Naptár

Betöltése

TF – Veszprém 102:98

2021. Október 16.
2 éve
Két hazai találkozó után ezúttal idegenben szerepelt a Veszprém Kosárlabda Klub az NBI/B Piros csoportjának 2021/22-es alapszakaszában. Ellenfele a TF-BP együttese volt, amely a bakonyiakhoz hasonlóan két győzelemmel és egy vereséggel állt a találkozó előtt. A tavalyi tizenegyedik helyezett vendégeként egy győzelmi széria második lépésnek megtétele volt a célja Blaho Martin együttesének.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 4. forduló
TF-BP – Veszprém Kosárlabda Klub 102:98 (26:22, 20:19, 19:27, 25:22, 12:8)
Budapest, Sport11 Sportcentrum
Játékvezetők: Menyhárt Ferenc Tamás, Kruk Melinda és Jankovics Viktor Zsolt
 
TF: Csík 29/9, Magda, Tichov 29/12, Nagy 11/6, Bartos 4. Cserék: Korompai, Oroszi 9/3, Szántó 7/3, Béres 11/6, Bálint 2. Edző: Beák Gábor
 
Veszprém: Birkás 3/3, Horváth 15/6, Madár 12/9, Szabó 25/6, Dukic 20/6. Cserék: Dancsecs 12/12, Tóth 3, Glatz 8/6. Edző: Martin Blaho
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 

Tudósítás
 
Bartos két jó büntetőjével, majd Tichov sikeres betörésével, büntetőjével és triplájával bő egy perc után 8:0-ra elhúzott a hazai csapat. A veszprémiek pontcsendjét Madár tudta megtörni egy középtávolival. A vendégek a kezdeti zavar után rendezték a soraikat, főleg hátul, ám négy pontnál közelebb egy ideig nem tudtak kerülni. Horváth négy pontja, majd Dukic triplája aztán minimalizálta a különbséget, majd utóbbi duplája már vendégelőnyt és hazai időkérést eredményezett (5. perc: 10:11). A megbeszélés ellenére a TF nem talált a gyűrűbe egy ideig, nem úgy Dukic és Glatz. Ekkor azonban a Tehetséges Fiatalok támadólepattanóiknak köszönhetően visszajöttek egy pontra, majd meg is fordították a meccset. A legjobbkor jött Szabó triplája, több rossz veszprémi támadás után. Sajnos újabb támadólepattanóhoz jutott a TF, amiből Oroszi szerzett három pontot, míg Csík tette fel a negyed végén az i-re a pontot a fővárosiak részéről (10. perc: 26:22).
 
Habár a második etap első két pontját a TF szerezte, Szabó és Horváth tripláival gyorsan egyenlített a Veszprém. A következő két percben mindkét fél pontatlan akciókat mutatott be, csupán a TF talált egyszer a gyűrűbe (13. perc: 30:28). A veszprémi dobások továbbra sem akartak a helyükre kerülni, egészen Dancsecs sarokból szerzett hárompontosáig, ami után Tóth is betalált a festékből és megfordította az állást (15. perc: 32:33). Magasabb szerkezetre váltott a Veszprém, Dukic, Tóth és Glatz egyszerre volt a pályán, ám a TF hárompontos kísérletei betaláltak és el is léptek a fővárosiak vendégektől (18. perc: 41:33). A bakonyiak továbbra sem találták a ritmust, amíg Glatz be nem talált kintről, ám erre Béresnek is volt válasza. Ekkor Dukic keze is elsült messziről. Az utolsó percben büntetővonalról próbálkozhattak a csapatok, majd egy-egy kinti kísérlettel is, ám a különbség ötpontos maradt (20: perc: 46:41).
 
A második félidőt Horváth kettese nyitotta, majd egy szép támadás végén Glatz már egyenlített is a hárompontos vonalon kívülről. Tichov egy nagyon messzi triplával válaszolt erre. Természetesen Madár is beleszólt a tűzpárbajba. A következő percekben felváltva este a kosarak, folyamatosan döntetlen körüli állást láthattak a nézők (25. perc: 55:55). Dukic kosarát hátul Madár szép blokkja követte, ám nem sikerült négyre növelni az előnyt, sőt végül a TF tudott fordítani. Dancsecs bravúros hármasa a sarokból jókor jött tehát, sőt a fiatal tehetség dobott még két triplát. Ám hátul sajnos nem zárt jól a veszprémi védelem, két könnyű ziccert is szerezett a TF. Az utolsó szó végül a Szabóé volt a negyedben (30. perc: 65:68).
 

Az utolsó tíz perc kezdetén egalizált a hazai gárda, de a vezetést nem tudták átvenni, mivel kimaradtak a büntetőik, nem úgy Horváth kinti kísérlete (33. perc: 70:73). Itt is, ott is pontatlanok voltak a dobások több akción át, majd egy-egy technikai következett, előbb Madár, majd Tichov kapott. Az ezért járó büntetők a gyűrűben landoltak, akárcsak Dukic és Tichov kétpontosai később. Csík két jó büntetőjével már csak egy pont volt közte, ezért Madár ekkor érkező hármasa nagyon fontos volt a piros-szürkéknek. (37. perc: 75:79). A hazai időkérés után Csík betörése volt eredményes, ám Madár ismét bevágott egy triplát, Szabó pedig a gyűrűig szlalomozott. Ám a TF nem adta fel, Csík és Tichov is betalált kintről, majd előbbi át is vette az előnyt, igaz Dukicnak hála ez nem sokáig tartott. A szerb magasember előbb bedobott egy ziccert, majd jól védekezett, így aztán bő fél perccel a vége előtt Szabó kettő plusz egyes játéka már négypontos veszprémi előnyt ért. Csík azonban gyors hárompontosával életben tartotta a Tehetséges Fiatalok reményeit. Madár csak egyszer talált be a vonalról, Nagy pedig egyenlített. Öt másodperce maradt a Veszprémnek a győzelem megszerzésére. Madár dobása azonban kimaradt, így jöhetett a hosszabbítás (40. perc: 90:90).
 
Az ötperces hosszabbítás elején Szabó duplájára Csík és Tichov dobott egy-egy triplát, majd utóbbi egy kettest is. Birkás hármasa nagyon fontos volt ekkor a vendégnek. Ám Csík tovább remekelt, ezúttal egy középtávolival. Birkás ekkor egy szép oldalvonali bedobással vétette magát észre, Dukicot találta meg, aki faulttal együtt is kosarat szerzett, a büntetője viszont kimaradt. Hiába a jó védekezések a Veszprémtől elől nem találtak be. Tichov egy jó büntetője viszont négypontos előnyt eredményezett, amire válaszként csupán egy pont érkezett Tóthtól szűk három másodperccel a vége előtt. Nagy büntetője állította be a végeredményt, a TF-BP négy ponttal nyert (45. perc: 102:98).
 
Nyilatkozatok
 
Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője: Rosszul kezdtünk a mérkőzésen, nyolc-nullával indított az ellenfelünk. A TF nagyon jó ritmusban játszottak az egész mérkőzés során, jól dobtak, míg tőlünk hiányzott ez a dobóteljesítmény. Igaz, voltak jó periódusaink, de ez nem volt jellemző a találkozó egészére. Sajnos a ki-ki játszámát elveszettük. Mostantól már a következő mérkőzésre koncentrálunk és készülünk.
 
Dancsecs András, a Veszprém hátvédje: Rosszul kezdtünk a mérkőzésen, nyolc-nullával indított az ellenfelünk. A TF nagyon jó ritmusban játszottak az egész mérkőzés során, jól dobtak, míg tőlünk hiányzott ez a dobóteljesítmény. Igaz, voltak jó periódusaink, de ez nem volt jellemző a találkozó egészére. Sajnos a ki-ki játszámát elveszettük. Mostantól már a következő mérkőzésre koncentrálunk és készülünk.
 
Beák Gábor, a TF vezetőedzője: Komolyan készültünk a Veszprémre. Tudtuk, hogy a mi játékstílusunk nekik nem kedvez, és erre próbáltunk ráerősíteni azzal, hogy nagyon gyors játékot játszunk. Ezt az ellenfelünk helyenként bírta, helyenként nem. Utóbbi alkalmakkor tudtunk előnyt szerezni velük szemben, amelyek azonban a fegyelmezetlenségeink miatt elolvadtak. Próbáltuk minimalizálni a hibáinkat és az első hazai meccsünkön nagy szívvel játszani a közönségünk előtt. A szív döntött a mi javunkra.
 

 
Fotók: tf-budapest.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink