Naptár

Betöltése

Veszprém – Fót 74-93

2023. Március 25.
1 éve
Az újonc PHOENIX-MT Fót érkezett ma a Vetési Albert Gimnáziumba, hogy összecsapjon a Veszprém Kosárlabda Klubbal az NBI/B Piros csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. A találkozó a tabella tizenkettedik és tizennegyedik helyezettjének a meccse volt, így reális esély mutatkozott egyrészt arra, hogy győzzön a hazai gárda, másrészt arra is, hogy két, a közeljövőben a playoutban is egymással szembekerülő gárdát lássunk a mai napon.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 25. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub - PHOENIX-MT Fót 74-93 (24-26, 17-19, 16-29, 17-19)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 220 néző
Játékvezetők: Horváth Alajos, Benedek Zoltán és Novák Bence
 
Veszprém: Madár 14/9, Vértes 9/3, Szabó 12/3, Birkás 6/3, Orgona 21. Cserék: Udemezue 7/3, Ráskai, Varga, Ratiani 5. Edző: Horváth Ákos
 
Fót: Bus 7/3, Kinney 18, Füzi 15/3, Varga D. 21/3, Bálint 7/3. Cserék: Katona 8, Csapai 8, Varga B. 2, Kékesi 2, Ipacs, Nagy 5, Richter. Edző: Surmann Gábor
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Mindkét csapat jól kezdte a találkozót támadásban, a hazaiaknál Orgona és Szabó szállította a pontokat, míg a másik oldalon a korábbi veszprémi, Füzi kezdett hét ponttal. Utóbbit aztán Vértes blokkolta szépen Birkás triplája után, majd Orgona is betalált újra. Erre Füzi elsüllyesztette második hármasát is. Kinney ziccere után Horváth edző időt kért (6. perc: 13-20). A megbeszélés után Szabó dobott egyből egy hármast, majd adott egy gólpasszt Ratiani zsákolásához. Ekkor Varga és Kinney szerzett egy-egy duplát, amire Madár válaszolt távolról. Szabó jó plusz egy büntetőt érő akciójával már döntetlen volt az állás. Katona kosarával ismét a vendégek vezettek a negyed végére (10. perc: 24-26).
 
A második felvonás Madár faulttal együtt szerzett kosarával indult, és a büntetője is pontos volt. Ezután Vértes küzdött meg a palánk alatti duplájáért. Csapai négy pontjával visszajöttek a vendégek, de Orgona is betalált. Erre Bálint hármasa volt a felelet, viszont Vértes zsákolt egyet Ratiani szép passzából, ezzel egalizálva az állást (15. perc: 33-33). Csapai talált be, amire Birkás válaszolt aztán gyönyörűen egy perccel később. Varga és Kinney duplái után időt kért a hazai kispad. Birkás egy jó büntetőjére Bálint három egységgel felelt. Ratiani és Bus kisebb kakaskodása után mindkét fél technikait kapott. Madár kosarával folytatódott a meccs, de Varga gyorsan válaszolt rá. Vértes értékesítette mindkét büntetőjét, Ratiani viszont csak az egyiket. A félidő utolsó két pontja Katona nevéhez fűződött (20. perc: 41-45).
 
 
A harmadik tíz perc alaphangját Madár triplája adta meg, majd Varga és Szabó szerzett két-két pontot. Nagy kettő majd kettő plusz egy pontjával hatpontos előnyre tettek szert a vendégek, de Orgona csökkentette azt kosarával. Varga dupláját Vértes triplája követte, ám előbbi ismét betalált, majd Kinney is eredményes volt, így időt kért a Veszprém (26. perc: 51-58). A megbeszélés után Csapai duplájával távolodott volna tovább a Fót, ám Madár is betalált. Erre jött Varga hármasa és Füzi két zsákolása, amivel már tizenháromra nőtt a vendégek előnye. A hazai támadójáték pontatlanná vált, a hosszabb pontcsendet Promise törte meg Bus jó büntetői után, viszont utóbbi dobott erre egy hármast. Orgona egy jó büntetője után Katona visszapöcizett kosara a dudaszó pillanatában zárta a negyedet (30. perc: 57-74).
 
A záróetap Orgona duplájával indult. Kinney és Kékesi pontjaira Promise triplája érkezett. Kinney kosarára Orgona, Vargáéra pedig Promise felelt. Varga jó büntetői után Ratiani szerzett két pontot, majd Csapai is a vonalra állhatott, de mindkétszer pontatlanul célzott (35. perc: 68-84). Promise-t sportszerűtlen faultért majd a reklamálásért járó technikaival kiállították a mérkőzésről. Füzi egy büntetője után Orgona duplája követte, majd Kinney négy pontja érkezett. Orgona dobott két pontot, majd blokkolt egyet. Katona sikeres büntetői és Varga közeli kosara növelte tovább a fótiak előnyét húsz pont fölé. Orgona küzdött meg újabb két pontjáért, amellyel egyben be is állította a végeredményt (40. perc: 74-93).
 
 
Nyilatkozatok
 
Horváth Ákos, a Veszprém vezetőedzője: „Nagyon érzelmes meccsen vagyunk túl. Több játékosnál olyan dolgok jöttek elő, ami leginkább a túlzott lelkesedésnek volt az eredménye. Nyilván tesztelgetünk többféle védekezést, hogy a végelszámolásnál tudjuk majd használni a leghatékonyabban. Volt ebből félreértés és „túlkapás” is. A Tigrisek szépen kihasználták azokat az előnyöket, amiket adtunk, amik főként a türelmetlenségeinkből fakadtak elől és hátul egyaránt. Az első félidőben még megvolt a türelem támadóoldalon további két-három passzt adni, ám a második félidőben ez már nem volt meg. Ebből is tanulunk, továbbra is előre nézünk, és azon vagyunk, hogy kijavítsuk a hibákat. Voltak előremutató jelek, hiszen az első félidőben nagyon jól működött a csapat. Abban bízom, hogy lelkileg és fejben elég erősek tudnak lenni a játékosaink, hogy a végelszámolásnál legyünk majd a legjobbak. Nyilván nagyon nehéz ebben fejlődni vereségről vereségre haladva. Sokat beszélünk erről is, és persze elemezzük a hibákat, amiket elkövettünk. Gratulálok a Fót csapatának.”
 
Surmann Gábor, a Fót vezetőedzője: „Mindenek előtt gratulálok a játékosaimnak, azt gondolom, hogy teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. A múltheti igencsak peches végjátékban elszenvedett vereséget követően eléggé mélyre kerültünk - lelkileg. Így a héten mentálisan igyekeztünk legfőképpen rendbe tenni magunkat. Ez azt gondolom teljesen vissza is köszönt ma pozitív értelemben, amiben csapatkapitányomnak is nagy szerepe van. Hiszen élesek voltak a srácok és maximálisan átérezték eme mérkőzés jelentőségét. A második félidőben jelentősen feljavult az egy-egy elleni védekezésünk, ez volt a kulcs a győzelmünkhöz. Nem titok, hogy sokat készültünk a hazaiakra, hiszen az elmúlt mérkőzéseiken - leszámítva a múlt hetit - azt gondolom, teljes mértékben versenyképesek voltak a teljesítményeiket látva. Nagy örömmel töltött el hogy valamennyi játékosomnak lehetőséget biztosíthattam, továbbá hogy elkísértek bennünket ide is a lelkes szimpatizánsaink. Köszönjük nekik, sokat jelent ez a csapatnak. Hétfőtől már gőzerővel készülünk majd az utolsó alapszakasz mérkőzésünkre, amely után elválik, hogy ki ellen kezdjük meg a “playout” küzdelmeit.”
 
 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink