Naptár

Betöltése

Veszprém - Dunaharaszti 81-76

2024. Január 21.
5 hónapja
November vége óta nem játszott haza pályán a Veszprém Kosárlabda Klub, így különösen készültek  a bakonyi fiúk, hogy győzelemmel örvendeztethessék meg a szurkolóikat a Vetési Albert Gimnáziumban. Ráadásul ezen a találkozón debütált először saját közönsége előtt a VKK friss igazolása, Marlon Moore is.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 16. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub - Dunaharaszti MTK 81-76 (14-19, 17-24, 24-16, 26-17)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium - 200 néző
Játékvezetők: Esztergályos Róbert, Dr. Magyari Tibor és Magyari Viktor
 
Veszprém: Szabó 14/6, Madár 13, Varga 16/9, Prodanovic 15/3, Moore 21. Cserék: Takács 2, Gordán, Birkás. Edző: Alex Geddes
 
Dunaharaszti: Pafféri 14/6, Simonics L., Rozs 17, Boinitzer 7, Joó 15/6. Cserék: Fekete 3/3, Bocsárdi 6, Imolay 7, Simonics O. 7/6. Edző: Ughy Albert
 
Részletes statisztika ezen a linken található, a találkozó pedig itt nézhető vissza.
 
 
Tudósítás
 
Madár középtávolijával vette kezdetét a találkozó, ám Joó egyenlíteni tudott. Prodanovic gyors négy pontjával ismét a hazaiak vezettek. Ám ezt követően a vendégek lendültek bele és megfordították az állást egy 9-0-s szériával (5. perc: 6-11). Szabó büntetői törték meg a hazai pontcsendet, ám Boinitzer is betalált kétszer a vonalról. Ekkor időt kért Alex Geddes (6. perc: 8-13). Moore első hazai pályán szerzett duplája következett, majd még egy, ám válaszul Joó triplája érkezett. Moore azonban ismét betalált, a végén azonban még a vendégektől érkezett kosár (10. perc: 14-19).
 
Moore kosarával indult a második negyed, majd Bocsári duplája után Madár két jó büntetője jött. Ezt követően azonban csak a Dunaharszti szerzett kosarat, így időt kért a hazai kispad (13. perc: 18-28). Prodanovic hozta tíz ponton belülre a VKK-t, ám Rozs válaszolt a másik oldalon, majd újabb négy vendégpont következett. Prodanovic törte meg a hazai pontcsendet. Rozs egy jó büntetője után Takács dobott egy duplát, ám Simonics ekkor kintről talált be, míg Joó faulttal együtt is eredményes tudott lenni (18. perc: 24-41). Egy hazai leindítás végén Szabó dobott ziccert, majd Varga mehetett büntetőzni, és mindkétszer pontosan célzott. Rozs talált be újra az MTK-tól, ám a félidőt a dudaszó pillanatában Szabó hármasa zárta le (20. perc: 31-43).
 
 
Joó duplájával kezdődött meg a harmadik felvonás, ám Moore hamar válaszolt, majd nemsokkal később ismét betalált. Rozs kettese után Varga egy triplával jelentkezett, ám ezután négy vendégpont jött egymás után (25. perc: 38-51). Ezt követően egy jobb veszprémi sorozat következett tíz hazai pont érkezett öt ellenében, főként Varga tripláinak köszönhetően, ezzel ismét egyszámjegyű lett a differencia (28. perc: 50-56). Pafféri hármasa jókor jött az MTK-nak, de úgy tűnt, nem töri meg a hazaiak lendületét, amely főleg a védekezésükön érződött. Prodanovic duplája után a negyed utolsó támadását is a Veszprém vezethette, és Varga egy saroktriplát emelt be az utolsó másodpercben (30. perc: 55-59).
 
Az utolsó etap Moore duplájával és Simonics triplájával kezdődött, majd Prodanovic és Moore közelítette a VKK-t egészen egy pontra. Erre Joó dobott egy triplát az MTK-nak, viszont Szabó ziccerig roboghatott egy labdaszerzés után. Varga büntetőivel már döntetlen volt az állás, majd egy jó védekezés után Madár is a vonalra állhatott, és pontos dobásaival már a Veszprém vezetett (35. perc: 67-65). Pafféri egyenlített, ám Varga a szabálytalanság ellenére is betalált, majd a büntetője is pontos volt. A hazai védekezés továbbra is jól működött, miközben Varga egy jó büntetőjével már négy volt közte. Boinitzer is a vonalra állhatott, és mindkétszer betalált, amire Prodanovic szép floatere volt a válasz, majd Madár is dobott egy hasonlót egy akcióval később. Ekkor időt kértek a vendégek (39. perc: 75-69). Boinitzer ismét jól büntetőzött, míg Moore csak egyet dobott be a vonalról a másik térfélen. Pafféri összehozott egy kettő plusz egy pontot érő játékot az MTK-nak, ezzel kipontoztatva Moore-t és két pontra zárkóztatva csapatát az utolsó perc kezdetén. Időt is kért Alex Geddes. A megbeszélés után Madár vette kezébe a dolgokat, és remek betörése végén faulttal együtt is betalált, akárcsak a vonalról. Boinitzer ezúttal csak egy büntetőt értékesített a másik oldalon. A vendégek kijöttek egész pályára védekezni, és öt másodperccel a vége előtt Pafféri csak egy büntetőt dobott be. Hárompontos előnynél Madárnak ütöttek oda, aki mindkét büntetőjét bedobva eldöntötte a találkozó sorsát, bebiztosítva a győzelmet a Veszprémnek (40. perc: 81-76).
 
 
Nyilatkozatok
 
Alex Geddes: „Az első félidőben minden létező hibát elkövettünk, de szerencsére megfelelően tudtunk reagálni minderre a másodikban. Ekkor meg tudtuk változtatni a játék képét, mivel elkezdtük megvalósítani mindazt, amit elterveztünk, és visszajöttünk a meccsbe. Mi a tabella első felét üldözzük, amit nem fogunk tudni elérni, ha ilyen rossz első félidőket produkálunk. Szerencsére ma sikerült túlélnünk az első húsz percet, és így jobb érzés lesz egy győzelem után levonni a tanulságokat, mintha veszítettünk volna. Azok, akik ma játszottak, huszonnégyórás pihenőt kapnak, és aztán elkezdünk a következő találkozóra koncentrálni. Nagy köszönet a Dunaharasztinak azért, hogy ennyire felkészülten érkeztek ma és mindvégig keményen küzdöttek. Remek találkozót produkáltunk így a szurkolóknak, hiszen mindkét csapattól nagyszerű összecsapás volt a mai.”
 
Ughy Albert: „Először is gratulálok a csapatoknak, mivel ehhez a szinthez mérten egy nagyon jó mérkőzést játszottak. Mindkét együttes remekül felkészült a másikból. Azt egy kicsit sajnálom, hogy néha a játékvezetők nem tudták lekövetni azt a fordulatszámot, amin a két csapat játszott. Ez egy kicsit fájó pont. Becsülettel harcoltunk és odatettük magunkat. A legfontosabb az volt, hogy a felfogásunkon egy kicsit változtassunk. Úgy gondolom, hogy a kicsivel szerencsésebb csapat győzött ma, de ez nem csökkenti a veszprémi csapat érdemeit, úgyhogy gratulálok nekik még egyszer. A saját együttesemnek is gratulálok, mert nagyon jó hozzáállással érkeztünk ma ide.”
 
 
Fotó: Szász Péter – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

87 - 101

2024. 05. 12. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink