Naptár

Betöltése

Veszprém - Eszterházy SC 100-47

2024. Szeptember 28.
15 órája
A Veszprém Kosárlabda Klub hazai pályán, a Vetési Albert Gimnázium tornacsarnokában játszotta első mérkőzését a férfi NB I. B Zöld csoportjában, ahol magabiztos győzelmet arattunk az Eszterházy SC ellen. A végeredmény 100-47 lett, ami jól tükrözi a csapatunk teljesítményét.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, Alapszakasz 1. mérkőzés
Veszprém Kosárlabda Klub – Eszterházy SC 100-47 (25-14, 26-15, 23-10, 26-8)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium - 200 néző
Játékvezetők: Dr. Magyari Tibor, Csák Máté Károly és Hegedűs Attila 

Veszprém: Tóth 7/3, Dupree 23/12, Polster 19/9, Kocsis 15, Kelechi 12. Cserék: Geiger 12/6, Kiss 5, Valkó 7/3. Edző: Alex Geddes
 
Eszterházy SC: Takács 10/3, Szicsák 4, Botka 6/3, Molnár -, Gilszki 8. Cserék: Bajusz 6, Kocsis-, Frenkel 4, Pomázi 4, Kerekes-, Gaál 7/3. Edző: Klepej Roland
 
Részletes statisztika ezen a linken található, a találkozó pedig itt nézhető vissza.
 
Tudósítás:

A mérkőzés az elejétől fogva a mi dominálásunkkal zajlott. Az első negyed végén már 25-14-es előnyben voltunk, és a második negyedre ezt tovább növeltük. Játékosaink, különösen Dupree és Polster, kiemelkedő formájukat mutatták, folyamatosan szerzett pontjaikkal.

A második negyed végére a különbség 26 pontra nőtt, és az Eszterházy SC-nak nem volt könnyű dolga a szoros védekezésünkkel szemben. A harmadik negyedben tovább fokoztuk a nyomást, és 23 pontot szereztünk, míg ellenfelünk csupán 10-et tudott elérni.

A negyedik negyedre tovább növeltük az előnyünket, végül 100-47-re győztünk. A statisztikák is lenyűgözőek voltak: Dupree 23, Polster pedig 19 pontot szerzett, míg csapatunk összesen 30 mezőnykosarat ért el.

A Veszprém Kosárlabda Klub játékosai nemcsak a támadásban, hanem a védekezésben is eredményesen szerepeltek, hiszen 45 lepattanót szereztünk, míg az Eszterházy SC 31-et. Ez a győzelem remek kezdés volt a szezonra, és bizakodva nézünk a következő mérkőzések elé.

Köszönjük szurkolóinknak a támogatást! Hamarosan újra találkozunk a következő mérkőzésen! Hajrá Veszprém!
 
Nyilatkozatok:

Alex Geddes: ,,Nyilvánvalóan nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel. A száz pont elérése egy ilyen rövid rotációval nagy eredmény volt. Az, hogy védekezésben ötven pont alatt tartottuk őket, szintén nagy eredmény volt. A srácok nagyon keményen dolgoztak, rengeteg erőfeszítést tettek, napi kettőt edzettek az elmúlt három-négy hétben, hogy felkészüljenek erre a pillanatra. Nagyon boldog vagyok, hogy megtapasztalhatták ezt. Sajnos az egyikük, Sáfrán Botond nem tudott ma a pályán lenni a bürokrácia miatt. Azt hiszem, mindannyiunknak emlékeznie kell arra, hogy ez a játékosok játéka és nem az edzőké, a menedzsereké, az ügynököké vagy a bíróké. Nekünk a játékosok érdekeit kell szem előtt tartanunk. Ennyit szeretnék mondani erről a témáról. Reméljük, hogy Boti a jövő héten már velünk lesz a pályán. Ezt a mai sikert most élvezhetjük, de már a múlté. Jövő héten Tiszaújvárosba utazunk, és mostantól már erre koncentrálunk."

Klepej Roland: ,,Szégyen és gyalázat, amit a mai napon pályára tett a csapatom. Rettentő szomorú és csalódott vagyok, hiszen semmi előjele nem volt ennek, hogy a mai napon ennyire enervált és gyenge produkcióval tudunk előrukkolni. Már az elejétől kezdve megfojtották minden egyes támadásunkat. Nehéz volt készülnünk a Veszprémre, hiszen semmilyen felvételünk nem volt róluk, annyit tudtunk, hogy „ice”-t védenek 45-ről, ennek ellenére ez nem látszódott. Ezért is vagyok rettentő dühös és mérges. Változtatnunk kell és fel kell keményedünk, ha valamit is akartunk a zöld csoportban. Gratulálok a Veszprémnek, nagyon szépen játszottak."




Fotó: Szász Péter – veszpremkosar.hu
 

 

K?vetkez? mérk?zés

K

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK
VS  Veszprém KK

2024. 10. 04.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Eszterházy SC

100 - 47

2024. 09. 28. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink