Naptár

Betöltése

Veszprém – Budafok 83-101

2023. Június 01.
10 hónapja
Első, veszprémi meccséhez érkezett a mai napon az az oda-visszavágós osztályozó párharc a Veszprém Kosárlabda Klub és a Budafok között, amelynek győztese jövőre az NBI/B Piros csoportjában szerepelhet, míg a vesztes fél a Zöld csoportban. A bakonyiak helyzetét nagyban nehezítette, hogy eltiltása miatt nem állt csapata rendelkezésére a georgiai center, Nika Ratiani, aki a playout küzdelmei során az együttes egyik legjobbja volt.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, osztályozó, 1. mérkőzés
Veszprém Kosárlabda Klub - Budafok 83-101 (15-22, 23-22, 15-24, 28-29)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 250 néző
Játékvezetők: Földesi Ádám, Horváth Alajos és Csák Máté Károly
 
Veszprém: Promise 7, Madár 13/9, Szabó 12, Birkás 14/3, Orgona 32/9. Cserék: Szeifert 3/3, Vértes 2, Varga. Edző: Horváth Ákos
 
Budafok: Tursics 10/6, Fehér 16/12, Siklós 4, Swanson 20/9, Lucey 13/9. Cserék: Garai 6/6, Rozs 18, Piukovics 14/12, Fekete. Edző: Károly Máté
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Birkás szép gólpasszával és Orgona ziccerével indult útjára az osztályozó odavágója, ám Swanson egy középtávolival gyorsan válaszolt, majd Tursics is betalált vendégrészről. Orgona triplájával azonban ismét a Veszprémnél volt az előny, amelyet Birkás szép betörésével és nem sokkal később egy jó büntetőjével tovább növelt. Lucey minimalizálta a Budafok hátrányát egy triplával. Promise dobhatott ekkor három büntetőt, és nem is hibázott. Swanson talált be újra, ezúttal a palánk aló, Fehér két triplája pedig már a vendégvezetést jelentette, ami közben Promise egy duplát jegyzett. Időt is kért Horváth Ákos (7. perc: 13-15). Ezután Orgona és Swanson négy-négy pontja következett, majd Piukovics öt egységet tett hozzá, és Tursics is betalált. Így hét ponttal vezettek a piros-feketék a negyed utolsó percének kezdetén, több pont pedig már nem esett a szünetig (10. perc: 19-26).
 
A második etap első kosarát Szabó jegyezte, majd Orgona is betalált, így ezúttal Károly Máté hívta magához játékosait, hiszen háromra csökkent a különbség. Fehér erre betalált kintről, viszont Szabó is jól célzott a büntetővonalról. Orgona jelentkezett egy hárompontossal és egy szép betöréssel, ezzel megfordítva az állást. Garai triplájára Birkás és Orgona válaszolt egy-egy szép akció után. Fehér egyenlített (16. perc: 34-34). Promise ziccerére Garai hármasa érkezett, ám Birkás gyönyörű kosárral tudott felelni. Fehér is betalált kintről, Szabó közelebbről. A negyed hátralévő perceiben Swanson pontjaival átvette a vezetést a Budafok, aki még egy hármast is elsüllyesztett a félidő utolsó pillanatában (20. perc: 40-48).
 
 
A harmadik felvonás első kosarát Orgona szerezte, ezzel már húszpontos volt a veszprémi magasember. Majd egy szép lefordulás után is betalált és egy blokkot is kiosztott a saját palánkja alatt. Szabó ziccerével már csak két pont volt a hazai hátrány, így időt kértek a vendégek (22. perc: 46-48). Orgona egy jó büntetője után Tursics dobott két hármast, ezzel kilencre növelve a Budafok előnyét. Ekkor Madár megszerezte első kosarát egy szép betörés végén, ám Siklós gyorsan válaszolt. Szabó két jó büntetője után Lucey dobott egy hármast (27. perc: 51-61). Fehér szép passzából Rozs, majd nemsokkal rá Lucey növelte a vendégelőnyt. Madár két, Piukovics viszont három pontot szerzett. Rozs visszapöcizett támadólepattanója után Szabó dobott két pontot, ám a negyed utolsó kosarát Rozs jegyezte (30. perc: 55-72).
 
A zárófelvonást is a Budafok kezdte jobban Rozs faulttal együtt is betalált, akárcsak a büntetővonalról, majd Piukovics dobott egy hármast. Vértes duplája után Piukovics újra betalált kintről (32. perc: 57-81). Rozs két jó büntetőjével és Lucey triplájával folytatódott a meccs és nyílt tovább az olló. Swanson hármasa már harminckétpontos vendégelőnyt jelentett. Ekkor Birkás faulttal együtt is bedobta a hárompontos kísérletét és a vonalról is pontosan célzott. Orgona kozmetikázta tovább az eredményt, ám Swanson újabb triplát dobott. Orgona is betalált erre kintről (36. perc: 66-92). Rozs egy, majd kétszer két pontot jegyzett. Birkás nem engedte, hogy ismét harminc fölé nőjön a különbség, és faulttal együtt is betalált. Madár dobott egymás után két hármast, ezért időt kért a Budafok (38. perc: 75-97). Orgona és Rozs kosarával folytatódott a meccs. Az utolsó percben Fehér dobott be két büntetőt, mig Szeifert egy hármast. Madár dudaszó pillanatában bedobott triplája csak csökkenteni tudta a különbséget a budafoki visszavágóra (40. perc: 83-101).
 
 
Nyilatkozatok
 
Horváth Ákos, a Veszprém vezetőedzője: „Habár Ratiani lett az idény folyamán az egyik legdominánsabb játékosunk, mégis, az ő hiányában is úgy gondolom, hogy előnyt kellett volna szereznünk ma a visszavágóra. Ez sajnos nem jött össze, viszont előre kell néznünk. Szépen fel kell készülnünk, van rá négy napunk. Mindenkinek rendeznie kell a gondolatokat a fejében azzal kapcsolatban, hogy hogyan válunk igazi sportemberekké és hogyan lesz egy olyan nyarunk, amely során emelt fővel tudunk visszanézni a mögöttünk hagyott szezonra? Ratiani nélkül is működőképesnek kell lennie ennek a csapatnak. Össze kell raknunk a megfelelő taktikát a következő meccsre, megvizsgálva, hogy mi működhet és mi nem.”
 
Károly Máté, a Budafok vezetőedzője: „Csalódásból érkeztünk erre a mai meccsre, hiszen elvesztettük a Zöld csoportos döntőt. Az volt a cél, hogy elfelejtsük azt a párharcot és erre koncentráljunk. Ez sikerült, magabiztos győzelmet arattunk. Nagyjából meg tudtuk valóstani azokat a dolgokat, amiket elterveztünk. Sajnos így is eléggé hullámzó volt a játékunk, volt két nagyobb leolvadásunk is. Ezekre oda kell figyelnünk. Nem nyertük meg még a csatát, hazai pályán nagyon kell koncentrálnunk. Azt gondolom, hogy ez csak előny, amivel most rendelkezünk. Az a mérkőzés null-nullról kezdődik, és ha úgy állunk hozzá, akkor meglesz a feljutás.”
 

Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink