Naptár

Betöltése

Veszprém – Jászberény 95:103

2022. Április 09.
1 éve
A negyeddöntős párharc 1:1-re való kiegyenlítésének reményében lépett ma odahaza parkettre a Veszprém Kosárlabda Klub a Jászberényi KSE ellen. Az első találkozón a negyedik negyed legelején még tudott vezetni a bakonyi együttes, így joggal bizakodtak abban, hogy a Vetési Gimnáziumban sikerül kicsikarni a győzelmet a JKSE ellen.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Veszprém Kosárlabda Klub – Jászberényi KSE 95:103 (25:22; 22:28; 20:19; 22:20; 6:14)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 230 néző
Játékvezetők: Kovács Nimród János, Tóth Kálmán és Földesi Ádám
 
Veszprém: Horváth 9/6, Dancsecs 34/12, Glogovac 12, Szabó 27/12, Birkás 6. Cserék: Füzi 7/3, Végh, Szeifert. Edző: Zeljko Lukajic
 
Jászberény: Várbíró, Rosic 11/6, Dukic 19/12, Velkey 18/6, Olasz. Cserék: Lewis 21/6, Meleg 3/3, Nagy 13/6, Kucsira 18/9. Edző: Földi Sándor
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 

Tudósítás
 
Birkás egyből kosarat szerzett, amire Velkey azonnal válaszolt kintről. Dancsecs első hármasa szintén nem váratott magára sokáig, és Glogovac szép blokkját és dupláját is nagy tapssal jutalmazta a szépszámú hazai publikum. Az ex-veszprémi Dukic azonban gyorsan szerzett öt pontot, de Szabó is feliratkozott a pontszerzők közé, szintén öt egységgel. Ám Rosic és Dukic is dobott ekkor egy-egy triplát (5. perc: 12:14). Magasszínvonalú mérkőzést láthattak a nézők az elejétől kezdve, szép akciókkal, remek megoldásokkal. Ezek számát növelte Horváth sokpasszos támadás után szerzett hárompontosa és faulttal együtt bedobott palánkalatti kísérlete is. Birkás parádés dobócsele és ziccere pedig talpra ugrasztotta a társakat és a közönséget egyaránt. A következő percekben is a hazaiaknál volt az előny, és habár Dukic újabb hármast szerzett, Dancsecs egyből válaszolt rá (10. perc: 25:22).
 
A második negyedet a JKSE kezdte jobban, két perc alatt egy ponttal átvették a vezetést. A kemény védekezésüket Dancsecs, Szabó és Füzi támadta eredményesen, miközben hátul is jól dolgozott a hazai csapat. Ekkor azonban Kucsora és Lewis is elsüllyesztett egy kintit, Dancsecs viszont összehozott egy kettő plusz egy pontot érő játékot. A vendégek légiósa újra dobott egy triplát, de Szabó is így tett. Kucsora kettesére Dancsecs ismért kettő plusz egy egységgel válaszolt (16. perc: 41:41).  Ezután viszont négypontos előnyre tett szert a vendég együttes, így Lukajic mester időt kért. Lewis folytatta a remeklését, de a Veszprém nem hagyta magát leszakítani jó büntetőzésének hála. A félidő végétől már a tizenhat éves Végh is lehetőséget kapott Lukajic mestertől (20. perc: 47:50).
 
 

A harmadik tíz percet két, válasz nélkül hagyott triplával nyitotta a Jászberény, így bő másfél perc után időt kellett kérnie a hazaiaknak. Ennek ellenére a vendégek, nevezetesen Velkey növelte tovább a pontok számát, de erre már Dancsecsnek is volt válasza, majd Horváthnak is egy hárompontos formájában. Majd Lewis, Glogovac és Dancsecs kosarai következtek, de Velkey is betalált újra (25. perc: 56:62). A következő percekben lopakodott közelebb a Veszprém, Birkás szemfüles kosarával már csak két pont volt a különbség. Meleg azonban betalált kintről. Nemsokkal később Szabó is ugyanígy cselekedett, miközben fantasztikusan buzdította a piros-szürkéket a veszprémi közönség. Velkey kosarára Glogovac felelt (30. perc: 67:69).
 
A negyedik etap Kucsora és Dancsecs dupláival indult, ám előbbi még egy hármast is elsüllyesztett. Ekkor Füzi is betalált kintről, ám Kucsora újra pontos volt távolról. Glogovac négy, Kucsora pedig újabb két pontot szerzett, akárcsak Velkey. Szabó triplája jókor érkezett (35. perc: 79:81). Lewis kettő, Dancsecs viszont három pontot termelt, a közönség pedig egy emberként támogatta a veszprémi fiúkat. Glogovac blokkolt, Füzi lepattanót gyűjtött be, Dancsecs pedig újabb kosarat dobott, ezzel átvéve a vezetést (37. perc: 84: 83). Szűk két perccel a vége előtt Füzi ziccerig ment a saját szerzett labdájával, ezzel három pontra növelve a fórt. Jött is Földi Sándor időkérése. Mindkét fél hibázott egy-egy támadást, ekkor azonban Dukic faulttal együtt talált be. Most a Veszprém kért időt. Dukic bedobta a büntetőjét, ezzel egalizált. Szabó a támadóidő lejárta előtt dobott egy kettest. Füzire fújtak sportszerűtlen faultot, Rosic viszont egy büntetőt dobott csak be, a vendégek akciójánál pedig támadóhibát ítéltek a játékvezetők. Fél perccel a vége előtt egy ponttal vezetett a Veszprém, Füzi pedig faultot harcolt ki, de csak egyszer célzott pontosan. A Jászberény azonban kidobta a labdát az alapvonalon, így tíz másodperccel a vége előtt a Veszprém támadhatott. A hazaiak azonban eladták a labdát, amiből Lewis egyenlített. Jöhetett a hosszabbítás (40. perc: 89:89).
 
A vendégek öt, a hazaiak három pontot szereztek a ráadás első két percében, majd Dukic hármasa növelte a jászberényiek előnyét. Időt kért a Veszprém (43. perc: 92:97). Glogovac dobása kimaradt, Velkey kísérlete viszont nem. Szabó nem, Nagy viszont jól célzott, így már kilenccel vezetett a JKSE. Dancsecs hármasa még adott reményre okot fél perccel a vége előtt, ám Nagy mindkét büntetőjét értékesítette, ezzel beállítva a végeredményt (45. perc: 95:103).
 
A három győzelemig tartó párharc állása 2:0 a JKSE javára. Folytatás április 12-én, kedden, 19.00-tól Jászberényben.
 

Nyilatkozatok
 
Zeljko Lukajic, a Veszprém vezetőedzője: „Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak, akik nagyon jól játszottak a mai meccsen, támadásban és védekezésben egyaránt. A Jászberénynek minden posztra van két jó játékosa, véleményem szerint ők a rájátszás favoritjai. Nekünk mégis majdnem sikerült nyernünk ellenük, köszönhetően elsősorban a harcosságunknak és a kemény védekezésünknek, amivel nagyon elégedett vagyok. Köszönjük a közönség támogatását, jó kosárlabdát láthattak ma.”
 
Földi Sándor, a Jászberény vezetőedzője: „A nézők szempontjából biztos, hogy jó meccs volt, de edzői szempontból nem. A szerencsésebb csapat nyert a végjátékban. Örülök a győzelemnek, de a hosszabbítást úgy sikerült kiharcolni, hogy hibázott az ellenfelünk, amely kis rotációval is nagyon jól játszott. Gratulálok nekik hozzá. Mi pedig be kell, hogy keményítsünk a védekezésben. Jó csapatunk van, jó játékosállománnyal, de a védekezésünk hagy kívánnivalót maga után, hiszen ennyi pontot nem szabadna kapni. Mi tudunk rotálni, próbáljuk elfárasztani az ellenfelet. Csináljuk tovább, aztán meglátjuk, hogy meddig jutunk.”
 

Fotók: Fux Marcell – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink