Naptár

Betöltése

Veszprém - Győr 85:71

2020. Augusztus 25.
3 éve
Hazai pályán, szép számú szurkolótábor előtt kezdte meg a felkészülési mérkőzések sorát a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, augusztus 25-én, 17:30-tól, a Vetési Albert Gimnáziumban, az Agrofeed SZE Győri KC ellenében.
 
Férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés 1. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Agrofeed SZE Győri KC 85:71 (22:10, 24:23, 18:23, 21:15)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 120 néző.
Veszprém: Szücs 4/3, Madár 18/6, Orgona 8/3, Szabó 16/6, Dukic 19/6. Cserék: Glatz, Sipos 4, Birkás 2, Futó 11, Áment, Veingartner, Simon, Gaál 3/3. Edző:  Baksa Szabolcs

Győr: Kertész 2, Lógár 2, Horváth, Domsicz 4, Bakon. Cserék: Geiger 4, Berneczei 23/6, Kámán 6, Földesi 5/3, Hágen 5/3, Tóth, Nagy 20/12. Edző: Csaplár-Nagy Ervin

 
Tudósítás: 
 
A feldobást követően, Orgonának köszönhetően mi vezethettük az első támadást, amelyet Madár egyből egy triplával zárt, majd egy jó védekezést követően Szabóval szemben szabálytalankodtak, aki a két megítélt büntetőböl egyet értékesített. Vendégeink ismét nem tudtak kosarat szerezni, sajnos ugyanez volt elmondható rólunk is. Az ellentámadás ezúttal hatásosnak bizonyult, Horváth szerezte meg csapatának az első duplát. A Győr újabb rontott támadását Dukic büntette meg egy hármassal. A sorozatos jó védekezéseknek köszönhetően az ötödik percben már nyolcpontos előnyre tettünk szert (5. perc 10:2), ami után Baksa Szabolcs időt kért. Dukiccal szemben követtek el szabálytalanságot, aki egy büntetődobást tudott értékesíteni. Ismét jó volt a deffenzív játékunk, két akciót is megszakítottunk, majd meg is büntettük a hibákat. A vendégek hosszú pontcsendjét Berneczei triplája törte meg, majd egy elrontott támadásunk után Hágen cselekedett hasonlóképp. Válaszul Sipos passzából Futó a palánk alatt volt eredményes (8. perc 18:10), majd Sipos duplája jelentett tízpontos vezetést. A negyed végén Futó állította be az eredményt (10. perc 22:10).

A második játékrészt mindkét csapat jó védekezéssel indította, majd egy adok-kapok alakult ki, amiből végül a veszprémi csapat jött ki jobban, köszönhetően Orgona triplájának, illetve erős deffenzív játékunknak. A Győrrel szembeni megmozdulásunkat szabálytalannak ítélte meg a játékvezető, ám a megítélt büntetőt nem tudták pontra váltani. Ezt követően előbb Szabó, majd Gaál volt eredményes a hárompontos vonalon kívülről, majd Sipos hibája után Kámán dobta mind a két neki megítélt büntetőt. Nem kellett sokat várni a válaszra, Dukic passzából Madár tört be (18. perc 40:24). Rontott támadásunkat bosszúlták meg egy középtávolival a győriek, majd Dukic palánkalattija jelentett újabb két pontot. Birkás szerzett labdát, majd vitte végig egyedül a támadást sikerrel. A másik oldalon egy triplával válaszolt ellenfelünk. Elkövettük az ötödik hibánkat is, két büntetőt váltott pontokra ellenfelünk, majd Futó lepattanózott és juttatta a gyűrűbe a labdát. Hat másodperccel a negyed vége előtt, egy labdaszerzés után Baksa Szabolcs kért időt. Az időkérés után már nem született kosár, tizenhárompontos vezetéssel vonulhattunk a szünetre (20. perc 46:33).
 

A második félidőt a győri csapat nyitotta meg egy kétpontossal, majd Szabó klasszis passza után Dukic szerzett egy palánkalattit. Ezt követően mindkét csapat sorra szerezte a pontokat. A játék felgyorsult, de végül a hajtásból egy jó védekezést követően Szabó triplájával mi jöttünk ki jobban (23. perc 56:39). Orgona hibáját követően váltották pontokra mindkét megítélt büntetőjüket, majd egy labdavesztés után ismét a Győr támadhatott, amit sikerrel véghez is vittek.  Újabb támadást rontottunk el, amiből le is indultak minket. Ekkor vezetőedzőnk időt kért (25. perc 56:47). A megbeszélés után újabb labdát vesztettünk, amit meg is bosszúltak. Madár törte meg a pontcsendünket egy betöréssel, ám gyorsan érkezett a válasz egy tripla formájában. Orgona hibázott dobása után szerezte vissza a labdát, majd Dukic ellen szabálytalankodtak, aki be is dobta a megítélt büntetőket. Újabb jó védekezést muttatunk be, majd Szabó növelte ismét tíz pontra az előnyünket, fél perccel a negyed vége előtt. A játékrész végi eredményt végül a Győr állította be (30. perc 64:56). 

A negyedik negyedet kemény védekezéssel kezdtük, de ugyanez volt elmondható a vendég együttesről is. Szabó szerzett labdát, majd leindulásból volt eredményes, ami után Madár ismételte meg ezt. Újabb ladbaszerzést jegyezhettünk Madár neve mellé, majd Szabó növelte a különbséget (33. perc 75:56).  Nem engedtünk a védekezésünkből, majd Madár vágott be egy triplát. Sipos hibája után egy pontot szerzett büntetőből az ellenfelünk. Újabb Madár betörés következett, ami közben szabálytalankodtak vele szemben. A kosár érvényes volt, de a büntetőt nem sikerült értékesíteni. A mérkőzés vége előtt öt perccel Sipos kipontozódott. Egy rövid pontcsend következett, amit egy győri tripla szakított meg. Baksa Szabolcs időkérését követően Simon szerzett labdát, majd Futó faulttal együtt egy duplát. A büntetőt nem sikerült bedobni. A következő percekben a játék kicsit leült, mindkét oldalt szakadoztak a támadások. Szücs törte meg a csendet egy sikeres büntetővel. A mérkőzés utolsó támadását mi vezethettük, de sajnos azt már nem sikerült pontra váltani. Viszont így is egy magabiztos győzelemnek és bíztató játéknak tapsolhattak a hazai drukkerek. (40. perc 85:71). 
 
 
Nyilatkozatok: 

Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Nagyon látszódott a srácokon és rajtam is, hogy fél éve nem volt mérkőzés. Mindenkiben égett a bizonyítási vágy, pont ezért is. Nagy pörgéssel kezdtük a meccset, és könnyű pontokat tudtunk szerezni. A harmadik negyedben volt egy kissebb hullámvölgy, de egy időkérés után ezt sikerült helyretenni. Gratulálok a srácaimnak, és köszönöm, hogy ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésre! 

Futó Balázs, a Veszprém erőcsatár-centere: Jó meccs volt. Örültünk, hogy végre játszhattunk. Mindenki teljes szívvel küzdött. Természetesen voltak hibák, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a szezon kezdetére ezeket kijavítsuk. Jó volt bemutatkozni a hazai közönség előtt, köszönjük, hogy ennyien eljöttek. 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink