Naptár

Betöltése

Tiszaújvárosi Phoenix - Veszprém 72-61

2024. Október 07.
1 hete
A  Tiszaújvárosi Sportcentrum Játékcsarnokában izgalmas mérkőzésre került sor a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK és a Veszprém Kosárlabda Klub között a Férfi NB I. B Zöld Csoport második fordulójában. A találkozó 72-61-es hazai győzelemmel zárult.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Veszprém Kosárlabda Klub: 72-61 (19-9, 21-16, 19-16, 13-20)
2024. október 4., Tiszaújvárosi Sportcentrum, 400 néző.
Játékvezetők: Marton Péter, dr. Nagy Zsombor, Fenyvesi Zénó.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Bata Olivér (13/3), Lakatos Máté (4), Mester Márk (-), Boinitzer Dávid (18/3), Gabriel Albert Murphy (6). Cserék: Czimer László Adrián (6/6), Bán Tibor (8/3), Kiss Kolos (12), Molnár Bence (-), Tóth Vajk János (-), Sándor Bence (1), Kovács Zoltán (4). Vezetőedző: Lekli József.

Veszprém Kosárlabda Klub: Polster (13/9), Dupree (21/9), Tóth (8/6), Kelechi (-), Kocsis (-). Cserék: Kiss (9/3), Sáfrán (10/6), Vukasin (-), Geiger (-). Vezetőedző: Alex Geddes.  

Részltes statisztika ezen a linken található.

Tudósítás:

A mérkőzés első negyedében a Tiszaújváros remek védekezéssel és hatékony támadásokkal kezdett, 19-9-es vezetésre tettek szert. A második negyed során a Veszprém próbálkozott a felzárkózással, de a hazaiak pontos dobásai megakadályozták a látogatók közelítését. A félidő végén 40-25-ös állással vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőben a Veszprém igyekezett javítani, de a Tiszaújváros védekezése stabil maradt. A harmadik negyedben a hazai csapat 19 pontot szerzett, így a záró etapra 59-41-es előnnyel érkeztek. Az utolsó negyedre a Veszprém felerősítette a védekezését, és sikerült 20 pontot dobnia, míg a Tiszaújváros 13 pontot szerzett. A vendégek nem tudták ledolgozni a hátrányukat, így a végén 72-61-es eredménnyel zárult a mérkőzés.

A statisztikák alapján a Tiszaújváros kiemelkedett a lepattanózásban, hiszen 45 lepattanót szereztek, míg a Veszprém 31-et. A hazai csapat dobási százaléka 44% volt, míg a vendégek 42%-ot értek el. A Tiszaújváros védekezése kulcsszerepet játszott a győzelemben, hiszen 11 labdaszerzést jegyeztek, míg a Veszprém 16 eladott labdával zárta a találkozót.
A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK fontos három pontot szerzett ezzel a győzelemmel, míg a Veszprémnek fel kell állnia a következő mérkőzésre, hogy javítson az eddigi teljesítményén.

Nyilatkozatok:

Lekli József: "Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Úgy érzem, hogy az első félidő teljesen rendben volt, de a harmadik negyedben egy kicsit megzavart minket a zóna, amit nem értek, mert az első félidőben még működött ellene a támadásunk. Megint volt egy hullámvölgyünk, amit ki kell javítanunk. Minden meccsen vannak hullámvölgyek, ezzel semmi gond nincs, viszont nem lehet az, hogy kilencven százalékosan játszunk az első félidőben, utána pedig visszaesünk úgy negyven százalékra, mert fejben egyszerűen szétesünk. De nincs rá okunk, mert ez csak egy védekezésváltás, egy kicsivel agresszívebb védekezés. Ezen kel dolgoznunk. De úgy gondolom, hogy mindenki beletette a meccsbe a magáét. Remélem, hogy Boinitzer Dávidnak nem nagy a sérülése, mert egy igen komoly alapembere a csapatunknak. Bízunk benne, hogy csak egy kisebb sérülést szerzett. Még egyszer gratulálok a srácoknak! Nagyon sok munka vár még ránk, meccsről meccsre készülünk, és igyekszünk a legjobb formánkat hozni."

Alex Geddes: "Minden tiszteletem a Tiszaújvárosé, fantasztikusan játszottak. Sajnos a játékosaim azt hitték, hogy még van egy negyed hátra. Az első etapban ott sem voltak, a negyedikben pedig azt hitték, hogy még a harmadikban vannak. Erre reagálnunk kell valamit, és tovább kell fejlődnünk. Nem sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk védekezésben. Minden tisztelet a Tiszaújvárosé, mert belekényszerítettek minket olyan szituációkba, amik által nem tudtuk megvalósítani a játékunkat. Remélem, gyorsan felállunk, mert kedden már a Hepp-kupában vagyunk érdekeltek a Győr ellen."

 
 



 

Következő mérkőzés

K

Nagykőrösi Sólymok KE
VS  Veszprém KK

2024. 10. 18.

Korábbi mérkőzés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

83 - 75

2024. 10. 12. 18:00

Kövess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink