Naptár

Betöltése

Oroszlány II. - Veszprém 67:112

2020. Október 01.
3 éve
Idegenben kezdte meg a tétmérkőzések sorát a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, Oroszlányban, az OSE Lions II. ellenfeleként, október 1-én, 19:00-kor, a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa keretein belül.

Férfi kosárlabda Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, 1. forduló:
OSE Lions II. - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 67:112 (19:26, 10:35, 25:30, 13:21)
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, zártkapus mérkőzés
Statisztikák hamarosan...
 
 
Tudósítás:  
 
Az OSE csapata kezdte meg a mérkőzést, feldobás után övék lett a labda, és sikerrel is zárult az akció. A mieinknek időbe telt, amíg magukra találtak. Madár szerzett egy duplát, majd egy jó védekezés után ismét miénk volt a labda, amit pontokra is váltottunk. A negyed felénél Madár duplájának köszönhetően a vezetést is megszereztük (5. perc 11:13). Ezt követően egy pár perces pontcsend következett, nem bírt egymással a két gárda. Baksa Szabolcs időkérése után feljavult a védekezésünk és sorra szereztük a gyors pontokat. A következő percekben folytatódott ez a tendencia és folyamatosan növeltük az előnyünket (9. perc 17:26). A negyed végén még a hazai csapat dobott egy duplát, ezzel beállítva az eredményt a rövid pihenő előtt (10. perc 19:26). 
 
A második játékrészt úgy folytattuk, ahogy az előzőt abbahagytuk: jó védekezés és gyors, sikeres támadás jellemezte a csapatunkat. Két perccel a második negyed kezdete után törte meg a csendet az OSE, amire Orgona triplája volt a válaszunk. Ismét két jó védekezést, majd leindítást jegyezhetett a veszprémi alakulat, amiből előbb Madár egy triplával, majd Szabó egy duplával volt eredményes. Birkás betörésével, majd értékesített büntetőjével az előnyünk már huszonegy pont volt (15. perc 22:43). Sorra szereztük a kosarakat, majd Szücs triplájával harmincegy ponttal vezettünk két perccel a nagyszünet előtt. Simon cselekedett hasonlóképp, újabb sikeres hármas! A félidő legvége előtt még Szabó tört be sikerrel, így nagy előnnyel várhattuk a mérkőzés második felét (20. perc 29:61).
 
 
Jól kezdtük a harmadik negyedet is, Madár egy triplával nyitott. A túloldalt Orgona blokkját itélte szabálytalannak a játékvezető, ellenfelünk mindkét megítélt büntetőjét bedobta. Habár az oroszlányiak több büntetőt is sikerrel értékesítettek, a két csapat közti különbség mégis tovább nőtt, köszönhetően Szücs hármasának (23. perc 35:71). Újabb kemény deffenzív játék következett, aminek a végén Szabó szerzett egy triplát. Ezután mindkét csapat jól fejezte be a támadásait, így a különbség nem változott.  A negyed további része nem hozott meglepetést, magabiztos játékkal és nagy különbséggel várhattuk az utolsó etapot (30. perc 54:91).
 
Az negyedik negyed egy kétperces pontcsenddel kezdődött. Ezt végül Simon betörése törte meg, majd gyors válasz is érkezett a túloldalon. Néhány támadásunkat elrontottuk, ám a védekezésünk továbbra is a helyén volt, ami az utolsó negyed felénél már negyvenegypontos vezetést jelentett (35. perc 58:99). A mérkőzés vége előtt három perccel két fiatalunk is megkapta a lehetőséget Baksa Szabolcstól, akik ezt meg is hálálták. Jó védekezés után ismét egy tripla, ezúttal Szabótól. Egri megszerezte az első pontját a felnőtt csapat színeiben. További kosarak viszont már nem születtek, így magabiztosan nyertük meg az első tétmérkőzésünket a 2020-21-es szezonban (40. perc 67:112). 
 
 Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Nehéz felkészülés után játszottuk az első tétmeccsünket. Több dolog kimaradt, de ezt próbáltuk ma pótolni. Az ellenfél túlzott agresszivitása sajnos nem várt incidenshez vezetett, amire szerintem nem volt szükség. A jövő héten elkezdődik a bajnokság, most már erre koncentrálunk, és dolgozunk tovább.
 
Madár András,  a Veszprém irányító-dobóhátvédje: Nagyon örülök a győzelemnek. Négy hete ez volt az első meccsünk. Az összkép jó volt, és habár gyengén kezdtünk, fel tudtuk venni a mérkőzés ritmusát, majd megnyertük azt. 
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink