Naptár

Betöltése

Veszprém – NKA II. 69-87

2023. Szeptember 29.
9 hónapja
Az NBI/B Zöld csoportjának második fordulójában a Veszprém Kosárlabda Klub az NKA Universitas Pécs II. együttesét fogadta a Vetési Albert Gimnáziumban. A vendégek hétpontos győzelmet arattak a nyitófordulóban a tavaly még - a Veszprémhez hasonlóan - Piros csoportos Nagykőrösi Sólymok KE ellen, míg a hazaiak szintén odahaza játszhattak és kaptak ki egy nagyon szoros meccsen a Tiszaújváros ellen. Izgalmas mérkőzésre volt tehát ma is kilátás a Vetési Albert Gimnáziumban.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 2. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – NKA Universitas Pécs II. 69-87 (22-24, 13-22, 21-21, 13-20)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 200 néző
Játékvezetők: Hervay Tibor, Földesi Marcell és Propszt Amanda
 
Veszprém: Prodanovic 6, Varga, Madár 30/18, Szabó 15, Fábián 4. Cserék: Takács 4, Szeifert 6/6, Végh, Birkás 4. Edző: Alex Geddes
 
NKA II.: Kazy 12/3, Rátgéber 5, Bor 23/3, Herger 17/3, Angyal 14/3. Cserék: Zalay, Fonyó, Merkl, Mezőfi 3, Bánfi 2, Szita 11, Kelemen. Edző: Sértő Ádám
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Hergel, Angyal, Bor és Kazy kosarai révén két perc alatt elhúzott az NKA, így Alex Geddes időt kért (3. perc: 0-9). A pécsiek ekkor kijöttek egész pályára védekezni, ám Prodanovic megtörte a hazai pontcsendet. Bor további öt ponttal növelte a távolságot, ám ekkor Madár betalált kintről. Perger két pontjára Szabó és Madár tudott válaszolni, majd Prodanovic is szépen juttatta a gyűrűbe a labdát. Ekkor Sértő Ádám kért időt (5 perc: 11-15). Prodanovic mutatott be egy szép blokkot és dobott be egy-egy büntetőt, miközben egyre jobban összeállt a Veszprém védekezése. Bánfi és Kazy talált be a vendégektől, de aztán Takács is eredményes tudott lenni, majd Szabó is pontosan célzott a büntetővonalról, négyszer egymás után. Ezzel egyenlítettek a bakonyiak a negyed utolsó percének kezdetén. Azonban Angyal, Szita és Mezőfi öt pontot termelt. Az utolsó szó azonban Madáré volt, aki egy félpályás hármassal zárta le ezt az etapot (10. perc: 22-24).
 
Szita talált be a vendégektől, majd Madár újabb triplát süllyesztett el és egy betörés végén is eredményes volt, ezzel átvéve a vezetést. Ezután azonban Bor, Szita, Angyal és Rátgéber révén visszavette és növelte az előnyt az NKA. Jókor jött Szeifert hármasa a hazaiaknak, bár Bor egy duplával egyből válaszolt. Erre Szeifert a másik oldalról is bedobott egy triplát. Bor és Kazy révén hat pontot tett a különbséghez a pécsi alakulat, így időt kért a hazai kispad (16. perc: 33-42). A veszprémi pontcsendet Fábián támadólepattanóból szerzett kosara törte meg, Bor azonban egy szép betörés végén válaszolt, míg a félidő utolsó kosarát Angyal szerezte (20. perc: 35-46).
 
 
A harmadik negyed első felében Madár, Takács és Szabó vezetésével igyekezett zárkózni a Veszprém, ám Herger, Angyal és Kazy révén tartotta a lépést és a nyolc-tízpontos előnyt az NKA (25. perc: 47-57). Birkás egy büntetője és Madár szép középtávolija után Szita és Kazy talált be a másik oldalon, ezzel újra kétszámjegyű volt a különbség. Időt is kért a veszprémi kispad (27. perc: 50-61). Szita, Mezőfi és Rátgéber pontjaival távolodott tovább a Pécs. A negyed utolsó percének elején Birkás szerzett szép kosarat fault ellenében, és a büntetője is jó volt. A játékrész utolsó mozzanata Madár szép hármasa volt, amely visszaadta a reményt az utolsó felvonás előtt (30. perc: 56-67).
 
A zárónegyed első kosara Bor triplája volt, majd közel két percre rá ő jelentkezett egy betörés végén is. Pontszegény percek következtek, Herger és Szabó egy-egy kosarával (35. perc: 58-73). Kazy ziccere indította a meccs utolsó öt percét, majd nem sokkal rá Madár is dobott egy duplát egy leindítás végén, majd egy triplát is. Herger azonban szépen centerezett, míg a másik oldalon Szabó minkét büntetője a helyére került (38. perc: 65-77). Fábián ziccerezhetett egy szépen végigjátszott akció végén, ám Bor is bedobta mindkét büntetőjét. Angyal saroktriplája bő egy perccel a vége előtt bebiztosította a vendéggyőzelmet. Szabó még betalált a fault ellenében is, majd Herger dobott be egy hármast és zsákolt egyet zárásként (40. perc: 69-87).
 
 
Nyilatkozatok
 
Alex Geddes, a Veszprém vezetőedzője: „Ez egy rendkívül csalódáskeltő teljesítmény volt. Ha kifogást akarunk keresni, akkor elmondhatjuk, hogy nem tudtunk kellően felkészülni betegségek és családi okokból kifolyólag. Csupán egy olyan edzésünk volt, amin mindenki teljes erőbedobással részt tudott venni. De ezek csak kifogások, amelyek nem lehetnek az okai a mai kiábrándító játékunknak. Ez a mai produkció nem volt méltó ehhez a mezhez, ehhez a címerhez, ehhez a klubhoz, amelyet mi képviselünk. A következő héten jelentősen jobb teljesítményt kell nyújtanunk. Nem fordulhat elő még egyszer, hogy ennyire tiszteletlenek legyünk a mutatott játékunkkal a klub és annak szurkolói felé. Ők ennél jobbat érdemelnek, és jobbat is kell nyújtanunk.”
 
Sértő Ádám, az NKA II. vezetőedzője: „Gratulálok a srácoknak a győzelemhez. Megcsinálták mindazt, amit kértem tőlük, különösen azt, hogy negyven percig agresszívan játsszanak, mivel ez az előző mérkőzésen nem működött annyira jól. Úgy érzem, hogy jó mérkőzést játszottunk, amiből tanulhattak a fiatalok, hiszen mindenki pályára tudott lépni. Mindenkinek volt legalább egy jó megmozdulása, amitől jobb játékos lett, de hát ezért van ez a bajnokság, ez a lényege. Összességében tehát sikeres napot zártunk. A Veszprémnek sok sikert kívánok a továbbiakra.”
 
 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

87 - 101

2024. 05. 12. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink