Naptár

Betöltése

Veszprém – Nagykőrös 79-77

2023. Május 10.
11 hónapja
Az NBI/B Piros csoport playout szakaszának második fordulójának második találkozója érkezett el a házigazda Veszprém Kosárlabda Klub és vendége, a Nagykőrösi Sólymok KE számára. Mindkét együttes a bennmaradás esélyéért küzd ebben a csatában, és jelenleg a Sólymok álltak jobban, ugyanis múlt szombati 67-62 arányú győzelmükkel 1-0-ra vezettek a két győzelemig tartó párharcban. Azaz a képlet nagyon egyszerű volt a veszprémieknek, ha ma győznek, akkor vasárnap lehetőségük lesz kiharcolni az osztályozó lejátszását a Zöld csoport másodikjával, viszont ha kikapnak, akkor biztosan búcsút kell inteniük a Piros csoportnak.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, playout, 2. forduló, 2. mérkőzés
Veszprém Kosárlabda Klub - Nagykőrösi Sólymok KE 79-77 (18-29, 19-18, 22-14, 20-16)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 220 néző
Játékvezetők: Szalai Zsolt, Benedek Zoltán és Kéri István
 
Veszprém: Promise 21/12, Madár 4/3, Szabó 19/3, Ratiani 26/9, Orgona 6/6. Cserék: Varga, Birkás 3/3. Edző: Horváth Ákos
 
Nagykőrös: Tóth 3/3, Fehér 4/3, Kocsis 4, Lakosa 20/9, Timkó 10. Cserék: Váits 4, Molnár 5, Kovács 12/3, Vámos 9/9, Filep 3/3, Horváth 3. Edző: Puszta Dávid
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Jobban kezdte a találkozót a vendégcsapat: a veszprémi négy pont ellenében, amelyet Ratiani és Promise szerzett, a Sólymok tizenkettőt gyűjtöttek. Időt is kért Horváth Ákos (4. perc: 4-12). A veszprémi pontcsendet Ratiani faulttal együtt szerzett kosara törte meg, és a büntetőjét is értékesítette. Ám a Nagykőrös kétszer három ponttal felelt, Lakosa jóvoltából. Ratiani válaszolt, majd Szabó is jól célzott a büntetővonalról, négy alkalommal is. Kovács ekkor bedobott két duplát (7. perc: 12-23). Szabó és Váits jó büntetői után Madár dobott egy triplát. A Nagykőrös azonban növelni tudta még az előnyét egy kicsivel a negyed végéig (10. perc: 18-29).
 
A második felvonás Váits duplájával indult, ám Ratiani és Promise is betalált, majd Birkás talált be kintről. Kovács azonban szintén dobott egy hármast. Lakosa jó büntetői után Szabó kettő plusz egy pontot érő játéka következett (17. perc: 28-38). Hazai időkérés után Timkó jó büntetőivel folytatódott a meccs, és másik oldalon Promise betalált, ám Timkó is így tett. Filep növelte tovább a vendégelőnyt, de Ratiani dobott ekkor egy középtávolit. A georgiai center ezután nemsokkal Madár kimaradt dobását zsákolta vissza látványosan. Lakosa ellenakciója azonban eredményes volt, a félidőt viszont Promise triplája zárta.(20. perc: 37-47).
 

A harmadik etapot Fehér triplája és Lakosa duplája indította, jókor jött tehát Szabó hármasa. Majd Ratiani és Orgona is betalált kintről. Timkó egy büntetőt értékesített, de ezt követően Promise is dobott egy távoli kosarat. Szabó fault plusz jó játékával és pontos büntetőjével már csak egy volt közte. Pár támadással később Timkó is így talált be, ám a büntetője kimaradt. Szabó újra eredményes volt. (27. perc: 54-55). Vámos hármasára Orgona válaszolt a sarokból. Erre Vámos újabb triplát süllyesztett el. Promise két jó büntetőjével folytatódott a találkozó, ám a negyedben több kosár már nem esett (30. perc: 59-61).
 
A zárónegyed Ratiani tempójával kezdődött, ám Vámos egy triplával felelt rá. Molnár kettő plusz egy pontot érő játékára Ratiani felelt egy hármassal, majd egy újabbal egyenlített. Molnár duplájára Promise triplával felelt, ezzel a Veszprém átvette a vezetést. Ratiani zsákolása után időt kért a Nagykőrös (35. perc: 72-69). A megbeszélés után Horváth bedobott egy büntetőt, majd egy labdaszerzést követően Kocsis egyenlített. Promise egy jó büntetőjével Kovács két egységgel felelt, ezzel visszaszerezve az előnyt a vendégeknek. A következő percben nem esett kosár, amikor szűk két minutummal a vége előtt, egy leindítás végén Szabó dobott ziccert (39. perc: 75-74). Az utolsó perc kezdetén Timkó kosarával a Sólymok vezettek eggyel, Promise hármasa viszont kimaradt. Fehér ment büntetőzni, de csak egyszer talált be. A fontos dobást Promise vállalta magára, és be is talált, ráadásul a hárompontos vonalon kívülről, ezzel egypontos veszprémi vezetést harcolva ki. Nyolc másodperce maradt a Nagykőrösnek, ám a dobásuk kimaradt, Madár pedig még dobhatott két büntetőt, amelyből szándékosan egyet értékesített csak, ezzel beállítva a végeredményt (40. perc: 79-77).
 
A mindent eldöntő harmadik meccs vasárnap következik 18:00-tól Nagykőrősön.
 
 
Nyilatkozatok
 
Horváth Ákos, a Veszprém vezetőedzője: ,,Klasszikus egylabdás meccset sikerült behúzni egy őrült dobással. Az ellenfél nagyon jól összerakta a taktikát ellenünk, ami sok esteben ült is. Nehezen tudtuk felbontani azt a védekezést, amit csináltak, ráadásul még jobban, mint korábban. Problámás volt a felkészülésünk is, betegségek és sérülések miatt nem tudtunk öt-ötben edzeni. Most mehetünk ismét Nagykőrösre, hogy lejátsszuk a ki-ki meccset. Mindkét csapat megérdemelte volna ma is a győzelmet. Ugyanilyen kiélezett találkozóra számítok vasárnap is.”
 
Puszta Dávid, a Nagykőrös vezetőedzője: ,,Nagyon nézőcsalogató, izgalmas mérkőzést láthattunk. Egyértelműen tudtuk uralni a meccset, egészen az utolsó negyedig. Ekkor sajnos alapvető kiválasztásbeli hibákat követtünk el, ami miatt nem tudtunk úgy érvényesülni a kosárszerzésben, mint kellett volna. Így nem tudtuk megtartani az előnyünket. Az egylabdás meccsekkel pedig eddig nem állunk túlzottan jól. Jött egy extra hárompontos a végén, és a hazai pálya nyújtotta lélektani előny és hangulat hozzájárult ahhoz, hogy Promise betaláljon. Nyilván foglalkozhatnék azzal, hogy az ellenfél játékosállományában valaki nem jogosan játszott ma az előző mérkőzésen tanúsított viselkedése miatt. De ezzel nem akarok most foglalkozni, mert nekünk így is meg kellett volna nyerni a mai találkozót, és ha ők így vannak teljes kerettel, akkor ez a feladatunk, hogy ellenük játszunk. Gratulálok a Veszprémnek ahhoz, hogy vissza tudtak jönni, extrán játszottak, extra hármasokat dobtak. De mindenekfelett gratulálok a játékosaimnak. Le a kalappal azelőtt, amilyen energiát és küzdelmet beleraktak ebbe a találkozóba. Köszönjük a maroknyi szurkolónknak a támogatást. Vasárnap folytatjuk, akkor eldől, hogy ki esik ki, és kinek van még egy esélye.”
 
 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink