai gárda kezdhette a második félidőt, ám sikerrel megállítottuk őket, és Szücs egy hármas után labdát is szerzett. A támadást végül Futó fejezte be Dukic passzából. A válasz Tóth zsákolása volt, majd ismét ők támadhattak, ám lépéshiba miatt a játékvezetők nekünk ítélték a labdát, amiből szintén nem született pont. Sorra rontotta a támadásokat mindkét csapat, végül Futó törte meg a pontcsendet, majd egy gyors kontra érkezett, ismét Tóthtól. Bus dobhatott két büntetőt, aki ezekből egyet értékesített. Egy hosszabb pontcsend alakult ki, amit Dukic blokklja után Szücs tört meg. A válasz gyorsan érkezett Bazsó hármasának formájában, majd a lejárt támadóidőnk után Kiss is betalált kintről. Huszonkétpontos hátránynál Baksa Szabolcs időt kért (26. perc 64:42). A pályára visszatérve Szabó triplája tartotta a lelket a csapatban. Ezt szintén egy tripla követte, ezúttal Ubillától, így a különbség nem csökkent. Újabb Ubilla pontok következtek, de a válasz ezúttal elmaradt. Kivédekeztük ellenfelünk betörését, majd Szabó dobhatott két büntetőt, mindkettőt sikerrel. Sipos védekezett jól a mieinktől, de a negyed végi támadás nem járt sikerrel (30. perc 70:47).
 
A mi kezünbken volt a lehetőség, hogy megszerezzük az utolsó játékrész első pontjait, ám ez nem sikerült. Birkás hármasa után Madár blokkolt, majd tört be jól. Újabb jó védekezést mutattunk be, ám nem tudtunk pontot szerezni a támadás végén. Ezt használták ki a hazaiak, egy dupla formájában. Sipos szerzett labdát, majd egy rossz passzt követően Ubilla a palánk alatt volt eredményes. Czinger öt perccel a mérkőzés vége előtt kipontozódott, így nem folytathatta azt. Futó kapott jó passzt Madártól, majd jutatta a labdát a gyűrűbe. Jól védekeztünk, majd Szücs próbálkozott a hárompontos vonalon kívülről. Ezúttal sikertelenül (35. perc 77:54). Bus passzából Tóth vitte végig a támadást eredményesen, míg a túloldalon ismét ellenfelünkké lett a lepattanó. Futó dobhatott két büntetőt, mindkettőt pontosan. Jó védekezés után újabb két büntető kisérletünk volt, Szabó dobta be azokat. Demeter gyors triplája után Dukic passzából Futó palánkalattija volt sikeres. Dukic lepattanója után újabb Futó dupla következett. Ezután ismét nálunk volt az esély a szépítésre. Ezt Birkás meg is tette. Ez a mérkőzés kimenetelén azonban ez már nem változtatott, húszpontos vereséget szenvedtünk a listavezető otthonában (40. perc 84:64).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Nagyon kemény mérkőzést játszottunk. Sajnos két hete küzdünk sérülésekkel és betegségekkel. Ez a mai teljesítményünkön is meglátszódott. A Nyíregyháza hosszú rotációval, minőségi játékosokkal rendelkezik. Nagyon jól kihasználták ezt. Láttam jó dolgokat ettől függetlenül, ez ma ennyire volt elég. Megyünk és küzdünk tovább. A Nyíregyházának sok sikert kívánok a bajnokságban.
 
Birkás András, a Veszprém irányítója: Rosszul kezdtük a mérkőzést. A második félidőre kicsit feljavultunk, pariban voltunk, viszont még mindig le voltunk maradva egy fél ütemmel. Ez elég volt ahhoz a hazaiaknak, hogy megtartsák az előnyüket egészen a meccs végéig. Gratulálok a Nyíregyházának.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el.

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink