Naptár

Betöltése

Vasas - Veszprém 93:68

2021. Február 12.
3 éve
A fővárosba látogatott csapatunk februán 12-én, ahol a Vasas Akadémia volt a vendéglátónk, 18:30-tól, a Sport 11 Sportcentrumban, a bajnokság 10. fordulójában, egy korábbról elhalasztott mérkőzésen. A találkozó előtt U20-as csapatunk lépett a pályára, akik 72:79 arányban győzedelmeskedtek.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 10. forduló:
Vasas Akadémia - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 93:68 (20:11, 26:30, 22:14, 25:13)
Budapest, Sport 11 Sportcentrum, zárt kapus mérkőzés.

Vasas: Radics 17/9, Moravcsik 9/6, Medve 15/15, Boros 21/3, Kelenföldi 9. Cserék: Farkas 6/6, Krasovec 5/3, Barócsi, Dormán 2, Debreceni 9. Edző: Faragó Péter

Veszprém: Szücs 3/3, Madár 28/21, Futó 11, Szabó 6, Dukic 20/6. Cserék: Sipos, Birkás, Glatz . Edző: Baksa Szabolcs
 
 
Tudósítás:
 
Az ötödik Vasas és a harmadik helyezett Veszprém találkozója Radics triplájával és Dukic duplájával indult. A hazaiak előnyét egykori játékosunk, Medve növelte egy hárompontossal, amire Szabó válaszolt tőlünk. Irányítónk ezután egy szép passzt adott Futónak, aki bedobta a ziccert. A másik oldalon Kelenföldi hagyott ki két büntetőt, míg a mieink két dobást is elhibáztak. Végül Boros vette vissza a hazaiaknak az előnyt. (5. perc: 8:6). Dukic egalizált szép centerjátékkal, ám Farkas triplája is betalált. Birkás harcolt ki egy támadófaultot, ám ezt elől nem sikerült kamatoztatnunk. Boros azonban jól segítette ki a becsapdázott társát, és ziccerével ötre nőtt a Vasas előnye. Ekkor Baksa Szabolcs időt kért (7. perc: 13:8). A rövid szünet után Madár egyből be is talált, méghozzá a hárompontos vonalon kívülről, ám Krasovec is ugyanígy tett. Boros növelte tovább a különbséget egy kettessel, Dukic ellen pedig támadóhibát fújtak. Debreceni középtávolija a gyűrűben landolt, Szabóé viszont kiperdült onnan, így kilencpontos hazai előnnyel zárult az első tíz perc (10. perc: 20:11).
 
A második negyed rosszul indult a Veszprém számára, az első két percben 5:0-s rohammal indított a Vasas Debreceni és Farkas révén, amelyet aztán Madár triplája szakított meg (13. perc: 26:14). Hetes számú játékosunk sikeres két büntetőjével közelített a HOYA, ám Kelenföldi is jegyzett két pontot. Ezután Madárra fújtak technikait, de Moravcsik csak az egyik büntetőt értékesítette, viszont Radics bedobott egy hármast a hazai támadásból, amire Madár szintén három egységgel felelt. Szabó duplájával tíz ponton belülre kerültünk, ám ez nem tartott sokáig, Medve hármasának és Radics ziccerének köszönhetően. Madár egy újabb triplával válaszolt (17. perc: 37:29). Boros és Dukic duplája váltotta egymást, majd szerb légiósunk mehetett a vonalra, és dobta be mindkét büntetőjét. Boros már nem volt ilyen koncentrált, csak egy pontot szerzett. Madár és Medve szép triplái követték egymást, majd Dukic is jelezte, hogy ő is járatos ebben a  műfajban. Madár jegyzett egy duplát, majd Moravcsik egy triplát. Szücs hármasa lepattant a gyűrűről a végén, így ötpontos hátránnyal volnulhatott a HOYA a nagyszünetre (20. perc: 46:41).
 
 
A Vasas kezdte a második félidőt, egyből egy triplával Boros révén. Dukic egy középtávolival jelentkezett, majd jól védekezett, amit Madár a hetedik hármasával hálált meg. Futó megszerezte első két pontját, hátul pedig ismét hatékonyak voltunk. (23. perc: 49: 48). Kelenföldi jól pöcizte vissza a támadópattanót, majd dobott egy ziccert is. Erre Dukic szerzett egy hármast. Boros szépen tört be és dobta be a helyzetét, amire nem sikerült válaszolnunk. Négypontos hazai vezetésnél Baksa Szabolcs időt kért (26. perc: 55:51). Ezután Szabó hiába szerzett labdát, nem tudtunk élni vele, a Vasas viszont öt pontot zsinórban. Ezt a szériát Szücs triplája törte meg, ám Moravcsik is szerzett egy kettest, majd Radics egy hármast (28. perc: 65:54). Boros faulttal együtt talált be, és a büntetője is a helyére került. Dukic is mehetett a vonalra, ám csak egyszer volt kellően pontos. A Vasas egy hosszú, ám eredménytelen támadást vezetett. A maradék pár másodpercben Birkás próbálkozott egy távoli hármassal, ám nem talált be.
 
A negyedik etap Madár egy és Dormán két pontjával indult, majd Madár egy duplát is szerzett. Debreceni dobda be a ziccerét, ami után Futó harcolta ki magának a helyzetet és a két pontot. Boros mehetett ezután büntetőzni, és mindkétszer pontos volt. Dukic is a vonalra állhatott hamarosan, de ő csak egyszer talált be. Szabó tört be szépen, ám Debreceni gyorsan válaszolt (35. perc: 76:63). Krasovec kettese növelte tovább a különbséget. Hazai időkérés után Boros dobott könnyű kosarat. Pontatlan támadások váltották egymást, amit Radics zsákolása szakított meg. Kelenföldi kosara faulttal együtt már a huszonegypontos különbséget jelentette, amelyet sikeres büntetője eggyel tovább növellt. Futó zicerre volt erre a válasz (37. perc: 85:65). Medve triplája nyitotta az utolsó két percet, ezt követően Szabó passzából Futó szerzett újabb két pontot. Radics szép betörése után tett ugyanígy. Futó a vonalról tett hozzá egy egységet, míg Moravcsik hármat egy távolabbi vonal mögül. Sipos egymás utáni két blokkja némi szépségtapasz volt a vendégcsapatnak a meccs legvégén. A Vasas végül magabiztos győzelmet aratott (40. perc: 93:68).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Nagyon nehéz mérkőzés volt. A Vasas fölénk kerekedett fizikálisan. A mai mérkőzés nem arról szólt, hogy mennyire tudunk magas fokozaton kosárlabdázni, hanem arról, hogy mennyire küzdünk. A srácok küzdöttek amíg a lábak és a tüdők bírták. Remélem, hogy a következő héten már több játékossal tudunk edzeni. Megyünk tovább, a Vasasnak pedig további sok sikert kívánok.
 
Szücs Péter, a Veszprém irányítója: Úgy gondolom, hogy jól kezdtük a mérkőzést, de a Vasasnak sikerült átvennie az irányítást mind támadásban, mind védekezésben. A második negyedben jól játszottunk, sikerült felzárkóznunk, de ez a második félidőre megváltozott. Az utolsó játékrészben a hazaiaknak ismét sikerült kihasználniuk a hibáinkat. Erre már tudtunk válaszolni. Gratulálok a Vasasnak.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el.

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink