Naptár

Betöltése

Veszprém – MAFC 107:99

2019. Szeptember 27.
4 éve
Felkészülési időszakunk lezárta után, pénteken este 18.00 órakor hazai pályán, a Vetési Albert Gimnázium sportcsarnokában kezdtük meg idei évi szereplésünket NB I/B Piros csoportjában; az első fordulóban nem más volt az ellenfelünk mint a budapesti MAFC együttese.
 


Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 1. forduló:
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 450 néző. Vezette: Praksch, Győrfy, Vida.
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MAFC 107:99 (26:18, 22:29, 19:22, 40:30)
HOYA-PE Veszprém: Völgyi 16, Körtélyesi 8/6, Füzi 12/4, Kovács 7/3, Szabó 9/3. Csere: Medve 5/3, Madár 33/15, Czirbus 5, Mucza 12/3. Vezetőedző: Mérész Csaba.
MAFC: Misek 9, Tóth P. 17/3, Harazin 8, Richmond 27/3, Katona 13/12. Cserék: Polgárdi 7, Csapai 10, Bordács 8. Vezetőedző: Hencsey Tamás.
 

Közel ötszáz néző előtt vágtunk neki az idénynyitó összecsapásunknak. Kovács Ádám rögvest egy hárompontossal köszönt be, akit Körtélyesi Gergely, majd Füzi Róbert követett a sorban; négy triplával kezdtük a meccset (3. perc: 12:4).
 
Füzi Muczát, míg Medve Kovácsot váltotta, Körtélyesi pedig újabb hárompontossal rukkolt elő. Medve passza után Völgyi, később pedig Mucza volt eredményes; lendületes játékot diktáltunk (8. perc: 24:14).
 
Az első negyed vége előtt néhány másodperccel Völgyi Marcell mindkét büntetőjét pontra váltotta, így alakult ki a 26:18-as részeredmény.
 
 
A második játékrészben már a fővárosi alakulat is feljebb kapcsolt egy fokozatot, sőt, kettőre csökkentette hátrányát (15. perc: 32:30), kicsivel később pedig ki is egyenlített.
 
Körtélyesinek hála azonban ismét mi vezettünk. Füzi sokadik jó megmozdulása után szerzett újabb két pontot, azonban nem adta magát könnyen a MAFC együttese (27. perc: 40:39).
 
A félidőt jelző dudaszó előtt Madár András triplájával mégis sikerült megőriznünk a szünetre előnyünk (félidő: 48:47).
 

Az öltözőből visszatérve Kovács Ádám indította útjára a ponthadjáratot, azonban az ellenfél soraiban játszó légiós, Ryan Richmond, valamint Tóth Péter is eredményesen tüzelt; öt perc lefolyása alatt héttel lépett el pesti csapat (25. perc: 53:60).

Mucza mindkét büntetőjét pontra váltotta, Medve pedig betörése után nem habozott, de nem is hibázott. Éppúgy, mint Madár András, akinek hárompontosát Czirbus duplája követte; feljöttünk egyre (28. perc: 64:65).

Időt is kért a fővárosiak mestere, Hencsey Tamás. Fej-fej melletti játék következett, tíz másodperccel a harmadik negyed vége előtt azonban a MAFC szerzett előnyt (67:69), amire felelni sajnos már nem jutott időnk.
 
 
Az utolsó játékrész kezdetekor Medve Máté triplájával nem hagytuk leszakadni ellenfelünk, Völgyi pontjai után pedig már csak három volt a hátrányunk (35. perc: 79:82).
 
Madár triplázott, de Tóth is pontra váltotta büntetőit. Zúgott a sportcsarnok, szurkolóink parázs hangulatot varázsoltak, melyet Madár András két újabb hárompontossal köszönt meg. Völgyi pontjai után az állás döntetlen volt (37. perc: 89:89).
 
Madár hátán cipelte csapatunkat, labdaszerzése után a pontszerzés sem maradt el; két perccel a vége előtt hárommal vezettünk (38. perc: 95:92).
 
A végére pedig kétség sem férhetett ahhoz, hogy nem engedjük ki előnyünk a kezünkből; így egy roppant közönségszórakoztató mérkőzésen, mesés hajrát produkálva végül 107:99-re nyertünk.
 

Nyilatkozatok
 
Mérész Csaba vezetőedző: – Az első negyedet úgy kezdtük el, ahogy egy ilyen rangadót kell: kellő agresszivitással, pontos játékkal és a külső dobásaink is bementek. A második félidőre nem úgy jöttünk ki, ahogyan azt elterveztük, egy kicsit szétesett mind a védekezésünk, mind a támadásunk. Azonban lépésről lépésre sikerült közelebb jutni az ellenfelünkhöz. Ez egy igazi hullámvasút volt, mindkét csapatnak sikerült nagyobb előnyt is kialakítania, majd a másiknak fordítania. A győzelmünkhöz elengedhetetlen volt, hogy Madár Bandi extra teljesítménye, de a csapat jól teljesített mellette. Két fontos kulcsmomentum volt a mérkőzésen; az egyik, amikor Medve Máté egy indítás végén dobott hármast, illetve Kovács Ádi egy faulttal együtt dobott kosarat. Úgy gondolom, hogy óriási szíve volt a játékosainknak, hála Istennek nem zuhantak össze, és bíztak abban, hogy meg lehet nyerni ezt a meccset. Ez volt az első találkozó, amikor teljes kerettel tudtunk kiállni, ráadásul ez egy igazi rangadó volt mai. Nagyon jó, hogy itthon tudtuk tartani a két pontot.
 
Madár András hátvéd: – Nagyon jó érzés volt, hogy győzelemmel szolgálhattuk ki a közönséget rögtön az első bajnoki mérkőzésünkön. Vezetőedzőnk, Mérész Csaba azt mondta a mérkőzést követően az öltözőben, hogy óriási szívvel játszottunk; szeretnénk a jövőben is! Sose rosszabb idényrajtot. 

Statisztika
 

 
 
 

 
 
 
 
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink