Naptár

Betöltése

Vasas – Veszprém 56:53

2022. Január 08.
2 éve
Az otthoni, Honvéd elleni rangadó után három nappal már a Vasas Akadémia otthonában lépett pályára a Veszprém Kosárlabda Klub. Ismét kemény meccsre volt kilátás, ahogy mindig a piros-kék ellen.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 15. forduló
Vasas Akadémia – Veszprém Kosárlabda Klub 56:53 (11:11, 19:10, 12:12, 14:20)
Budapest, Sport 11 Sportcentrum
Játékvezetők: Jurák Krisztián, Bagi Bálint és Csák Máté Károly
 
Vasas: Radics 6, Farkas 7/3, Medve 11/3, Andrássy 6, Sólyom 10. Cserék: Lakatos 3/3, Kelemen 4, Kódor 6, Várszegi 3. Edző: Evangelos Ziagkos
 
Veszprém: Füzi 2, Dancsecs 9, Tóth 20, Szabó 8, Glatz 4/3. Cserék: Horváth 10/6, Szeifert, Birkás. Edző: Naményi Márk
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 
Tudósítás
 
Nem kezdte jól a találkozót a Veszprém, a pontatlan dobásokat és eladott labdákat kihasználták a házigazdák, és két perc után már 7:0-ra vezettek. A következő rövid időszak azonban a veszprémieké volt, akik az időkérésük után felzárkóztak, Horváth, Dancsecs és Tóth duplái után. Ekkor a Vasas kért időt(5. perc: 7:6). Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, miközben a vendégektől Glatz és Szabó is feliratkozott a pontszerzők közé. Sólyom és Farkas kosaraival nem hagyta magát a hazai csapat, így döntetlen állással zárult az első tíz perc (10. perc: 11:11).
 
A második etapot Kódor pontjai nyitották, majd Szabó és Medve kosarai váltották egymást. Ezután Tóth a vendégek javára fordította az állást gyors két duplájával. De Farkas egalizált, majd Medve triplája már ismét hazai előnyt jelentett, amelyet Kelemen tovább növelt (15. perc: 22:17). A Veszprém a következő percekben nem dobott jól, sorra hagyta ki a kísérleteit, amit végül Lakatos és Várszegi egy-egy triplával büntetett meg, ezzel tíz pont fölé tornázva a különbséget. Természetesen ekkor időt kért a Veszprém, a félidő hajrája előtt. Tóth és Horváth pontjaival faragtak a különbségen a bakonyiak, ám Kódor is betalált eközben (20. perc: 30:21).
 

A második félidőt jól kezdte a Veszprém, és fokozatosan faragott a hátrányán, aminek köszönhetően, Szabó duplája már négyre csökkentette a különbséget, igaz ekkor Medve is betalált (25. perc: 34:28). Utóbbi folytatta a pontgyártást, ám ekkor Tóth vette hátára a Veszprémet és gyors négy pontjával zárkózott a piros-szürke csapat. De a Vasas nem akart engedni a hétpontos fórjából, sőt Medve és Kódor révén tizenegy ponttal is vezetett. A vendégeknek továbbra sem ment a játék, a dobásaik kimaradtak és az eladott labdák sem segítették a felzárkózást. Tóth közelijével végül ismét tíz pont alá került a Veszprém (30. perc: 42:33).
 
Az utolsó játékrész Kelemen duplájával indult, és habár Tóthnak volt rá válasza, a következő percek inkább a Vasasról szóltak. A hazai együttes tovább növelte az előnyét, Sólyom, Radics és Andrássy pontjaival már tizenöt pont volt közte (35. perc: 50:35). Dancsecs duplájával vágott neki az utolsó öt percnek a Veszprém, ám válaszként egyből négy pont érkezett. Füzi és Szabó révén próbált zárkózni a vendég gárda, sőt Glatz triplája és Tóth duplája után már nyolc pontra fogyott a különbség bő két perccel a vége előtt. Dancsecs ismét szerzett egy kettest, ráadásul faulttal együtt és még a büntetőt is bedobta, majd Andrássy duplájára is válaszolt. Az utolsó perc kezdetén öt volt közte, amit Tóth egy kettessel tovább faragott. Maradt fél perc és hárompontnyi távolság a felek között. A Vasas időt kért, Radics viszont kihagyta a dobását, így Füzi hárompontos kísérlete a hosszabbítás kiharcolásáért szállt a gyűrű felé, ám a dobás kimaradt, újabbra pedig már nem volt lehetőség. Így ismét egy egylabdás meccsen maradt alul a Veszprém, egy meglehetősen pontszegény találkozót játszva (40. perc: 56:53).  
 
Nyilatkozatok:
 
Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: Először is szeretnék gratulálni a Vasas csapatának, hiszen ebben a nagyon nehéz covid helyzetben, amiben most vannak dicséretes az, amit letettek az asztalra. Mi igazából harminchét percen keresztül tudásunk alatt játszottunk. Nagyon rosszul dobtunk kívülről és belülről is, nem találtuk a helyzeteinket. A mérkőzés végén még megpróbáltunk csodát tenni, de végül sajnos egy egylabdás találkozón kikaptunk. További sok sikert a Vasasnak!
 
Tóth Norbert, a Veszprém erőcsatár-centere: Nagyon rossz ritmusban támadtunk, ez az egész meccsre igaz volt. Az utolsó három percben új lendületet kaptunk, azonban nem sikerült megfordítani a mérkőzést. Le a kalappal a Vasas előtt, hogy a sok hiányzó ellenére is nagyon kollektíven, csapatként játszottak jól ma. Gratulálok Nekik!
 
Evangelos Ziagkos, a Vasas vezetőedzője: Nem igazán szeretnék a kosárlabdáról beszélni ma este. Nagyon bután fog hangzani tőlem, hiszen nyertünk, azonban nem tudok megfeledkezni arról a hét emberről, aki éppen otthon lábadozik javarészt a covid miatt. Nekünk a sport fair play és sportszerűség nélkül olyan, mintha gulyáslevest készítenél hús és víz nélkül, értelmetlen és ízetlen. Büszke vagyok, hogy a Vasas családhoz tartozhatok, ami ma este megmutatta, hogy miért az egyik legjobb sportszervezet Magyarországon. Lélekben azok a játékosok is velünk voltak ma, akik éppen otthon rehabilitálódnak. Bízom benne, hogy minél előbb visszatérnek a parkettre. Gratulálok a Veszprémnek, minden jót kívánok Nekik!
 
Andrássy Géza, a Vasas erőcsatár-centere: Egy nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk ma a Veszprémmel. Szerencsére sikerült jó védekezéssel a liga egyik legjobb támadógépezetét limitálni, így azt gondolom, hogy hiányzóink ellenére is megérdemelten nyertük meg ezt a találkozót.
 
 
Fotók: vasasbasketball.hu
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Atomerőmű SE U23

2024. 02. 23.

Korábbi mérk?zés

V

Békéscsabai KK
VS  Veszprém KK

101 - 98

2024. 02. 17. 17:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink