Naptár

Betöltése

Veszprém - MTK 86:83

2019. November 22.
4 éve

Itthon folytatódtak ma a küzdelmek az NBI./B piros csoportjában a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapata számára. A tabella első helyén álló klub, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém látta vendégül az MTK-Elite Basket együttesét a Vetési Albert Gimnázium tornacsarnokában.

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 9. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MTK-Elite Basket 86:83 (22:25, 25:23, 24:17, 15:18)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium tornacsarnoka, 390 néző. Vezette: Török, Vida, Földesi
Veszprém: Körtélyesi 7, Füzi 12, Medve 13/3, Madár 15/3, McCall 19/9. Cserék: Czirbus, Kovács 12, Mucza 8. Edzőik: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs.
MTK: Horváth 3, Jakab 19/9, Takács 16, Nagy 11/9, Szatmári 10. Cserék: Dobos 7/3, Farkas 11/9, Bognár, Czakó 6. Edző: Horváth Balázs
 
 
A mérkőzést és veszprémi pályafutását is megkezdte Mike McCall az első percben, méghozzá egy triplával. Ezután a csapatok fej-fej mellett haladtak. Dobos sikeres hármasával a vendég csapat megszerezte a vezetést (4. perc 9:12). Kovács értékesített büntetőjével ismét egyenlő volt az állás. Ismét adok-kapok, valamint utána egy rövid csend következett, amit Mucza betörése tört meg (8. perc 16:16). A vezetést csapatkapitányunk, Medve Máté szerezte meg együttesünknek. McCall két sikeres büntetője után a hárompontos vonalon kívülről is eredményes tudott lenni, ám a negyed így is a vendégcsapat vezetésével zárult (10. perc 22:25).
 
A második negyedet Kovács, illetve Madár duplái nyitották. Mindezek ellenére a két csapat közti különbség nem csökkent (13. perc 31:36). A védekezés keményedni látszott, ám Madár keze továbbra sem remegett meg, sikeres hárompontos! A két együttes továbbra sem bírt egymással, a védekezés mind a két oldalon a helyén volt (16. perc 35:39). Az MTK egymás után két hárompontost is bedobott, ezzel nyolc pontra növelve az előnyüket. McCall, majd Medve triplája után egy pontra csökkent a bakonyi csapat hátránya (19. perc 45:46). Kemény védekezésünknek és pontos támadásainknak köszönhetően a negyed vége előtt viszont már mi vezettünk. A félidei eredményt Jakab büntetői állították be, így egypontos hátránnyal várhattuk a harmadik etapot (20. perc 47:48). 
 
 
A második félidőt Medve kezdte meg egy duplával, amivel át is vettük a vezetést. Kapitányunk passza, majd Körtélyesi palánkalattija két pontra növelte az előnyünket (23. perc 54:52). McCall ismét hárompontos vonalon túlról tudott pontot szerezni. Feszes védekezésünknek, valamint gyors letámadásainknak köszenhetően a negyed felénél már hét ponttal vezettünk. Újabb leindírás után Madár tudott a palánk alatt eredményes lenni (28. perc 69:63). A negyed végén az eredményt Takács állította be (30. perc 71:65). 
 
Az utolsó játékrész Szatmári zsákolásával kezdődött. Füzi a neki megítélt két büntetődobásból egyet tudott pontra váltani (32. perc 72:69). A védekezésünk ismét a helyén volt, Füzi szerzett pontokat egy leindulást követően. A mérkőzést ezután egy rövid adok-kapok jellemezte. Egy jó védekezés, majd Medve passza után Mucza tudott eredményes lenni. Kilenc pontos vezetésnél az ellenfél vzetőedzője, Horváth Balázs időt kért (36. perc 83:74). Körtélyesi Gergely másfél perccel a mérkőzés vége előtt kipontozódott (38. perc 85:81). Az utolsó percben büntetőt itéltek meg Madár számára, aki ebből egyet értékesíteni is tudott. A mérkőzésen iszont már több pont nem született, így végül egy szoros eredménnyel, de hazai győzelemmel zárult (40.perc 86:83).
 
 
Nyilatkozatok
 
Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok az MTK-nak és a csapatomnak is. Nagyon megnehezítették a dolgunkat, még hazai pályán is. A srácok ma fejben kevésbé voltak ott, mint kellett volna, és a játék is kicsit tompa volt. (Völgyi) Marci és (Szabó) Peti hiányát is nagyon megéreztük.
 
Körtélyesi Gergely, a Veszprém erőcsatár-centere: Kicsit fásult játékkal kezdtünk. (Völgyi) Marci hiányát a palánk alatt nagyon megéreztük. Végig kellett játszanom a mérkőzést, ami harminchat éves korban már nem egyszerű feladat. A lényeg azonban az, hogy sikerült itthon tartani a két pontot. Megyünk tovább!
 
Horváth Balázs, az MTK vezetőedzője: Elsősorban szeretnék gratulálni a játékosaimnak. Úgy gondolom, hogy felvettük a versenyt az egyik bajnokesélyes csapattal és nagyon jól is játszottunk. Szeretnék továbbá gratulálni a Veszprém csapatának is, hiszen kulcsjátékosaik hiányában is sikerült megnyerniük a találkozót. Az idegenlégiósukat nagyon nehéz volt tartani, nem tudtunk belőle videózni sem, mivel ez volt az első meccse. Egy ilyen kaliberű játékost ebben a bajnokságban nagyon nehéz megfogni. A találkozót végül az a csapat nyerte, amelyik többet edz és nagyobb rutinnal rendelkezik. Még egyszer gratulálok!
 
A részletes statisztika ezen a linken érhető el: netcasting.webpont.com

 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink