Naptár

Betöltése

Veszprém - Dávid Kornél KA 69-86

2022. November 15.
1 éve
Szombathelyi győzelme után a Veszprém Kosárlabda Klub a Dávid Kornél KA-t fogadta a Hepp Kupa 3. fordulójában.
 
Férfi kosárlabda, Hepp Kupa 3. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Dávid Kornél KA 69-86 (17-26, 19-24, 19-12, 14-24)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 110 néző
Játékvezetők: Földesi Ádám, Horváth Alajos és Benedek Zoltán
 
Veszprém: Kiss 11/3, Kiss 2, Madár 5/3, Szabó 10, Orgona 17. Cserék: Horváth 18/12, Varga, Ratiani 4, Birkás 2. Edző: Naményi Márk
 
Dávid Kornél KA: Dordevic 19, Büki, Somogyfoki P. 6/6, Ujhelyi 1, Molnár 10. Cserék: Simon 16/6, Bata 12/6, Éder 6/3, Hegedűs, Somogyfoki Sz. 12/3, Keller 4. Edző: Andrea Turchetto
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
A Dávid Kornél KA kezdte jobban a mérkőzést. Hiába indult a találkozó Szabó ziccerével, a vendégek részéről 12 pont érkezett ezután, míg a hazai oldalon csupán a veszprémi közönség előtt ma debütáló Kis Raul (5. perc: 4-12). Simon kosarával már tíz pont volt a fehérváriak előnye, ám ekkor Szabó duplája megtörte a pontcsendet. A vendégegyüttest ez nem akasztotta meg, és zsinórban négy pontot szerezve időkérésre késztette Naményi Márk vezetőedzőt. Kis Raul kettő plusz egy pontot érő játéka hozta volna vissza a lelkesedést, ám Bata triplája jött válaszként. Kis újabb kosarat szerzett. Somogyfoki faulttal együtt is betalált, és a büntetője is jó volt. Kis erre dobott egy hárompontost. Ekkor a vendégek kértek időt (9. perc: 14-24). Horváth hármasával már közeledett a Veszprém, de a negyed utolsó kosarát Bata szerezte (10. perc: 17-26).
 
Ratiani duplájára Dordevic válaszolt, de a georgiai magasember ismét eredményes volt. Horváth kettő plusz egy pontos játékával már csak négy volt közte, majd a rutinos klasszis saját labdaszerzésével mehetett ziccerig. Molnár jelentkezett egy kosárral a másik oldalon, de Horváth neki is válaszolt, méghozzá egy hárompontossal, ezzel minimalizálva a differenciát. Dordevic tett ekkor azért, hogy ne fordítsanak a hazaiak (15. perc: 29-32). Bata és Somogyfoki jelentkezett újabb pontokkal. Kis egy jó büntetője után kijött egészpályás védekezésre a Veszprém, de Keller így is pontokat szerzett. Ugyanígy tett Orgona a másik oldalon. Keller ismét betalált a palánk alól, Bata pedig távolról. Orgona hozta volna vissza tíz pont alá a különbséget, de Éder és Simon is bedobott egy-egy triplát. Jött is a hazai időkérés (19. perc: 34-49).  Orgona harcolt ki két pontot csapatának, majd Simon dobott be egy büntetőt. Végül ez lett a félidő utolsó pontja (20. perc: 36-50).
 
 
A harmadik felvonás Horváth hármasával indult. Dordevic és Szabó talált be ezután. Horváth újabb triplát süllyesztett el. Molnár duplája sokáig megválaszolatlan maradt, egészen Orgona kettő plusz egy pontos megmozdulásáig (25. perc: 47-54). Orgona újabb szép kosárral jelentkezett, ám Dordevic is betalált faulttal együtt. Orgona nem hagyta annyiban, támadólepattanót szerzett, majd Horváth szép passzát váltotta kosárra. Horváth Ákos küzdött nagyon ekkor a labdáért, amiből Szabó dobott ziccert (27. perc: 53-57). Simon és Szabó duplái, valamint Somogyfoki triplája zárta le a harmadik tíz percet (30. perc: 55-62).
 
Az utolsó negyed Madár két jó büntetőjével kezdődött, ám Somogyfoki betalált távolról, amit Ujhelyi egy jó büntetője követett. Orgona szerzett két pontot, Molnár szintén, csak ő a büntetővonalról, majd a palánk aló is. Madár elsüllyesztett erre egy triplát, ám Somogyfoki is így tett (35. perc: 62-73). Simon dobott szép kosarat a vendégeknek, majd távolról is betalált, ezzel tizenhat pontosra növelve csapata előnyét. A hazai időkérést követően Birkás tört be szépen két pontért. A következő percekben büntetőkből szereztek kosarat a csapatok, főként a vendégek. Somogyfoki kosarával már húsz ponttal vezetett a fehérvári együttes (38. perc: 65-85). Éder egy jó büntetőjét Kiss szép betörése követte, majd Orgona is szerzett egy remek kosarat, amely a találkozó utolsó érdemleges momentuma volt. Győzelmével a Dávid Kornél KA jutott tovább a Hepp Kupában (40. perc: 69-86).
 
 
Nyilatkozatok
 
Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: „Gratulálok a Dávid Kornél Akadémiának. További sok sikert kívánok nekik a kupaszereplésükhöz.”
 
Blahó Barnabás, a Dávid Kornél KA edzője: „Szerencsére jól kezdtük a mérkőzést, és az elejétől kezdve ki tudtuk építeni az előnyünket. Aránylag jó dobóformát mutattunk, és megtaláltuk a Veszprém védelmének a hibáit, amit ki is tudtunk használni. Ennek köszönhetően növeltük az előnyünket, amit a meccs végéig tudtunk is tartani. Örülünk a továbbjutásnak, de még inkább a mutatott játéknak.”
 
 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink