Naptár

Betöltése

Vasas - Veszprém 79-57

2023. Február 18.
1 éve
A Veszprém Kosárlabda Klub a hazai pályán elszenvedett CKE elleni veresége után a Vasas Akadémia otthonába látogatott. A két együttes összecsapása a múltban mindig kiemelt rangadónak számított, ám ezúttal a tabella negyedik helyén álló hazaiak voltak az egyértelmű esélyesei a mérkőzésnek.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 21. forduló
Vasas Akadémia - Veszprém Kosárlabda Klub 79-57 (12-10, 23-23, 19-11, 25-13)
Budapest, Sport 11 Sportcentrum
Játékvezetők: Hervay Tibor, Gruber Nikolett Lilla és Földesi Marcell
 
Vasas: Radics 9, Moravcsik 3, Fekete 10/3, Kelemen 8, Andrássy 16. Cserék: Farkas 15/9, Medve 4/3, Pleesz, Szabó, Cseh 10/6, Dormán 4. Edző: Stephen Arigbabu
 
Veszprém: Madár 8/3, Vértes 5/3, Szabó 20/6, Ratiani 2, Orgona 8. Cserék: Kis 11/3, Szeifert, Varga 2, Birkás 1. Edző: Horváth Ákos
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 
 
Tudósítás
 
Veszprém jól, 4-0-val indította a meccset Madár és Orgona dupláival, ám a Vasas hamar kiegyenlített Kelemen és Andrássy révén, majd a vezetést átvette (5. perc: 8-6). Madár egy jó büntetője után Kelemen talált be ismét, ám ekkor Szabó is megszerezte első kosarát, ráadásul fault ellenében, így a pontos büntetője már az egyenlítést jelentette. A negyed utolsó percében Farkas visszavette az előnyt a hazaiaknak (10. perc: 12-10).
 
A második etap első kosarát Cseh szerezte, ráadásul távolról. Kis büntetőivel majd duplájával ismét egy pontra zárkóztak a bakonyiak, ám Radics is jól célzott a vonalról. Farkas hármasa után kialakult az eddigi legnagyobb különbség, így időt kért a Veszprém (14. perc: 20-14). A megbeszélés után Ratiani dobott egy duplát, ám Radics nem engedte a felzárkózást, sőt kettő plusz egy pontot érő játékával hétre növelte a különbséget. Kis állhatott ismét a büntetővonalra, és ezúttal sem hibázott, de Andrássy is betalált Moravcsik passzából. Fekete egy, Szabó viszont mindkét büntetőjét értékesítette, viszont Moravcsik is pontosan célzott. Ekkor Szabó kintről is betalált, míg Kelemen közelről volt eredményes (17. perc: 30-23). Szabó ismét büntetőzhetett, és ezúttal sem hibázott, Moravcsik egyszer viszont igen a másik oldalon. Kis szintén mindkét büntetőjét értékesítette, Fekete duplájára pedig Vértes válaszolt egy triplával, így már csak három pont volt a Vasas előnye. Andrássy kettő, Kis viszont három pontot szerzett, ezzel még közelebb került a hazaiakhoz a Veszprém a nagyszünetre (20. perc: 35-33).  
 
 
A második félidőt is Madár nyitotta egy duplával, majd elkezdtek felváltva esni a kosarak, a hazaiaknál Radics és Andrássy, míg a veszprémieknél Orgona és Vértes talált be. Ekkor egy kisebb pontcsend következett, majd a vendégek tudtak hamarabb eredményesek lenni ismét, Szabó büntetőzött jól, ezzel átvéve a vezetést (25. perc: 39-41). Farkas hármasával visszavette az előnyt a fővárosi együttes, amelyet Medve egy büntetővel, Andrássy pedig egy közeli duplával növelt tovább. Cseh kosara után már időt kért a Veszprém, hiszen hat ponttal ellépett a Vasas (27. perc: 47-41). A rövid pihenő után Madár egyből egy triplával jelentkezett, ám Andrássy is dobott egy kettest. Tovább folytatta jó sorozatát a hazai gárda, előbb Dormán két, majd Medve három pontot szerzett, ezzel elérve a kétszámjegyű különbséget a harmadik etap végére (30. perc: 54-44).
 
A záró felvonás első percében tovább nyílt az olló, zsinórban hat Vasas-pont érkezett válasz nélkül, így gyorsan magához hívta játékosait Horváth Ákos (32. perc: 60-44). Orgona jelentkezett ekkor egy közeli kosárral, ám Farkas triplája jelezte, nem engedik a felzárkózást a vendégeknek. Dormán újabb kosara után a Veszprém is tudott pontokat feltenni a táblára Varga révén, ugyanakkor Fekete hármasa már húsz pontra növelte a hazai előnyt (35. perc: 68-48). Ekkor Szabó is betalált kintről. Cseh kettese után Szabó sikeres büntetői következtek. Cseh három és Fekete két pontjával nőtt tovább a távolság, ismét húsz volt közte. Szabó, Kelemen és Birkás pontjai következtek, majd az utolsó percben még Fekete betalált be (40. perc: 79-57).
 
 
Nyilatkozatok
 
Stephen Arigbabu, a Vasas vezetőedzője: „Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, de bevallom, csalódást keltő volt az első félidő végén mutatott támadójátékunk. A befejezésekben ennél hatékonyabbaknak kell lennünk. A kosárlabda végül is egy olyan játék, amelyben az a cél, hogy a labdát a kosárba jutassuk. A második félidőben már sokkal jobban teljesítettünk, ami a feljavult védekezésünkből is fakadt. Véleményem szerint a Veszprém ma nagyon jól játszott, sok sikert kívánunk nekik a szezon hátralévő részében.”
 
Horváth Ákos, a Veszprém vezetőedzője: „Kicsit úgy éreztem, hogy több volt ebben a meccsben. Centereink hamar fault problémákkal küzdöttek, illetve Kiss Raul egész héten beteg volt, bár így is elég jól bírta tüdővel. Nyilván az ellenfél széles taktikai repertoárt mutatott fel, látszott, hogy sok mindent gyakorolnak. De ettől függetlenül néha elszámolták magukat, mi ettől vérszemet kaptunk. Ezzel sajnálom, hogy nem sikerült élni és jobban megszorongatni őket. Összességében gratulálok a Vasasnak, mert szépen rendezték a soraikat, és amikor kellett, be tudták dobni az extrákat. Megyünk tovább, és arra fogunk fókuszálni, hogy az első 25 percre épitkezzünk, hiszen van mire.”
 
Andrássy Géza, a Vasas erőcsatár-centere: "Az első félidőben nem sikerültek a dobásaink, a jó védekezésünknek köszönhetően azonban ők sem tudtak túl sok pontot szerezni. A második félidőben sikerült ritmust váltanunk, pontosabban támadtunk, a védekezésen pedig tovább szigorítottunk. Így végül magabiztos győzelemmel zártuk a mérkőzést."

Szabó Péter, a Veszprém irányítója: " Az első félidőben jól játszottunk, és az agresszív védekezésünk meglepte a Vasast. A második félidőben kicsit elfáradtunk, sok eladott labdánk volt, amit megbüntettek könnyű ziccerekkel. De a lényeg, hogy csapatként játszottunk végig és a védekezésünk sokkal jobb volt mint eddig, ezt a hozzáállást kell tovább folytatnunk. Gratulálok a Vasasnak!
 
 
 
Fotók: Láng Győző – vasasbasketball.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink