Naptár

Betöltése

Szezonzáró sajtótájékoztatót és bankettet tartott a HOYA

2021. Május 12.
2 éve
A hetedik helyen fejezte be az NBI/B Piros csoportjának 2020/21-es szezonját a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, miután az utolsó mérkőzésen, immár szurkolók előtt 79:70 arányban legyőzte az NKA Pécs csapatát a rájátszás utolsó találkozóján.
 
Az idény zárásaként klubunk egy bankettet szervezett a csapatnak, valamint a stábtagoknak, amelynek kezdeti szakaszára a sajtó munkatársai is meghívást kaptak. A rendezvény első fél órájában ugyanis egy kisebb sajtótájékoztatóra került sor, amelyen a csapatot működtető gazdasági társaság, valamint az együttes elöljárói értékelték a 2020/21-es szezont.
 
Elsőként Baksa Szabolcs, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém vezetőedzője osztotta meg érzéseit a mögöttünk álló idényről: „Az igazság az, hogy amikor nekivágtunk ennek a szezonnak, akkor nem láttuk teljesen tisztán, hogy milyen út áll előttünk. Abban biztosak voltunk, hogy egy új koncepcióval vágunk neki az évnek. Néhány kiemelkedő profi játékossal, valamint fiatalokkal álltunk ki, akiknek esélyt akartunk adni. Az év eleje a vírus miatt nehézkesre sikerült, hiszen két hét karantén várt ránk, ami miatt döcögősen indult a szezon. Decemberre beérett a munka, és onnantól kezdve olyan eredményeket is szállítottunk, amik kisebb csodának számítottak. Jó kis közösséggé sikerült kovácsolódnunk. Az én célom az volt, hogy mindenkiből kihozzam a maximumot, miközben egy olyan csapatkohézió alakul ki, amelynek a fókuszában mindig a győzelem áll. Akkor is, ha az ellenfél a papírforma szerint sokkal esélyesebb. Fontos volt, hogy minden játékos megtalálja, hogy mi a saját motivációja. A rájátszás nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Ennek talán az is az oka, hogy irreálisan nagy célt tűztem ki magunk elé, de ez volt a legjobb módja annak, hogy még plusz erőt és akaratot hozzak ki a srácokból. Éremért szerettünk volna játszani, ami sajnos nem sikerült. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok mindenkire, hiszen mind a stáb, mind a játékosok beleadtak apait-anyait. Soha nem csak a mez ment ki a pályára, hanem mindig szívvel küzdöttünk egymásért. Sajnálom, hogy nem voltak nézők az idény folyamán, hiszen ez egy nagyon szerethető csapat. Viszont örülök, hogy az utolsó fordulóban már a drukkerek előtt játszhattuk, és a fiúk megkapták tőlük azt a tapsot, amelyet a befektetett munkájukért megérdemeltek.”
 

Ezt követően Naményi Miklós, a Veszprém Kosárlabda Kft. ügyvezető igazgatója a következőket mondta el: „Örülök, hogy ilyen szép számban eljöttek a sajtó munkatársai, ahogyan annak is, hogy egész évben kíváncsiak voltatok a munkánkra. Kevés annál lélektelenebb dolog van, mint hogy egy csapat szurkolók nélkül, egy üres csarnokban játsszon. Ez a fiatal csapat viszont ennek ellenére is remekül teljesített és küzdött. Szeretném hozzátenni, hogy vezetőedzőnk, Baksa Szabolcs szintén egy fiatal tagja ennek a csapatnak, aki hatalmas dolgokat tette le az asztalra, közösen ezzel a gárdával. Sikerült megtartani a motivációt a csapatban a Szabinak köszönhetően. Így aztán, ha vesztesként is hagytuk el olykor a pályát, tiszta volt a lelkiismeretünk, hiszen mindent megtettünk a győzelemért. Ha valaki azt mondja nekem a szezon elején, hogy hetedikek leszünk, és csak pár meccsen múlik a négy közé jutás, akkor azonnal elfogadtam volna. A fiúk bebizonyították, hogy kishitű voltam, és hogy jóval több van ebben az együttesben. Csak azt tudom mondani, hogy megemelem a kalapom a játékosok és a szakmai stáb előtt, amiért ezt az évet így, ilyen nehézségek ellenére, ilyen körülmények között, mégis ilyen sportteljesítménnyel végigcsinálták. Ezúton is szeretném mindezt megköszönni, és gratulálni a csapat és a stáb minden egyes tagjának.
A jövőre vonatkozóan elmondhatom azt, amit szerintem mindenki tud, hogy a sport jelenleg nincs rózsás helyzetben, ahogy mi sem. Teljesen felborultak az állami, az önkormányzati és a TAO-s támogatások az elmúlt egy-másfél évben, ami nagyon megnehezítette a sportszervezetek dolgát. Éppen ezért a jövőben szeretnénk változást e tekintetben. A jelenlegi sportfinanszírozás vagy állami, vagy önkormányzati alapokon nyugszik. Sajnos a magyar sportpiac kicsi, így a klubok közül kevés bír olyan marketingértékkel, hogy akkora szponzorációt kapjon, amennyi elég a csapat felkészítésére, versenyeztetésére és fenntartására. Mindegyik sport az élménynyújtásról szól a közösség számára. Idén nem tudtunk olyan élményt nyújtani, mint eddig, hiszen zárt kapusak voltak a meccsek. Mi viszont úgy tudjuk meg, hogy mekkora a minket támogató közösség ereje, ha ők megmutatják nekünk azt. Sok esetben, és ez Magyarországon az állami támogatásnak is köszönhető, nem reális adatok jönnek erről vissza. Szeretnénk az NFL-ben szereplő Green Bay Packers mintáját követni, ahol a klub közösségi tulajdonban van, és 180-190.000 tulajdonossal rendelkezik. Ennek a modellnek is köszönhetően a bajnokság legkisebb városaként ők a legeredményesebb csapat. Ez 1923-ban kezdődött el ott, mi pedig itt szeretnénk ennek az élharcosai lenni. Szeretnénk, hogy a szurkolók kezébe, tulajdonába kerüljön ez a kosárlabdacsapat, amennyiben ez lehetséges. Innentől mindenki a sajátjának érezheti ezt a klubot. Ez egy hosszú folyamat lesz, de úgy érzem, most van itt az ideje, hogy erről beszéljek. Ezzel teljesen ki tudnánk iktatni egy hasonló, a koronavírus járvány vagy akár egy gazdasági válság okozta bizonytalansági faktort a finanszírozásban, és stabil alapokra tudnánk helyezni a fejlődésünket. Egy nagy valami eltűnhet, sok kicsi viszont nem. Hogy ebből mi lesz, azt nem tudom, de meg fogja mutatni, hogy mekkora az erő mögöttünk, illetve mekkora lehet a jövőben. Ezt egy kísérletnek szánjuk, reméljük, hogy jól sikerül, mert ez lehetne a jövő. Átmeneti időszakban vagyunk, és ahhoz hogy ezt a szintet megtartsuk, természetesen el kell fogadnunk és meg kell köszönnünk a támogatásokat, amiket kapunk. Nagyon hálásak vagyunk minden támogatónknak, akik ebben a nehéz helyzetben is segítséget nyújtottak a csapatunk számára.
Az átalakulást tehát mindenképpen szeretnénk megkezdeni. Valahogy így nézne ki a jövő. Ugyanakkor hozzátenném, hogy a jövőt senki nem tudja megmondani jelen pillanatban. Beszéltem sportági vezetőkkel is, és ők sem tudják még, hogy mi lesz, hiába próbálnak tervezni. Teljes a bizonytalanság tehát, de ezért is dolgozunk keményen, hogy ettől függetlenül minél jobb feltételeket teremtsünk, akár alternatív megoldások által is.”
 

Csorvási Levente sportigazgató és Naményi Miklós ezután köszönetét fejezte ki a futsal, valamint a kézilabda utánpótlás csapatoknak azért a segítségért és partnerségért, amit az új otthonunkká váló Március 15. úti Sportcsarnok használata során biztosítottak.
 
Az esemény hivatalos részének végén kiosztották a csapat legjobbjainak járó díjakat is. A szakmai stáb döntése értelmében a 2020/21-es szezon legjobb felnőtt játékosának járó elismerést Madár András kapta, a legjobb U23-as kosaras Orgona Gergő lett, míg a legjobb U20-as fiatal elismerése Glatz Somát illette meg. A díjakhoz és az egész szezonban nyújtott teljesítményhez ezúton is gratulálunk nekik, ahogyan a csapat és a stáb minden egyes tagjának is!
 
A díjak átadását követően egy közös ebédet fogyasztottak el a résztvevők remek hangulatban, majd a fiúk a jól megérdemelt nyári pihenőjükre vonultak.
 
A munkát augusztusban folytatja tovább a csapat. Addig is a weboldalunkon és a közösségi média csatornáinkon számos érdekességgel jelentkezünk majd, visszatekintve a mögöttünk álló szezonra.
 
Köszönjük minden Szponzorunknak, Partnerünknek és Szurkolónknak az egész éves támogatást!
 
2021/22-ben is: hajrá HOYA, hajrá Veszprém!
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink