Naptár

Betöltése

Veszprém – MAFC 97:105

2022. Április 29.
1 éve
Az ötödik hely megszerzésért folytathatta ma a rájátszás küzdelmeit a Veszprém Kosárlabda Klub, miután habár szoros csatában, de 3:0-s összesítésben alulmaradt a negyeddöntőben a Jászberényi KSE-vel szemben. Soron következő ellenfele így az a MAFC lett a bakonyiaknak, amelyet az NKA Pécs búcsúztatott ugyanilyen arányban.  A kétmeccses párharc első találkozóját ma rendezték meg a Vetési Gimnáziumban. Az összesítésben jobb csapat játszhat tovább az ötödik, míg a vesztes fél a hetedik helyért.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, rájátszás, 5-8. helyért, 1. mérkőzés
Veszprém Kosárlabda Klub – MAFC 97:105 (26:31; 29:15; 22:25; 20:34)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 110 néző
Játékvezetők: Vida József, Kapusi Gábor és Tóth Bence
 
Veszprém: Füzi 7/3, Dancsecs 29/18, Glogovac 25/3, Szabó 3/3, Birkás 15/9. Cserék: Horváth 15/9, Végh, Szeifert 3/3. Edző: Zeljko Lukajic
 
MAFC: Lakits 18/12, Csapai 24/3, Tóth 22/12, Bordács 8, Harló 6/6. Cserék: Polgárdy 7/3, Bősze, Pfanlder 8/3, Misek 5, Komma 7. Edző: Garai Péter
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Idegesen, kapkodva kezdtek csapatot, amiből úgy tűnt a MAFC jön ki jobban, de Dancsecs és Szabó triplája közel tartotta vendégéhez a Veszprémet. Ám továbbra is jobban összpontosított a fővárosi együttes, és Tóth kosarával öt, majd Lakits büntetőivel hétpontos előnyre tett szert. A távolság még tovább nőtt, ezért jókor jött Dancsecs újabb hármasa, és habár Lakits is betalált kintről, a fiatal veszprémi újabb triplát süllyesztett el, ráadásul faulttal együtt. A védekezés azonban nem akart összeállni, a vendégek pedig látványos kosarakat szerezve élvezték a játékot, ezért Lukajic mester időt kért, és a pályára küldte Horváthot (7. perc: 15:24). A közönség is megérezte, hogy szükség van a támogatásukra, amit Glogovac két jó büntetővel és egy ziccerrel hálált meg. Komma kettesére Birkás válaszolt. Ismét elhúzni látszott a MAFC, ám a negyed utolsó pillanatában Füzi a félpályáról szerzett hármasával öt pontra zárkóztak a hazaiak (10. perc: 26:31).
 
Dancsecs szép ziccerével indult a negyed, és a későbbiekben is ő vitte a prímet a bakonyiaknál, főleg kinti dobásainak hála. Erre azért is nagy szükség volt, mivel az első negyedben Szabó combjába beletérdeltek, ami miatt a kispadra kényszerült a meccs hátralevő részére. A vendégektől újabb és újabb játékosok szereztek kosarakat, ám Birkás is belekezdett a pontgyártásba, előbb egy triplát, majd saját labdaszerzése után egy duplát szerzett. Majd jött egy újabb Dancsecs hármas, és a Veszprém átvette a vezetést (16. perc: 41:40). Ezután Horváth klasszis megoldással dobott kosarat a fault ellenére, és a vonalról is pontos volt. A következő percekben feljavult a veszprémiek védekezése, ám a támadásban elkövetett hibák miatt nem tudta igazán növelni a távolságot. Szeifert hármasa fenntartotta azonban a lendületet, akárcsak Glogovac támadólepattanóból szerzett kosara. Horváth triplája a félidő utolsó percébe érve már azt jelentette, hogy kilenc pontra nőtt a hazai előny (20. perc: 55:46).
 

A harmadik tíz perc Csapai zsákolásával majd újabb duplájával kezdődött, ám Dancsecs egy büntetővel, Horváth pedig egy triplával tudta ezt annulálni. Tóth is betalált azonban, míg Glogovac szépen centerezett. Pfandler és Birkás is bedobott egy-egy hármast a negyed közepén (25. perc: 64:57). Csapai és Lakits kosaraival két pontra zárkózott a MAFC, majd Tóth hármasával átvette a vezetést. Nem sokáig, Dancsecs ugyanis dobott egy duplát. Lakits viszont ismét betalált kintről, amire Birkás gyönyörű betöréssel válaszolt. Dancsecs vezetésével növelte előnyét a Veszprém, majd Horváth gólpasszából Füzi kettese zárta a negyedet (30. perc: 77:71).
 
Glogovac egy szép játékkal kezdte az utolsó felvonást, ám aztán zsinórban öt vendégpont következett, Ezt a szériát szakította meg Dancsecs kettő plusz egy pontot érő játéka. Tóth jelentkezett ekkor egy triplával, majd Csapai kosarával már csak egy volt közte. A legjobbkor jött tehát Birkás hármasa, ám Polgárdy is betalált kintről. A hazai kispad technikaija után egalizált a MAFC (35. perc: 85:85). Glogovac hármasa nagyon fontos pillanatban születetett, miután Pfanlder jelentkezett egy leindítás végén ziccerből. A hazaiak nagyon harcosan mentek a lepattanókért, és a védekezésben is jól küzdöttek a magasabb kerettel rendelkező ellenféllel szemben. Főleg Glogovac tett ki magáért ebben a periódusban (is). Csapai azonban négy pontjával átvette a vezetést, ám a bakonyiak légiósa visszavette azt (38. perc: 94:93). Csapai ekkor egy hármast dobott, majd Herló is bedobott egy kintit, ezért Lukajic mester időt kért bő egy perccel a vége előtt, ötpontos hátránynál. Horváth egyből dobott egy hármast, Csapai azonban faulttal együtt is kosarat szerzett, és a büntetőjét is bedobta negyven másodperccel a vége előtt. A MAFC kivédekezte a Veszprém támadását, majd dobott még egy hármast Lakits révén, beállítva a végeredményt (40. perc: 97:105). Így nyolcpontos előnyről várhatják a fővárosiak a hazai visszavágót.
 
 
Nyilatkozatok
 
Zeljko Lukajic, a Veszprém vezetőedzője: „Úgy gondolom, hogy ez egy jó meccs volt. Rövid volt a kispadunk, ráadásul Szabó Pétert is elveszítettük, aki nagyon fontos játékosunk. Nem volt szerencsénk tehát. Védekezésben voltak főleg problémáink, a rutinosabb és magasabb játékosokkal felálló ellenfelünkkel szemben. Összességében elégedett lehetek a csapatunkkal, azzal ahogyan a fiúk a mérkőzésen és az edzéseken teljesítenek, amelyeken sajnos továbbra is kevesen vagyunk a megfelelő felkészüléshez. Gratulálok a játékosiamnak a mai küzdelemhez!”
 
Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: „Nehéz ez a része a bajnokságnak, hiszen csalódott csapatok találkoznak. A lefelé játszásnak egy nagy feladata, hogy motiválni tudjuk a játékosokat. Ez mind a két csapatnál látszódott, hogy nehézségbe ütközött. Ma mi jöttünk ki jobban a két extra dobóteljesítményt nyújtó csapat látványos, ám szakmailag közel értékelhetetlen meccséből. A következő találkozót is megpróbáljuk megnyerni.”
 
 
Fotók: Wolf Attila

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink