Naptár

Betöltése

Veszprém – BKG 90:105

2022. Szeptember 04.
1 éve
A második felkészülési találkozóját is lejátszotta ma a Veszprém Kosárlabda Klub együttese. Az ellenfele az NBI/B Piros csoportjának egyik meghatározó csapata volt, a mindig látványos támadókosárlabdát játszó BKG Príma Akadémia. A bakonyiak szeme előtt elsősorban a csapatmunka további csiszolása lebegett célként, de természetesen a győzelem megszerzése sem volt mellékes, hiszen hazai közönség előtt léptek parkettre a fiúk.
 
Férfi kosárlabda, felkészülési mérkőzés
Veszprém Kosárlabda Klub – BKG Príma Akadémia 90:105 (17:30, 18:26, 29:21, 26:28)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 90 néző
Játékvezetők: Nagy-Pál Petra, Sebessi Gábor, Szőcs Péter            
 
Veszprém: Végh, Birkás 3/3, Orgona 20/6, Madár 29/27, Szabó 28/12. Cserék: Szeifert, Habel 2, Kiss 6, Ratiani 2. Edző: Naményi Márk
 
BKG: Galambos 4, Nagy Be. 12/6, Nagy Bo. 24/18, Frenki 22, Kelenföldi 18/9. Cserék: Petrovics 3/3, Spiriev, Sándor, Szeleczki 5, Halász 6, Plézer 11/6. Edző: Dr. Nagy Ágoston
 
 
Tudósítás
 
A vendégek kettesére Szabó válaszolt egy saroktriplával a mérkőzés kezdetén. Mindkét csapat igyekezett szépen járatni a labdát, bevonva mindenkit a játékba és persze gyakorolni a figurákat. A vendégeknél a legtöbb problémát a magasember, Frenki megállítása jelentette. A szigetszentmiklósiak másik centere, Kelenföldi szintén veszélyes volt, kintről és bentről is eredményes tudott lenni. Ezt az alacsony szerkezetben felálló Veszprém kinti dobásokkal és betörésekkel igyekezett kompenzálni (6. perc: 11:14). A negyed második felében próbált volna ellépni a vendég együttes, ám Szabó és Orgona révén tudta velük tartani a lépést a Veszprém. A BKG ekkor egészpályás letámadással hátráltatta a hazai labdafelhozatalt és többször is hibára kényszerítve a vendéglátókat. (10. perc: 17:30).  
 
A második negyedben úgy tűnt, villámrajtot vesz a hazai gárda, két kinti kosár is célba ért, ám a BKG gyorsan magára talált, és nemcsak visszaverte a veszprémi felzárkózási kísérletet, de növelni is tudta a különbséget (15. perc: 27:43). A piros-szürke együttes keményen küzdött a magasabb és erősebb ellenfelével, de azok nemcsak a palánk alatt, hanem a periméteren is eredményesebbek tudtak lenni. A fiatal hazai csapat természetesen nem adta föl, és a hibákat folyamatosan egy-egy szép megoldással feledtette, például Kiss révén (20. perc: 35:56).
 

Szabó kosara nyitotta a második félidőt, de Galambos azonnal válaszolni tudott. Ezután megvillantotta oroszlánkörmeit a Veszprém: előbb Orgona blokkolt egy nagyot, majd Madár talált be távolról kétszer is. A közönség és a hazai kispad üdvrivalgása persze nem maradt el egyik után sem. A BKG ekkor egy fokozattal feljebb kapcsolt, és visszaállította a húszpontos előnyét (25. perc: 46:66). Szabó gyönyörű testcsellel verte meg a védőjét és vihette ziccerig a labdát, ám Frenki kettő plusz egyes játéka megfelelő ellencsapás volt minderre. Orgona azonban nem hagyta annyiban, hol egy palánk alatti kosár, hol egy tripla, hol pedig egy hasznos lepattanó formájában igyekezett hozzátenni a közöshöz. Madár és Ratiani is kosarakkal jelentkezett, miközben a veszprémiek védekezése is feljavult, így a hazaiak megnyerték ezt a negyedet (30. perc: 64:77).
 
Az utolsó felvonást a BKG kezdte jobban, rendkívül hatékonyan védekezett, és újra jelentős előnyre tett szert a pontatlanul dobó Veszprémmel szemben (35. perc: 70:95). Habár a győztes kiléte már nem volt kérdéses, mégis sok szép jelenetnek tapsolhattak a nézők, például Madár zsinórban elsüllyesztett két triplájának. Igaz Nagy Botond sem maradt adós a válaszokkal. Előbbi a rövid pihenő után visszatérve folytatta a tüzelést, miközben Ratiani egyre jobban magára talált a palánk alatti harcban, például egy óriási szerelés formájában. Így végül sikerült a Veszprémnek tizenötpontosra csökkentenie a különbséget, a szurkolók pedig nagy tapsban részesítették a fiatal gárdát a végső dudaszót követően (40. perc: 90:105).
 

Nyilatkozat
 
Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: „Sokkal jobb meccset sikerült játszanunk, mint egy hete a Győr ellen, még ha ezt az eredmény nem is mutatja. Viszont a mai ellenfelünk egy sokkal erősebb csapat volt. Nagyon sok dolog van, amit még ki kell javítanunk az előttünk álló két hétben, ugyanakkor voltak nagyon bíztató jelek is. Remélem, ez kívülről is így tűnt. Köszönjük, hogy ilyen sokan kilátogattak a mai találkozóra. Igyekszünk majd az első bajnokin és persze az azutáni mérkőzéseken is meghálni a szurkolóink támogatását.”
 

Fotók: Ulrich Tamás, veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink