Naptár

Betöltése

Tanultunk a hibáinkból

2019. Szeptember 01.
4 éve
Negyedik helyen végeztünk a fővárosban most hétvégén rendezett VII. Gyurasits István Emléktornán.
 
 
Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, együttesünk péntek kora délután Budapestre utazott, hogy részt vegyen a VII. Gyurasits István Emléktornán, melynek házigazdája a Budapesti Honvéd SE volt. Az eseményre csapatunkon kívül még a Hübner Nyíregyháza Blue Sharks, illetve a szerb élvonalban szereplő Szpartak Szabadka volt hivatalos.

Első mérkőzésünkre már pénteken délután sor került a Simon János Kosárlabda Csarnokban, mégpedig a Nyíregyháza ellen. Helyzetünket nehezítette, hogy Madár András, illetve Völgyi Marcell sérülés miatt nem szerepelhetett.
 

Az első negyedben még abszolút fej-fej mellett haladtunk keleti ellenfelünkkel, a játékrész végére előnyünk  egy pont volt (21-22). Ezt követően azonban, a küzdelem második negyedében egy sérülés miatt Szabó Pétert is elveszítettük: a félidőre a Nyíregyháza fórja már nyolc pontos volt (38-30). Természetesen küzdöttünk továbbra is (3. negyed: 64-51), ahogy csak bírtuk, a győzelem viszont elmaradt: 91-69-re végül ellenfelünk diadalmaskodott.
 
Veszprém: Kovács 21, Mucza 14, Körtélyesi 12, Czirbus 10, Medve 9, Füzi 3, Végh, Bruder, Veingartner, Szabó.
Nyíregyháza legjobb pontszerzői: Dancsecs 25, Tóth 24, Bus 10.

A másik ágon, a házigazda Honvéd SE sikeresen bánt el a Szabadkával, így a szombati bronzmérkőzésen utóbbival találkoztunk. Madár András továbbra sem játszhatott, Völgyi Marcell azonban már vállalta a játékot. Szabó Pétert előző napi sérülése miatt nélkülözni kényszerültünk. Ahogy Mucza Tamást is, akinek a térde a bemelegítés alatt megsérült.
 

Ellenfelünk jól kezdett a mérkőzésen, az első (23-26), illetve a második negyedben (43-49) egyaránt három ponttal volt jobb nálunk. Mi viszont természetesen nem adtuk fel: a harmadik negyed kettővel nyertük (65-69). Azonban nem titok, a végére már fáradtunk: a sérülések miatt megtizedelt csapatunk végül 93-84-re kikapott, így pedig negyedik helyen végzett a győztes Nyíregyháza, illetve az ezüstérmes házigazda mögött.
 
Veszprém: Körtélyesi 21, Füzi 15, Medve 14, Kovács 12, Völgyi 10, Czirbus 9, Szűcs 3, Mucza, Veingartner, Bruder.
Szabadka legjobb pontszerzői: Krstanovic 23, Kuridza 20, Petrov 13.
 

Így értékelte a látottakat
 
Mérész Csaba, együttesünk vezetőedzője: – A sérülések sajnos nem kíméltek bennünket a tornán. Ettől függetlenül bátran állítom, hogy a játékosaim, amíg csak bírták, addig szívvel-lélekkel hajtottak. Tehát összességében nem lehetek elégedetlen a teljesítményükkel: lelkiismeretesen dolgozunk a továbbiakban is, hogy a bajnoki rajtra minden a helyére kerüljön.
 
Füzi Róbert, csapatunk bedobója: – Remélem, hogy egyik játékostársam sérülése sem annyira komoly, hogy hosszú időre elveszítsük sorainkból. Mindenki küzdött, hajtott, de ez a torna most így alakult. Csalódottak nem vagyunk, a hibáinkból tanultunk.
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink