Naptár

Betöltése

Óbuda – Veszprém 96:78

2022. Március 19.
2 éve
A győzelem és a tabellán való minél jobb helyezés elérésének reményében utazott el ma a Veszprém Kosárlabda Klub az utolsó idegenbeli alapszakasz mérkőzésére a 2021/22-es szezonban. A vendéglátója az Óbudai Kaszások volt, amely azért küzdött, hogy sikerüljön elérnie a még rájátszást jelentő nyolcadik helyet.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 25. forduló
Óbudai Kaszások – Veszprém Kosárlabda Klub 96:78 (20:24, 20:18, 20:20, 36:16)
Budapest, Kaszások Sportcsarnok
Játékvezetők: Tóth Kálmán, Szalai Zsolt és Dr. Magyari Tibor
 
Óbuda: Fekete 30/24, Boinitzer 14/6, Vas-Teplán 6, Czura 13, Karavdic 14/6. Cserék: Mészáros 8/6, Bartos 3, Kalassai 2, Bencsik, Vígh 6. Edző: Armaghani Saeed
 
Veszprém: Horváth 20/18, Dancsecs 12/9, Glogovac 6, Szabó 19, Birkás 8/6. Cserék: Végh 3/3, Szeifert 8/6, Osztoics 2. Edző: Zeljko Lukajic
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 

Tudósítás
 
A találkozót a hazaik kezdték jobban egy 5:0-s sorozattal, ám Horváth egy triplával jelentkezett a második percbe lépve. Ekkor a Veszprém belelendült: Birkás, Horváth és Dancsecs révén újabb hárompontosok érkeztek, ezzel átvéve a vezetést. A negyed közepéig csak távolról talált be a vendég együttes, de azt ötször tette (5. perc: 10:15). A továbbiakban Dancsecs ismét távolról, majd Szabó közelebbről és a büntetővonalról volt eredményes, miközben a Kaszások is igyekeztek lépést tartani a vendégekkel (10. perc: 20:24).
 
A második negyed első kosarára közel két percet kellett várni, ekkor Mészáros duplájával zárkózott az Óbuda, majd jött Szabó két jó büntetője és Birkás újabb hármasa, amire Mészáros szintén triplával felelt. Úgy tűnt ez a meccs a távoli kosarakról fog szólni, ugyanis a beálló Szeifert is bedobott egyet, és Mészáros megint válaszolt erre egy kintivel (15. perc: 28:32). Majd jött a kétpontosok időszaka, amely során két pontra feljött a hazai együttes, de Szeifert ismét egy triplával jelentkezett. A félidő utolsó perceiben akadozott a pontszerzés mindkét oldalon, ám Fekete duplájával már csak minimális volt a Kaszások hátránya. Ekkor a veszprémiek fiatal centere, Osztoics szerzett két egységet, ám Vígh és Czura duplái után már a hazaiaknál volt az előny. Időt is kért Lukajic mester. Újabb fiatal játékos kapott lehetőséget a piros-szürkéknél, és élt is vele, ugyanis Végh beállása után egyből szerzett egy hárompontosot. Ennek köszönhetően veszprémi vezetésnél mentek a nagyszünetre a csapatok (20. perc: 40:42).  
 
 

A harmadik etap elején Karavdic kiegyenlített, ám Birkásnak volt rá válasza, majd szoros, olykor egyenlő állás volt jellemző a találkozóra, de az előny nem került át a hazaiakhoz. Ez főleg Szabó és Horváth kosarainak volt köszönhető, utóbbi triplájának hála a bakonyiak továbbra is vezettek (25. perc: 48:51). A piros-szürkék korelnöke újabb hárompontost süllyesztett el, míg a hazaik csak büntetőkkel tudtak operálni. Glogovac, Szabó és Dancsecs is hozzátett a támadójátékhoz, míg a túloldalon Fekete, Boinitzer és Vígh igyekezett versenyben tartani az övéit (30. perc: 60:62).

Az utolsó tíz perc kezdetén Fekete egy jó büntetőjével minimalizálta az Óbuda hátrányát, majd Glogovac is csak egyszer talált be a vonalról, így Karavdic közelije már az egyenlítést jelentette. Ekkortól átvette a meccs irányítását az hazai együttes, és egy 9:0-s szériával átvette majd növelte a különbséget. Szabó kettese szakította meg ezt a sorozatot, ám Boinitzer válaszolt rá. Jókor jött a Glogovac kettő plusz egy pontot érő akciója (35. perc: 75:69). Szeifert csökkentette aztán négyre a hátrányt, ám Fekete ekkor bedobott egy hármast. Előbbi sajnos ezt követően fejsérülést szenvedett, ami miatt egy időre megállt a játék. A kényszerszünet után Horváth dobott be egy triplát, megteremtve az esélyt a felzárkózásra és az egyenlítésre. Majd Czura szerzett háromszor egy pontot büntető formájában, Dancsecs pedig egy dobás által (37. perc: 81:77). A pontgyártás folytatódott, de kizárólag az Óbuda részéről: Boinitzer és Fekete is bedobott egy-egy hármast, majd előbbi egy kettest is, ezzel tíz pont fölé növelve a különbséget bő egy perccel a vége előtt, bebiztosítva a hazaik győzelmét (40. perc: 96:78). 
 

Nyilatkozatok
 
Pavle Ilic, a Veszprém másodedzője: Nagyon kemény mérkőzés volt, szeretnék gratulálni az Óbudai Kaszásoknak a győzelemhez. Ebben a helyzetben az a legfontosabb a számunkra, hogy a játékosunkkal minden rendben legyen.
 
Armaghani Saeed, az Óbuda vezetőedzője: Az első negyedben nem jöttek be a számításaink védekezésben, amit a Veszprém ki is használt. A második negyedtől kezdődően fokozatosan vettük át a mérkőzés irányítását, sajnos egy sajnálatos sérülést követően hosszú szünet után tudtuk újrakezdeni a találkozót, s ebből most mi jöttünk ki jobban. Gratulálok a csapatomnak, célunk továbbra is a rájátszásba jutás. Szeretnék jobbulást kívánni a veszprémi csapat játékosának!
 
Ezúton is mielőbbi gyógyulást kivánunk a fejsérülést szenvedő jatékosunknak, Szeifert Zalánnak. Bedobónk szerencsére már jobban van. Várjuk vissza csapatunkba!
 
 
Fotók: kaszasok.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink