Naptár

Betöltése

Siker, mint karácsonyi ajándék

2018. December 19.
5 éve
 
Győzelemmel vonulna rövid téli pihenőjére a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém, az NB I/B Piros-csoportját hibátlan mérleggel vezető kosárlabdázóink december huszonegyedikén (péntek, 18 óra) ráadásul jól is játszanának a híveik előtt, dacára annak, hogy nehéz csata vár rájuk.

A másodosztály éllovasa legutóbb a Vasas Akadémia otthonában nyert, lévén, az ellenfelénél több energiát mozgósított (72-84). A hazaiak a derbi elején hibákra kényszerítették a mieinket, emiatt sok helyzet maradt ki, ha azt vesszük: a piros-kékek nem érdemtelenül vezettek. Nebojsa Pavlovicék bajosan éledeztek, majd miután összerakták a védelmüket, felzárkóztak. Később figyelmesebben és nagyobb felelősséget vállalva viaskodtak; mindenki beletett valamit a közösbe. Bár a Hoya-mezesek nem a legjobbjukat nyújtották, az előadásuknak volt egyfajta stílusa és ritmusa, elszántabbak és lendületesebbek voltak a fővárosiaknál. Harcosan és kellő kapacitással kosaraztak, rendre megkontrázták a vetélytárs „közeledési” kísérleteit. Az esélyesebb és egységesebb vendégek a folytatásban már az idővel is játszottak, mégis a hajrára alakult ki a legnagyobb különbség.

Az immáron tizenkét diadalt számláló klubunk ezúttal a Nyíregyháza Blue Sharks-t fogadja a Vetési gimnázium tornatermében. A rivális az ötödik helyezett, nyolc győzelemmel és négy vereséggel. Az otthonukban ugyan veretlenek, ám idegenben csak három–néggyel állnak. A Czura Attila, Bazsó Brúnó, Tóth Gergely, Locke Kayel Vaughn és Bús István nevével fémjelzett csapat hétvégén a MEAFC-Miskolcot mattolta, de mint nyilatkozták: „ez a produkció kevés lesz a királynék városában”.

– Mivel a nyírségi egy erős és masszív gárda, a keretük jó képességű sportolókból áll, megint komoly megmérettetés vár ránk, ám Veszprémben mindenképpen nyerni akarunk, hogy megőrizzük a tabellán elfoglalt pozíciónkat, illetve a veretlenségünket – mondta Mérész Csaba vezetőedző. A hazai pálya előnye mellettünk szól, igaz, emiatt van rajtunk némi nyomás. A napokban is becsülettel dolgoztunk a jó formában lévő srácokkal, tudjuk, hogy hol akarjuk támadni őket. Fontos lesz a védekezés, nem szabad hagynunk, hogy a saját ritmusukra leljenek. Ezen túlmenően figyelnünk kell arra is, hogy ne legyen sok eladott labdánk, valamint megállítsuk a kulcsembereiket. Jó lenne agresszíven és keményen kezdeni a találkozót. Aztán illik ügyelnünk az egyensúlyra is, kintről és bentről is veszélyesnek kell lennünk. Nyílván az is döntő tényező lehet, hogy ki hibázik kevesebbet és ki koncentrál jobban. Mi győzelmet óhajtunk tenni az egyesület karácsonyfája alá.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink