Naptár

Betöltése

Veszprém - Miskolc 109:83

2019. November 08.
4 éve
A héten a második mérkőzésünket játszottuk. Ezúttal a MEAFC-Miskolc csapatát láttuk vendégül a Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 7. fordulójában, 18:00-kor, a Vetési Albert Gimnáziumban. A tét továbbra is a veretlenségünk megőrzése volt hazai pályán. 

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 7. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MEAFC-Miskolc 109:83 (29:17, 26:18, 32:20, 22:28,)
Veszprém, Vetési Gimnázium sportcsarnoka, 360 néző. Vezette: Boros, Kulcsár és Csák.
Veszprém: Völgyi 26, Körtélyesi 4, Füzi 2, Medve 22/6, Madár 21/15. Cserék: Szücs, Kovács 20/3, Veingartner 2, Bruder 2, Mucza 10.
Edzőik: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs.
Miskolc: Kozák 20, Kozák B. 14/3, Takács 2, Homoki 15, Lippai 2 Cserék: Gadus, Sándor 6/6, Pap, Béres 11, Asszú 12/6, Szőke 1. 
Edzőik: Drahos Gábor, Tóth Gábor

 
 
A mérkőzés az ellenfél csapat duplájával kezdődött, majd válaszul Medve értékesítette mindkét megítélt büntetőnket. Ezután a csapatok fej-fej mellett haladtak, egyik együttes sem tudott elhúzni (3. perc, 6:6). A vezetést Medve Máté sikeres büntetői hozták el, majd Füzi szintén pontra váltotta azokat, így az előnyünk négy pontra duzzadt. Az első hárompontost öt perccel a mérkőzés kezdete után dobta Madár (5. perc 15:8). Büntetőinket továbbra is szinte hibátlanul dobtuk és a vedekezésünk is felerősödött. Az első negyed végén nem lett több pont, így tizenkét pontos előnnyel zártuk a játékrészt (10. perc 29:17).
 
A második negyedet Völgyi nyitotta meg közeli duplájával. Ellenfelünk kosara után pár perces csend következett, amelyet Füzi kettese tört meg, továbbra is magabiztosan vezettünk (14. perc 33:21). Kovács labdaszerzése után Völgyi leindulásból volt eredményes. A Miskolc továbbra is sok labdát adott el, amelyet a mieink sorra kihasználtak. Tizenkét pontos előnynél egy fiatalunk máris a pályára lépett, Bruder Flórián személyében (16. perc 41:29). Kovács szolóját, majd Madár távoli dobását váltotta pontokra. Bruder palánkalattija már tizenkilenc pontos vezetést jelentett. A védelmünk továbbra is a helyén volt, nem tudtak rajtunk átjutni (18. perc 53:34). A félidei eredményt Medve passza után Kovács látványos zsákolása állította be (20. perc 55:35).
 
 
Béres nyitotta meg az utolsó előtti negyedet egy kétpontossal, ám Madár triplája, majd Völgyi betörése által gyorsan érkezett aválasz a hazaiaktól. Hárompontosokban továbbra sem szenvedtünk hiányt, ezúttal Medve talált be (23. perc 65:45). Megtartottuk keményen védekezésünket, a Miskolcnak lejárt a támadóideje, miénk lett a labda. Völgyi ismét egy labdaszerzés, majd leindulás után növelte előnyünket. A vendégek hosszú ideig nem szereztek pontot, majd Homoki kétpontosa törte meg a csendet (28. perc 76:49). Erre Kovácstól érkezett a válasz egy hármassal. Ismét Kovács tudott eredményes lenni, zsinórban harmadszor, Ekkor már harmincnégy ponttal vezettünk. Fél perccel a negyed vége előtt támadóhibát vétett a Veszprém. Ennek ellenére újabb sikeres védekezés után is mi tudtunk kosarat dobni (30. perc 87:55). 
 
Nem kellett sokat várni, hogy az utolsó játékrészben is megszerezzük első pontjainkat, Mucza betörése bizonyult hatásosnak. Kovács Ádámra nem találta az ellenszert a vendég együttes, ismét betalált (36. perc 101:77). Pár perccel a meccs vége előtt Mérész Csaba még több fiatalnak adott lehetőséget, pályára lépett Szücs Péter és Veingartner András is. Utóbbi pár másodperccel később meg is szerezte első pontjait! Az utolsó percben a különbséget Medve növelte tovább (39. perc 109:79). A végső néhány másodperc már nem hozott érdemi változást, magabiztosan győzött a Veszprém (40. perc 109:83).
 

Nyilatkozatok
 
Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője: Úgy gondolom, hogy nagyon jó ritmusban játszottunk, mind támadásban, mind védekezésben. Én sem gondoltam volna, hogy ekkora különbség lesz a két csapat között. A mai győzelem maximálisan a srácoknak köszönhető, gratulálok nekik!
 
Kovács Ádám, a Veszprém erőcsatára: Az elején féltünk a Miskolctól, tudtuk, hogy kemény, futós játékot játszanak. Szerencsére fel tudtuk velük szemben venni a kesztyűt, és nem tudták ránk erőltetni a játékukat. Könnyítés volt, hogy nem játszott a légiósuk, de szeretném még egyszer kiemelni, hogy ma nagyon egyben volt a csapat. A jövő héten irány Pécs! 
 
Drahos Gábor, a Miskolc vezetőedzője: Gratulálok a hazaiaknak, megérdemelten nyertek. Ugyanakkor szeretnék gratulálni a saját csapatomnak is. Habár eredményben és játékban tényleg ekkora a különbség, mentalitásban nem maradunk el a Veszprémtől. Dolgozunk tovább, és tudjuk, hogy ezzel a csapattal mi is értékes része vagyunk a bajnokságnak.

Statisztika elérhető az alábbi linken: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_407

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink