Naptár

Betöltése

Veszprém - NKA 69:79

2022. Március 11.
2 éve
A Veszprém Kosárlabda Klub az NBI/B Piros csoportjának alapszakaszában folytatta a mérkőzések sorát. A múlt heti, Baján aratott győzelmét követően bizakodhatva várhatta a mai napi összecsapást az NKA Pécs ellenében. Nehéz meccsre volt ezúttal is kilátás, hiszen a Baranya megyeiek a tabella harmadik helyén állnak immáron, ráadásul a két együttes decemberi találkozóját is ők nyerték.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 24. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – NKA Pécs 69:79 (29:20, 13:15, 22:19, 5:25)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 140 néző
Játékvezetők: Minár László Balázs, Gaál Norbert és Jankovics Viktor Zsolt
 
Veszprém: Horváth 18/9, Dancsecs 20/9, Glogovac 12, Szabó 8/6, Birkás 6. Cserék: Füzi 5, Végh, Szeifert, Osztoics. Edző: Zeljko Lukajic
 
NKA: Meszlényi 6, Kocsis 6, Benke 2, Lados 20/6, Djordjevic 12. Cserék: Váits, Rátvay, Bíró 13/3, Kollár, Scherer 12/6, Herger 8, Kármán. Edző: Ivica Mavrenski
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 

Tudósítás
 
Jól kezdte a találkozót a Veszprém, hiszen Dancsecs, Szabó és Horváth is betalált kintről, ám az NKA tudta tartani a lépést. Dancsecs és Horváth szép duplái azonban segítettek abban, hogy az előny a hazaiaknál maradjon. Sőt utóbbi hat pontot termelt zsinórban, miközben a védekezés remekül működött, így időt kértek a vendégek (6. perc: 20:10). A bakonyiak azonban Dancsecs és Horváth pontjainak, na meg Glogovac lepattanóinak köszönhetően folytatták a hatékony játékot, így csak minimálisan csökkent a távolság a negyed végéig (10. perc: 29:20).
 
A hazaik nagyszerűen kezdték a második etapot, másfél perc alatt egy 7:0-s rohanást produkáltak a már tizenhat pontos Horváthnak és a továbbra is feszes védekezésnek hála. Az pécsiek időkérése utána elkezdtek zárkózni, mivel csak Birkás tudott betalálni a piros-szürkéktől a következő percekben. Ekkor Lukajic mester hívta magához tanítványait (16. perc: 38:28). A Veszprém dobásai azonban továbbra is pontatlanok voltak egészen Birkás duplájáig, aki ezzel válaszolt Bíró hármasára. A hazaiak továbbra is jól küzdöttek, a büntetődobásokkal azonban meggyűlt a bajuk, de a tízpontos differenciát tudták tartani a félidő utolsó percének kezdetéig. Ekkor azonban négy pontot szerzett zsinórban a pécsi együttes, amivel némileg felzárkóztak a nagyszünetre (20. perc: 42:35).  
 

A harmadik negyedet a vendégek kezdték jobban, és Glogovac kosarai ellenére feljöttek két pontra (25. perc: 48:46). Dancsecs remek betörése jókor jött, ám Meszlényi is egy szép kettessel válaszolt neki, sőt labdát is szerzett, mégis a mi fiatal hátvédünk dobott újabb két kosarat. Djordjevic szerzett egy duplát a vendégektől, ám Dancsecs neki is válaszolt, méghozzá egy triplával. Meszlényi is elsüllyesztett erre egy hármast. Szabó hasonlóan cselekedett. Birkás szép kosarára Djordjevic csak egy jó büntetővel válaszolt, míg Glogovac duplája jelentette a negyed utolsó kosarát, ezzel visszaállítva a tízpontos előnyt (30. perc: 64:54).
 
Az utolsó játékrész kezdetén Glogovac begyűjtötte negyedik személyi hibáját, miközben az NKA bő egy perc alatt hat pontot termelt, ami válasz nélkül maradt. Jött is a hazai időkérés. A vendégek Scherer duplájával még tovább közeledtek, majd Lados hármasával át is vették a vezetést egy ponttal (33. perc: 64:65). A Veszprém a negyed első öt percében nem tudott kosarat szerezni, miközben a vendégek már nyolc ponttal vezettek. A hazaiak ismét időt kértek (36. perc: 64:72). A szurkolók támogatásával Szabó Péterék megpróbáltak visszajönni a meccsbe, ám kosarat továbbra sem sikerült szerezniük, egészen Füzi triplájáig. Két perccel a vége előtt Glogovac kipontozódott, Djordjevic pedig bedobott egy büntetőt (38. perc: 67:75). Füzi kozmetikázta még újabb kosarával az eredményt, de az NKA Pécs győzelmét már nem veszélyeztette. A hazaiak játékát a vereség ellenére nagy tapssal jutalmazta a veszprémi közönség (40. perc: 69:79).
 

Nyilatkozatok
 
Zeljko Lukajic, a Veszprém vezetőedzője: ,,Az első három negyedben jól játszottunk. Sajnos rövid a kispadunk, nem tudok annyit cserélni, mint kellene, főleg bizonyos posztok esetén. Egyes fiatalokat még nem tudjuk egész meccsen használni, míg mások csak tizenhat évesek, így fizikálisan nem tudják felvenni a versenyt. A vereségünk érthető, hiszen a negyedik negyedre elfogyott az erőnk, és így a szükséges koncentráció már nem volt meg támadásban. Gratulálok a pécsieknek a győzelemhez."
 
Ivica Mavrenski, az NKA vezetőedzője: ,,Először is gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Úgy érzem, hogy ezzel a sikerrel bebiztosítottuk a harmadik helyünket a tabellán. Ugyanakkor ismét megmutattuk a rossz oldalunkat ma, amiről rendszeresen beszélünk a fiúkkal. Nagyon hullámzóan teljesítettünk. Az első negyedben majdnem harminc pontot kaptunk. Ezen tehát dolgoznunk kell, még akkor is, ha megmutatta a csapat a karakterét, és megfordította a találkozót. Gratulálok a Veszprémnek is, és sok sikert kívánok nekik a bajnokság hátralevő részére."
 
Ezúton is szeretnénk megköszönni Szurkolóinknak a mai mérkőzésen összegyűlt adományokat, amellyel az ukrán kosárlabda akadémia Klubunk által megsegített tagjait és az ő családjaikat támogatták. Pénzt utalni továbbra is lehet az ebben a cikkünkben megadott számlaszámra, míg a további adományozási lehetőségekről a jövő hét folyamán adunk majd tájékoztatást.
 

 Fotók: Fux Marcell – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink