Naptár

Betöltése

Veszprém – BKG 58:77

2022. Február 25.
2 éve
A Veszprém Kosárlabda Klub az NBI/B Piros csoportjában két idegenbeli vesztes mérkőzés után hazai pályán játszott, abban a reményben, hogy sikerül újra győztesen elhagynia a parkettet. Különösen fontos volt ez a találkozó abból a szempontból is, hogy a tabellán előtte az egy találkozóval többet játszó BKG Príma Akadémia állt. A hazaiaknál a kisebb sérüléssel bajlódó Glatz Soma nem állhatott Zeljko Lukajic mester rendelkezésére.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 22. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – BKG Príma Akadémia 58:77 (20:19, 12:14, 16:22, 10:22)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 140 néző
Játékvezetők: Kovács Nimród János, Reisz Péter és Téczely Roland Balázs
 
Veszprém: Horváth 10/3, Glogovacz 10, Szeifert 5/3, Szabó 12/6, Birkás 2. Cserék: Gárdai, Füzi 2, Dancsecs 10/6, Végh, Osztoics 7. Edző: Zeljko Lukajic
 
BKG: Allen 16, Lakatos 6, Buzás 3, Nagy Be. 19/12, Nagy Bo15/9. Cserék: Petrovics, Ben-Kane, Szeleczki 2, Halázs, Ormai 4, Reizer 13. Edző: Dr. Nagy Ágoston
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Jól kezdte a Veszprém a találkozót, szigorúan védekezett, míg elől Horváth és Glogovac révén volt eredményes. Ám jött néhány eladott labda és pontatlan dobás a hazaiaktól, és a BKG egyből felzárkózott a nyolcpontos hátrányából, majd ki is egyenlített (5. perc: 10:10). Szeifert triplája nagyon jókor jött, ám magasemberei – Allen és Reizer – révén átvette a vezetést a vendég együttes. A közönség remekül érezte meg, hogy szükség van a támogatásukra, és ezt Dancsecs egy labdaszerzéssel, majd egy abból dobott középtávolival meg is hálált, amihez a következő támadásokban egy triplát és egy gólpasszt is hozzátett. Ezzel visszavette a vezetést a Veszprém (10. perc: 20:19).
 
A második negyed kezdetén a veszprémi támadójáték nem működött, de szerencsére a védekezés a helyén volt, így nem tudta ezt igazán kihasználni a BKG. Szabó törte meg a majdnem háromperces gólcsendjét a hazaiaknak, ám ezt követően sem mentek be a dobások, igaz a másik oldalon sem (15. perc: 22:25). Reizer kosarára Dancsecs válaszolt, majd Horváth klasszishoz méltó betörése végén adott gólpasszt Osztoicsnak, később pedig büntetőkkel egyenlített. Nagy Benedek azonban bedobott egy hármast, de Glogovac szép centerjáték végén válaszolt. Az első félidő inkább a védekezésről szólt mindkét oldalon, amit hűen tükrözi a félidei eredmény (20. perc: 32:33), vagy éppen az a statisztika, hogy a bajnokság második legponterősebb játékosa, Nagy Botond csupán 4 pontnál járt, 1/11-es mezőnymutatóval. Ez egyébként a rajta leginkább védekező Birkás Andrásnak is köszönhető volt.
 
 

A harmadik tíz percet a BKG kezdte jobban, egy 8:2-es rohanással indítva. Szabó öt pontjával azonban elindult a felzárkózás, ám Nagy Benedek is betalált kintről (25. perc: 39:44). Testvére, Botond is dobott egy triplát, ám Szabó egyből válaszolt erre, szintén távolról.  Glogovac és Osztoics pontjaival tovább közeledett a Veszprém, miközben a védekezése továbbra is jól működött. Ám az utolsó perc nagyon rosszul sikerült, és Nagy Benedek nagyon távoli, dudaszós triplája után hétpontos előnyt alakított ki a BKG (30. perc: 48:55).
 
Az utolsó etap sem indult jól, a Veszprém dobásig sem jutott el, miközben Allen és Reizer révén már tíz pont fölé ment a különbség, amit Nagy Botond büntetői és hármasa tovább növelt (33. perc: 48:64). A negyed első veszprémi pontjait Birkás szerezte meg a harmincnegyedik perc végén. A BKG azonban elkapta a fonalat, és meg sem állt a húszpontos különbségig (35. perc: 50:70). Birkás hármasa még némi szépségtapasz volt az utolsó percek kezdetén, miközben Lukajic mester elkezdett a többi fiatal játékosnak is lehetőséget adni a bizonyításra. A vége magabiztos BKG-siker lett (40. perc: 58:77).
 
 
Nyilatkozatok
 
Zeljko Lukajic, a Veszprém vezetőedzője: A BKG egy nagyon jó csapat, amely remek támadókosárlabdát játszik. Sajnos rövid volt ma a padunk, Glatz Soma sérülése is nehezítette a dolgunkat. A fiatal játékosaink a megfelelő koncentráció hiányában sok technikai hibát vétettek a pályán. Ugyanakkor az első és a második negyeddel elégedett lehetek, a védekezés és a támadás részét illetően is, amit a szoros eredmény is mutatott. Ugyanakkor a második félidőre elfogyott az erőnk, és főleg támadásban voltak problémáink, például nem voltak elég kemények az elzárások, rossz időzítéssel mentek a passzok, vagy éppen túl hosszan vezettük a labdát. A támadójátékunkon sokat kell még dolgoznunk, viszont a védekezésünk ma összességében jó volt.
 
Dr. Nagy Ágoston, a BKG vezetőedzője: A Veszprémmel mindig jó játszani, mert csak a kosárlabdával kell foglalkozni. Most egy kicsit többet kellett magunkkal, mert ahogy mindenkit, úgy minket is utolértek a sérülések. De szerencsére tudtunk a saját tempónkban játszani, és ez annyira nem feküdt az ellenfélnek. Kicsit tartottunk a Veszprém belső emberétől, hogy mennyire lesz mozgékony, de úgy gondolom, hogy a meccs nagy részében fel tudtuk vele venni a versenyt. Sok sikert kívánok a rájátszáshoz mindkét csapatnak!
 

Fotók: Fux Marcell – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink