Naptár

Betöltése

Passzold a kérdést!

2020. Február 27.
4 éve
„Passzold a kérdést!” című cikksorozatunkban egyesületünk tagjai tehetnek fel egymásnak öt komoly, vagy esetleg mulatságos kérdést a kosárlabdasport, valamint a világ dolgaival kapcsolatban. Ezen a héten Simon Márton tett fel öt kérdést másodedzője, Baksa Szabolcs számára.
 
- Milyen érzés edzőnek lenni abban a csapatban, ahol régen játékos voltál?
- Amikor 2012-ben felvettek egyetemre Budapestre, és tudtam, hogy csapatot váltok, beszéltem Kováts Vityával, akivel akkor csapattársak voltunk, és Ő azt mondta akkor, hogy el tudna képzelni engem később itt Veszprémben akár edzőként. Amikor a nyáron Naményi Miki megkeresett, rögtön ez az emlék jutott eszembe. Nagyon jó érzés, hisz játékosként is nagyon szerettem ehhez a közösséghez tartozni, és ez most sincs másképp. Megtisztelő és egyben nagy kihívás is számomra, hogy most már edzőként segíthetem a nevelőegyesületemet, hogy nagy dolgokat vigyünk véghez.

- Mi volt a legjobb dolog a vezetőedzői státuszod alatt?
- Ez nem egyszerű kérdés, mert egy nagyon nehéz szituációban kellett a csapatot felráznom, és megpróbálni kirántani magunkat a gödörből. A Honvéd ellen mutatott játékunk képe azt gondolom, pozitív visszaigazolás volt az elvégzett munkánkra, mert pár fáradtságból fakadó hibán ment csak el a meccs, a küzdés végig rendben volt. A legjobb dolog számomra ez volt, hogy a játékosok, a vezetők, és Nikola Lazic is végig bízott bennem, és mindent megtett a győzelemért.
 

- Ha van, melyik a kedvenc NBA csapatod, és miért?
- A kedvenc NBA csapatom a 2008-2013-ig fennálló Boston Celtics volt Kevin Garnettel, Paul Pierce-szel, Ray Allennel és Rajon Rondoval, Doc Riversszel a padon. Személy szerint azóta sem láttam olyan sokoldalú, kompetitív kosárlabdát játszó NBA csapatot, amely ráadásul ligaelit védekezést is produkált. A mai NBA-ben nincs kedvenc együttesem, játékosokat kedvelek inkább, mint Leonard, Doncic, vagy Aaron Gordon.

- Milyen zenét szeretsz?
- Leginkább hip-hop zenét hallgatok, de ahogy "öregszem" egyre inkább mindenevővé válok zenei téren. Persze az abszolút kedvenc Eminem. Kisgyerekkorom óta die hard Eminem fan vagyok.
 
- Van valami hobbid?
- Tulajdonképp abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a hobbim a szakmám is egyben, tehát a kosárlabda. Szabadidőmben viszont szívesen olvasok könyveket, nézek sorozatot vagy filmeket és sétálok a kutyámmal.

- +1: Kinek passzolod a kérdéseidet?
- Guntis Sipolinsnak szeretném passzolni.
 

Az, hogy mik voltak Baksa Szabolcs kérdései, illetve mik voltak Guntis Sipolins válaszai, a jövő heti cikkünkből kiderül.

 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink