Naptár

Betöltése

Veszprém - Honvéd 106:97

2021. Február 20.
3 éve
Hazai pályán fogadta február 20-án, 17:00-tól a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a vele a tabellán azonos pontszámmal, ám egy pozícióval alatta álló Budapesti Honvéd SE-t. Izgalmas csatának ígérkezett tehát a negyedik és az ötödik helyezett összecsapása, pláne annak fényében, hogy a hazaiaktól ezúttal is hiányzott Orgona Gergő.
 
A felnőtt mérkőzés után U20-as csapatunk lépett pályára, akik 86:89 arányban alul maradtak a Honvéd U20-as csapata ellen.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 20. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Budapesti Honvéd  SE 106:97 (31:15, 20:28, 27:23, 28:31)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés

Veszprém: Szücs 19/15, Sipos, Madár 25/3, Szabó 18/6, Dukic 29/3. Cserék: Birkás 6, Futó 7, Simon 2, Glatz. Edző: Baksa Szabolcs
 
Honvéd: Tóth 3, Bea 4, Stefán 6, Szatmári 16/3, Kopácsi. Cserék: Szentirmai 3, Kármán, Takács 3, Tichov 31/6, Kovács 11/3, Tanoh 20/3. Edző: Puskás Artúr
 

Tudósítás:

A Honvéd vezethette az első támadást, ám jól védekeztünk, és a gyorsindtás végén Dukic megszerezte az első két pontját a találkozónak. Szatmári egalizált, ám Szabó egy nagyon szép egyéni megoldással előnyhöz juttatott minket, amit Szücs toldott meg még három egységgel. Dukic szabálytalansága után Szatmári mehetett büntetőzni, sikertelnül. Ellenben a hazaiak ismét betaláltak, így időt kért Puskéás Artúr (4. perc: 10:2). Az előnyünk azonban ezután is nőtt. Szabó duplájával már tizenkettővel vezetett a HOYA. Bea szép bedörése ért két pontot a Honvédnak, ám Dukicot a túloldalon csak szabálytalanul tudták megállítani, aki értékesítette mindkét büntetőjét. Újabb pontatlan vendégtámadás következett, ugyanakkor Madár a helyére küldte Dukic passzát. Szentirmai támadóhibát követette el, Madár pedig viszonozta a gólpasszt Dukicnak. (6. perc: 22:6). A vendégektől Tichov törte meg a pontcsendet. Az utolsó két percre tizenötpontos veszprémi vezetéssel érkeztek a felek, amelyet Madár tovább növelt. Tanoh ezúttal bedobta a büntetőit, míg Szücs és Dukic csak egyet-egyet. Birkás talált magának utat a gyűrűig, majd dobta be a ziccerét. Tichov faulttal együtt szerzett kosarat, de Birkás újabb két pontot jegyzett (10. perc: 31:15).
 
A második etap kezdetén folytatta csapatunk a jó játékát, elől és hátul egyaránt, aminek köszönhetően a különbség tovább nőtt. Madár kosara már a húszpontos előnyt jelentette, ám Tichov révén próbáltak zárkózni a vendégek (13. perc: 38:20). A következő percekben inkább a vendégek voltak pontosabbak, még két ponttal faragtak a különbségből, így Baksa Szabolcs időt kért. Kovács sikeres büntetőire Szabó válaszolt egy hármassal, majd Stefán, Futó és Tanoh duplái váltották egymást (16. perc: 45:30). Sipos mehetett a vonalra ám mindkétszer pontatlan volt, Tanoh viszont nem volt az a másik oldalon. A legjobbkor érkezett Dukic középtávolija, ám Stefán válaszolni tudott. Kovács ziccere után Baksa Szabolcs időt kért (19. perc: 47:36). A megbszélés azonban nem járt azonnali eredménnyel, és a Honvéd bekerült tíz ponton belülre. A veszpérmi dobások nem talátak a gyűrűbe ebben az időszakban. Jókor jött Dukic viszont blokkja, majd Madár azt követő duplája, ám a negyed utolós kosara Tanoh triplája volt, így már "csak" nyolcpontos veszprémi előnynél vonulhattak az öltözőbe a csapatok (20. perc: 51:43).   
 
 
A második félidőt Szatmári hármasa nyitotta, ám Szücs messziről válaszolt. Majd Tóth kosara érkezett, viszont Dukicot szabálytalankodva sem tudták megakadályozni a pontszerzésben. A büntetője azonban kimaradt. Szatmári dobhatott kétszer a vonalról szerb centerünk harmadik faultja után, ám csak egyszer talált be. Szücs tört be bátran és kosár jó plusz egy lett a jutalma, ezzel újra kétszámjegyű volt a különbség (22. perc: 59:49). Szatmári hasonlóan járt, de a vonalról hibázott. Szabó triplája betalált Madár elegáns passza után, majd utóbbi dobott be egy büntetőt. Szatmári továbbra is keményen küzdött a veszprémi gyűrű alatt, aminek kosár lett a jutalma, akárcsak Birkás betörésének. Szantirmai kettesére Dukic és Szabó pontos büntetői érkezetek válaszként, majd az ellenfél magasembere szerzett egy pontot. Tanohhal szemben Birkás gyűjtötte be az ötödik személyi hibáját, ám a Honvéd-játékos büntetői kimradatak, nem úgy, mint Szücs hármasa. Szatmári viszont ismét betalált (27. perc 72:58). Kovács ziccerig mehett, akárcsak Futó. Tichov egy pontot szerzett a vonalról, Madár viszont kettőt. Tanoh nagyon szép egyéni megoldása ért két egységet a másik oldalon, de Madár gyorsan válaszolt ugyanennyivel. A negyed utolsó kosara Stefáné volt (30. perc: 78:66).   
 
Dukic kettő plusz egyes játékával indult az utolsó tíz perc. Stefán duplája, majd Szücs ötödik triplája követte. Szerb centerünk mehetett a vonalra, és mindkétszer pontos volt. Tichov kettese érkezett a vendégektől. EZt követően az addig 29 pontot szerző Dukic kipontozódott, Tichov pedig bedobott egy triplát (33. perc: 86:73). Kovács újabb három egységgel közelítette a vendégeket, miközben a hazaiaknál támadóhiba és eladott labda követte egymást. Futó blokkolta Stefánt, ám ezt nem tudtuk kihasználni, Madár és Futó is pontatlan volt. Tichov egy jó büntetőjével már tíz pont alá csökkent a különbség (36. perc: 86:77). Bő három perccel a vége előtt Sipos is kipontozódott, helyére Glatz érkezett. Takács csak egyszer talált be a vonalról, Szabó viszont kosarat szerzett a betöréséből nagyon jókor. Hasonlóan cselekedett azonban Tichov is, és még egy büntetőt is dobhatott, ám az kimaradt. Madár szintén faultal együtt szerzett két pontot és a büntetője is bement (38. perc: 91:80). A beálló Simon faultja után Tichov dobta be két büntetőjét, amire Madár a védjegyének számító triplával válaszolt. Tichov duplája után Madár dobta be mindkét büntetőjét. Tichov szerzett két pontot és egy ráadást. Az ellenakciót azonban gyönyőrűen oldatták meg fiataljaink, és Futó szintén kettő plusz egy pontot szerzett. Tanoh kettese érkezett válaszként az utolós perchez érkezve, tízpontos veszprémi előnynél. Takács két és Szabó egy jó büntetője következett, majd Tichov is mehetett a vonalra, de csak elsőre volt pontos. A lepattanót azonban Szatmári gyűjtötte be és váltotta két egységre. A másik oldalon Simon jegyzett kétszer egy pontot. Simon hiába faultolta Tanohot betalált, majd a vonalról is. Madár ezután kétszer is mehetett büntetőzni, négy pont lett az eredménye. A Honvéd az utolsó támadásából már nem szereztt kosarat, a Veszprém pedig fontos győzelmet aratott egy nagyon nehéz meccsen (40. perc: 106:97). 
 

Nyilatkozatok:

Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Hatalmas gratuláció a csapatomnak! Ma mindenki egyként küzdött, egymásért. Voltak hullámvölgyek a mérkőzésen, de ezen a találkozón ma nem lehetett kikapni. Lelki és emberi szempontból ez egy extra löket nekünk. Az elmúlt két mérkőzésen betegségek és sérülések miatt nem tudtunk megfelelően készülni. Sajnos Orgona Geri még mindig nem áll rendelkezésre, de mindenki más extra edzésmunkát végzett. Az utolsó hét és fél perc egy örökkévalóságnak tűnt "Duka" (Nebojsa Dukic) nélkül, de úgy gondolom, hogy minden fiatal, aki pályára került, az rászolgált, hogy dicséretet kapjon. Több szempontból kötődök a Honvédhoz. Nagyon sok sikert kívánok nekik, és remélem, hogy a rájátszásban találkozunk.

Futó Balázs, a Veszprém erőcsatár-centere: Nagyon nehéz heteken vagyunk túl, hétfőn is csak öt emberrel edzettünk. Keményen dolgoztunk egész héten, ami meg is látszott ma. Orgona Geri sajnos még nem tért vissza a sérüléséből, neki jobbulást kívánok, és várjuk vissza. A Honvédnak pedig sok sikert kívánok. Hajrá HOYA!

Puskás Artúr, a Honvéd vezetőedzője: Gratulálok a Veszprém csapatának és Baksa Szabolcs kollégámnak, hogy meg tudták nyerni ezt a mindkét csapat számára nagy jelentőséggel bíró rangadót. Sajnos ma nem voltunk elég jók a győzelemhez. Ez leginkább a dobószázalékunkon mutatkozott meg. Tizennyolcból öt triplával, illetve tizenöt kihagyott büntetővel nem lehet senki, nemhogy a Veszprém ellen győzni a Piros csoportban. Nehéz ilyenkor mit mondani, hiszen dobások maradtak ki, nem tudok haragudni a fiúkra. Ami bennük volt, azt kiadták. Védekezésben nem találtunk ellenszer Dukicra, valamint, ahogy említettem, nagyon sok büntetőt kihagytunk.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el.
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink