Naptár

Betöltése

Veszprém – Fót 97-91

2023. Április 19.
11 hónapja
A playout első fordulójának első meccsét elvesztette a Veszprém a Fót otthonában, így a második, veszprémi találkozón a tét az volt a hazaik számára, hogy kiharcoljak a harmadik meccset, ezáltal életben tartva annak reményét, hogy a párharc megnyerésével azonnal kiharcolják a bennmaradást az NBI/B Piros csoportjában.

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, playout, 1. forduló, 2. meccs
Veszprém Kosárlabda Klub - PHOENIX-MT Fót 97-91 (24-24, 17-20, 31-19, 8-17, 17-11)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 250 néző
Játékvezetők: Horváth Alajos, Dr. Magyari Tibor és Pécsi Zsolt
 
Veszprém: Madár 21/15, Vértes 7/3, Szabó 14/3, Ratiani 22/6, Orgona 5/3. Cserék: Promise 20/9, Szeifert, Varga, Birkás 8. Edző: Horváth Ákos
 
Fót: Bus 6/3, Katona 19/6, Kinney 25, Varga 14, Bálint 10. Cserék: Csapai 11, Füzi 6/3, Nagy. Edző: Surmann Gábor
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Bálint kosarával indult a találkozó, majd Katona öt ponttal növelte tovább a vendégelőnyt. Ratiani törte meg a pontcsendet egy szép befordulás után. Ám Katona újabb triplát süllyesztett el. Ratiani ekkor a büntetővonalról volt kétszer eredményes. Mivel továbbra is akadozott a bakonyiak támadójátéka, így Horváth Ákos időt kért (5. perc: 4-10). A megbeszélés után azonban a fótiak találta be újra, Kinney révén. Ratianinak erre is volt válasza, nagyot küzdött a palánk alatt. Katona duplájára Orgona felelt egy triplával. Kinney dobása azonban a kezek között is megtalálta az utat a gyűrűbe. Ekkor Madár is betalált kintről. A vendégek légiósa egy labdaszerzést vihetett ziccerig, de ekkor Szabó is bedobott egy hármast, majd ziccerből is betalált, ezzel egy pontra felzárkóztatva csapatát. Kinney egy pontjára Vértes kettővel felelt, ezzel egalizálva az állást. Promise triplája már a hazai előnyt jelentette a negyed utolsó percébe érve. Varga kettesére Promise még felelni tudott, ám az utolsó eredményes kosarat mégis Füzi szerezte, aki a dudaszó pillanatában a félpályáról talált be (24-24).
 
Ratiani triplája és duplája után, Csapai büntetőkből szerezte meg a fótiak első pontjait a negyedben. Birkás lefordulásból verte meg védőjét és fejezete be kosárral az akciót. Promise is jelentkezett, méghozzá egy saroktriplával. Kinney törte meg a vendégek pontnélküli szakaszát, amelyre Promise csak egy jó büntetővel tudott válaszolni (15. perc: 34-28). Csapai alley-oop zsákolására Promise kettő plusz egy pontot érő játéka érkezett feleletként. Bus hasonló módon gyűjtött be három pontot. A Birkás ellen ítélt sportszerűtlen fault után öt pontot szerzett a Fót, ezzel két pontra felzárkózva. Birkás egyszer talált be a vonalról, Varga szintén így tett, ezzel átvéve a vezetést. Varga újabb egy pontot szerzett, ám Szabó középtávolról betalált, ezzel egyenlített. Birkás egy büntetője után Csapai és Bálint egy-egy duplával jelentkezett, ezzel beállítva a félidei eredményt (20. perc: 41-44).
 
 
Szabó és Csapai duplájával indult a harmadik etap, ám Promise erre egy hármassal jelentkezett. Katona duplája és Madár triplája követte egymást, Ratiani pedig négyből három büntetőt dobott be. Kinney floaterével zárkózott a Fót (23. perc: 52-50). Szabó kemény faultot kapott, utána csak az egyik büntetője ment be, ám Vértes hármasával már hat pont volt a hazai előny. A veszprémi időkérés után Katona szerzett szép duplát a liláknak, Kinney pedig két büntetőt. Ekkor Vértes zsákolt hatalmasat, aminek következtében letört a gyűrű, a veszprémi bedobó pedig nagyot esett a hátára. A fiatal játékos szerencsére nem sérült meg súlyosan, ám a találkozót nem folytathatta. A gyűrű szerelésének idejére technikai szünet következett (26. perc: 58-54). A közel egyórás kényszerszünet után a Veszprém kapta el jobban a fonalat, 7-0-val indítva újra a találkozót: Orgona dupláját és Ratiani tripláját követően Promise tesztelte zsákolásával az új gyűrűt. Kinney ismét egy floaterrel volt eredményes, majd Bálint is két ponttal csökkentette a fóti hátrányt. Promise kettő plusz egy pontot érő játékával ismét tíz volt közte. Kinney két ziccerére Madár és Ratiani válaszolt. Végül hétpontos hazai előnnyel zárult a harmadik etap (30. perc: 72-65).
 
A zárófelvonást a fótiak egy 6-0-s szériával nyitották szűk másfél perc alatt, így gyorsan időt kért a veszprémi kispad. Promise egyszer talált be a büntetővonalról, majd Madár vágott be egy hármast. Erre Katona középtávolija is a helyére került. Füzi két jó büntetője minimalizálta a hazai előnyt (35. perc: 76-75). Birkás egy jó büntetője után Kinney egyenlített, majd Varga egy jó büntetője már fóti vezetést eredményezett, amit Katona kettő pontra növelt. A Veszprémnek 28 másodperce maradt az egyenlítésre, ám a próbálkozásai kimaradtak, Füzi pedig egy büntetőt bedobott 8 másodperccel a vége előtt, hárompontos előnyt kialakítva a vendégeknek. Ekkor Madár, másfél másodperccel a vége előtt egy hatalmas triplával egyenlített. Csapati próbálkozását Ratiani blokkolta a dudaszó pillanatában. Jöhetett a hosszabbítás (40. perc: 80:80).
 
Ratiani, Szabó a hazai, míg a másik oldalon Varga talált be a ráadás kezdetén. Erre Madár süllyesztett el egy újabb hármast. Varga ismét szerzett két pontot, ezúttal büntetőből. Szabó szépen lavírozott ziccerig a védők között. Birkás is így tett volna, de faultolták. Egy büntetőt dobott be, akárcsak Csapai a másik oldalon. Ratiani szintén mehetett a vonalra, ő is egyszer talált be. Bálint ziccere következett (43. perc: 91-87). Csapai centerjátékával már csak két pont volt a hazai előny. Madár mindkét büntetőjét bedobta, akárcsak Katona a túloldalon. Bő fél perccel a vége előtt, kétpontos veszprémi előnynél a hazaiak hozhatták a labdát, Birkás pedig nehéz helyzetben is betalált. Remekül védekeztt a Veszprém, Szabó labdát szerzett, Madárral szemben faultoltak. A rutinos veszprémi játékos bedobta a büntetői, ezzel bebiztosítva a győzelmet és a harmadik meccs kiharcolását (45. perc: 97-91).
 

Nyilatkozatok
 
Horváth Ákos, a Veszprém vezetőedzője: „Mondhatjuk, hogy heroikus küzdelemben egyenlítettünk. Nyilván idegenben sokkal nehezebb dolgunk lesz. Nagyon örülök, hogy egy számos dolog, amiről beszéltünk, visszaköszönt a meccsen, és rettenetesen fókuszáltak a fiúk. Hogy egy óriási közhellyel éljek: ez a szív diadala volt, méghozzá minden szinten. (Vértes) Zsombi, amikor ritmust fogott, akkor maradt kezében a gyűrű, majd jöttek a kipontozódások egymás után. A végén mindenkinek a helyén volt a szíve és az esze. Most egy meccsre kell feltenni az egész szezont, de általában a kosárlabda az ilyen, úgyhogy várjuk a szombatot. Továbbá mindenképpen említést szeretnék tenni a Tigrisek korrekt hozzáállásáról, akik türelmesen kezelték a várakozást a gyűrűcsere idején.”
 
Surmann Gábor, a Fót vezetőedzője: „Azt gondolom, hogy a játékosok egészsége, testi épsége mindennél fontosabb kell, hogy legyen. Minket ma mégis “belekényszerítettek” egy olyas valamibe, hogy ezt megkockáztassuk. Ennek fejében az eredmény most számomra másodlagos. A játékosaimra, amit ma átéltek, csakis büszkeséggel tudok adózni feléjük. A többit pedig inkább magamban tartanám most, mert még szeretnék meccselni szombaton. Közel sincs tragédia, 1-1 az állás, otthon Fóton folytatjuk szombaton. Természetesen sportemberhez méltóan szeretnék a Veszprémnek így is gratulálni. Illetve megköszönni a helyszíni bíztatást a minket a hétköznap ellenére is elkísérő szimpatizánsainknak.”
 
 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink