Naptár

Betöltése

Óbuda – Veszprém 92-84

2023. Január 07.
1 éve
Az NBI/B Piros csoportjának alapszakaszában tizenötödik fordulója volt az, amellyel elkezdődött a 2023-as naptári év a csapatok számára. Az újév első meccsét a Veszprém Kosárlabda Klub az Óbudai Kaszások ellen játszotta a fővárosban. A vendégek decemberben kinevezett új vezetőedzője, Horváth Ákos számára ezúttal már a teljes keret rendelkezésre állt, hiszen Szabó Péter és Madár András is felgyógyult a sérüléséből.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 15. forduló
Óbudai Kaszások - Veszprém Kosárlabda Klub 92-84 (25-30, 27-19, 27-11, 13-24)
Budapest, Kaszások Sportcsarnok
Játékvezetők: Hervay Tibor, Gál János és Drenyovszki Dániel
 
Óbuda: Farkas 21/15, Boros 9/3, Czura 22/12, Láncos 10, Ormai 4. Cserék: Tichov 6/6, Lőrincze, Varsányi 11/9, Armaghani 6, Bartos 3. Edző: Takács Máté
 
Veszprém: Kis 22/9, Madár 15/15, Végh 5/3, Szabó 22/9, Orgona 12. Cserék: Varga, Ratiani 4, Birkás 4. Edző: Horváth Ákos
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 
 
Tudósítás
 
A találkozó a hazaiak kosaraival indult, Czura és Boros révén, ám Madár triplájával gyorsan felzárkóztak a vendégek. Czura azonban újra betalált közelről, igaz, Orgona is így tett a másik oldalon. Czura ekkor egy hárompontost is szerzett. Kiss és Szabó is betalált a veszprémiektől, így a negyed közepére kiegyenlített a bakonyi együttes, sőt csapatkapitánya révén a vezetést is átvette (5. perc: 11-13). Farkas ekkor egy távolival megfordította az állást, amit Orgona büntetője egalizált. Végh duplájára Boros és Tichov triplája jött válaszként. Erre Madár is betalált kintről, majd Kis is így tett. Időt is kért az Óbuda (8. perc: 20-22). Láncos kettesére Szabó hármasa érkezett, majd a születésnapos Ratiani is pontosan célzott a büntetővonalról mindkétszer. A negyed utolsó percében Végh dobott be egy hármast, de Varsányi is hasonlóan cselekedett (10. perc: 25-30).
 
A második etap Láncos és Orgona dupláival kezdődött, majd Czura és ismét Orgona talált be. Farkas hármasával már csak minimális volt a Veszprém előnye. Több pontatlan támadás következett, amelyet Orgona két jó büntetője zárt le, de ekkor a Kaszások is megszakították a rossz sorozatukat, és Farkas triplájával egyenlítettek. Erre Szabó is elsüllyesztett egy hármast (15. perc: 36-39). Ormai duplájával zárkóztak a vendégátók, majd Tichov kintijével már vezettek is. Boros növelte a hazai előnyt, ám Szabó hármasa gyorsan minimálisra csökkentette azt. Erre Ormai is betalált kintről (17. perc: 45-42). Jókor jött Kis kettő plusz egy pontot érő akciója. Majd Szabó dobott egy duplát, Czura viszont egy triplát. Ezután Kis és Armaghani duplái következtek, utóbbi újabb kosarával zárul az első félidő (20. perc: 52-49).  
 
 
Farkas két duplája és Varsányi triplája indított a harmadik tíz percet, amire nem érkezett válasz a vendégektől, még a büntetővonalról sem, így tízpontos előnyt alakított ki az Óbuda. Sőt a különbség tovább nőtt, ugyanis Czura betalált kintről, míg Farkas folytatta jó sorozatát, és újabb két pontot tett hozzá a közöshöz. Ekkor időt kért Horváth Ákos (24. perc: 64-49). A Megbeszélés után Szabó végre megtörte a pontnélküli sorozatát a Veszprémnek. Több rossz támadás után Czura és Farkas is betalált kintről, amire csupán egy jó Szabó büntető érkezett a másik oldalon. Varsányi is szerzett egy triplát és növelte húsz pont fölé az Óbuda előnyét (27. perc: 75-52). Kis, Ratiani és Orgona találtak be a büntetővonalról, míg a Kaszásoktól Armaghani és Bartos duplákkal tartotta a különbséget. Birkás középtávolról célzott jól, míg Kis a palánk közeléből talált be a negyed végén (30. perc: 79-60).
 
A zárófelvonást Birkás és Boros kétpontosai nyitották, majd Kis talált be kintről. Láncos és Orgona közeli kosarai következtek, ami után Madár triplája visszahozta a reményt a vendégeknek. Időt is kértek az óbudaiak (34. perc: 83-70). Madár ekkor labdát szerzett, majd egy újabb trojkát süllyesztett el, tíz pontra csökkentve a távolságot. Varsányi duplát, Madár viszont újabb triplát dobott. Czura kettese azonban tartotta a kétszámjegyű előnyt. Kis szintén bedobott egy kintit, amit Láncos és Szabó duplái követtek (37. perc: 89-81). Kis közeli kosarával már csak hat pont volt közte a találkozó utolsó percéhez érkezve, ám ekkor nem mentek be a veszprémi triplák. A találkozó legvége a büntetődobásokról szólt, így az Óbudai Kaszások megtartotta az előnyét és megszerezte az győzelmet (40. perc: 92-82).
 
A Veszprém Kosárlabda Klub legközelebb hazai pályán játszik majd, méghozzá január 14-én, 18:00-tól a listavezető NKA Pécs ellen.
 
 
Nyilatkozatok
 
Takács Máté, az Óbuda vezetőedzője: ,,Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. A minket sújtó hihetetlen sérülés hullámról pedig most nem is szeretnék többet beszélni. Támadásban sikerült megújulnunk és felgyorsulnunk, ez nagyon pozitív! Szépen játszottunk, és viszont láttam a gyakorolt dolgokat. Az óriási negatívum a védekezésünk. A szezon első felében a legkevesebb kapott pont top 5 csapata között voltunk, sajnos ez az újesztendőre teljesen eltűnt. Sokat kell dolgoznunk hogy újra elővegyük ezt a formát. Összességében elégedett vagyok, nagyon sok munka van a csapatban. Gratulálok a fiúknak! Keményen készülünk a jövőheti mérkőzésre!”
 
Horváth Ákos, a Veszprém vezetőedzője: ,,Egy elég kemény mérkőzést játszottunk, ami az első félidőben teljesen kiegyenlített volt, mind az eredmény, mind a mutatott játék szempontjából. Az első játékrészben 12-15 pontot adtunk 1-0 leindításból, ami a visszahelyezkedésünket finoman szólva sem dicséri. Ezen mindenképpen javítanunk kell a jövőben. A harmadik negyedbe volt egy komolyabb rövidzárlatunk, ahol egy védekezésváltásra nem volt megfelelő válaszunk, illetve ebben az időszakban egész más energiát raktunk bele a mérkőzésbe. Nagyon nem szeretnék belemenni az elemzésbe, a fiúknak is elmondtam, hogy nem kell lógatni az orrunkat, hiszen van mire építkezni. Egész jó volt a játék képe, visszakapaszkodtunk a negyedik negyedben, és sikerült egy kétlabdás mérkőzést kiharcolnunk, amihez nyilván kellettek az extra dobások is. Egy-két dologban még fegyelmezettebbnek kell lennünk, és elérhetjük a céljainkat. Több csapattal, így a Kaszásokkal is versenyfutásban vagyunk. Folyamatosan készülnünk kell az évvégi sorsdöntő mérkőzésekre.”
 
 
Fotók: archív (Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink