Naptár

Betöltése

Veszprém – Óbuda 74-87

2022. Október 01.
1 éve
Az NBI/B Piros csoportjának alapszakaszában elérkezett a második forduló, és a Veszprém Kosárlabda Klub ezúttal is hazai pályán lépett parkettre, méghozzá abban bízva, hogy feledtetni tudja az egy héttel korábbi, MAFC ellen elszenvedett vereségét. A bakonyiak vendége ezúttal az Óbudai Kaszások volt, amely szintén odahaza maradt alul, méghozzá a Vasassal szemben. Mindkét együttes tehát az első győzelmét kívánta megszerezni a mai napon.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 2. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Óbudai Kaszások 74-87 (22-32, 13-18, 21-20, 18-17)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 360 néző
Játékvezetők: Esztergályos Róbert, Dr. Magyari Tibor és Tóth Bence
 
Veszprém: Madár 12/6, Végh 1, Szabó 29/12, Ratiani 8, Orgona 13/3. Cserék: Kiss, Szeifert, Birkás 11/9. Edző: Naményi Márk
 
Óbuda: Tichov 18/9, Armaghani 16, Farkas 15/9, Boros 12/3, Ormai 4. Cserék: Lőrincze 4, Varsányi, Bartos 18, Bodnár, Chabot. Edző: Takács Máté
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Szabó egyből ziccerig mehetett a feldobás után, ám Tichov egy hármassal válaszolt. Erre a veszprémi csapatkapitány is elsüllyesztett egy triplát, megörvendeztetve a szépszámú hazai közönséget. Ratiani pedig egy remek centerjáték után szerzett egy duplát, ám Armaghani is így tett. Farkas egyenlített, ám Szabó visszavette az előnyt, majd Ratiani jelentkezett egy szép blokkal. A negyed felénél Ormai kosarával minimális előnyre tett szert az Óbuda, de Orgona szép kosárral vette vissza azt (5. perc: 11-10). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Tichov és Orgona révén, ám utóbbi, Borossal együtt dobott egy-egy hármast. A Veszprém igyekezett zárkózni, ám Tichov révén maradt a hat-hét pontos előny a vendégeknél, sőt az utolsó percre már tíz fölé nőtt az. Jókor jött Orgona hármasa a támadóidő lejártának pillanatában. Borosnak azonban volt rá válasza (10. perc: 22-32).
 
A második tíz perc elején úgy tűnt, elkezd felzárkózni a bakonyi alakulat, ám két eladott labda után ismét kilenccel vezetett az Óbuda, ezért időt kért Naményi Márk vezetőedző (13. perc: 27-36). A megbeszélésnek azonban nem lett meg az eredménye, a Kaszások zsinórban négy pontot szereztek. A rossz szériát Birkás saroktriplája szakította meg. A vendégek lendülete azonban nem csökkent, Tichov és Bartos kosaraival távolodtak a tízpontos lélektani határtól, így ismét időt kértek a hazaiak. A veszprémi dobások ezután is pontatlanok voltak, ráadásul a lepattanózásban is jobbak voltak az óbudaiak. A veszprémi kosáraszályt Szabó triplája szakította meg, majd egy támadással később csapatkapitányunk a büntetővonalról is eredményes volt mindkétszer. Ugyanakkor újabb vendégpontok érkeztek ezt követően, válasz nélkül (20. perc: 35-50).
  

Egy-egy triplával indult a harmadik etap, majd hosszú pontcsend után Szabó dobott egy hármast, sőt Birkás is így tett. Ekkor Takács Máté kért időt (24. perc: 44-55). Az egyeztetés után Farkas talált be távolról a vendégektől, majd Végh egy büntetőt dobott be, míg a második dobásból Madár gyűjtötte be a lepattanót és szerezte meg első kosarát a meccsen.  Orgona hatalmas blokkja talpra ugrasztotta a közönséget és a csapattársakat egyaránt. A remek lélektani pillanatot nem sikerült azonban kihasználni. A hazai dobások kimaradtak, míg az Óbuda zsinórban három kosarat szerzett, így jött is az időkérés (27. perc: 47-64). A következő percekben sem sikerült közelebb jutnia a Veszprémnek ellenfeléhez, hiába kezdett el magára találni Madár, és termelt gyorsan öt pontot. Ratiani mindkét büntetője a helyére került az utolsó perc kezdetén. Georgiai centerünk egy blokott is kiosztott a negyed végén, ám az utolsó szó Lőrincze középtávolija volt a dudaszó pillanatában (30. perc: 56-70).
 
Az utolsó tíz perc kezdetén a Veszprém szépen elkezdett zárkózni, és Szabó triplájával elérték a tízpontos határt. Erre azonban volt válasz a vendégektől Bartos révén (34. perc: 61-72). A veszprémi védekezés hatékonyabbá vált, de a támadójáték továbbra sem volt eredményes, így nem sikerült közelebb kerülni a sárga-feketékhez. Farkas pontos büntetői után Orgona támadópattanót pöcizett vissza. Újabb kidolgozott dobóhelyzet marad ki, amit Bartos egy zsákolással bosszult meg. A Veszprém időt kért (36. perc: 63-76). Szabó pontos volt a büntetővonalról, Birkás pedig kiharcolt egy támadófaultot, amit követően Orgona parádés kosarat szerzett. Ekkor azonban négy vendégpont érkezett. Madár gyorsan betalált távolról, de Farkas és Armaghani részéről újabb négy óbudai pont jött. Bő egy perccel a vége előtt Ratiani centerezett jól, de a mérkőzés érdemi része ekkorra már eldőlt. Ratiani még egy zsákolással megörvendeztette a hazai drukkereket, akik a vereség ellenére is nagy tapsban részesítették a veszprémi fiúkat (40. perc: 74-87).
 
 
Nyilatkozatok
 
Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: ,,Úgy érzem, hogy a mai meccs az első félidőben ment el, amikor tizennégy támadólepattanót engedtünk az ellenfélnek. Gratulálok nekik, ma jobbak voltak. Köszönjük a sok szurkolóknak, hogy ma is kijöttek és támogattak minket.”
 
Takács Máté, az Óbuda vezetőedzője: ,,Az első forduló után egyáltalán nem volt csalódott a csapat, tudtuk a hibáinkat, kielemeztük a mérkőzést, és úgy gondolom, hogy nagyon jól fel tudtunk készülni a Veszprém ellen. Így sem volt azért tiszta hetünk, ugyanis több betegünk is volt, illetve két kulcsjátékosunk is kiállt a keretből, nekik mielőbbi felépülést kívánok. Úgy gondolom, hogy a mérkőzésen tartani tudtuk azt a taktikát, amit felépítettünk egész évben. Gratulálok a csapatomnak, hiszen mindent kiadtak magukból a pályán. Különleges alkalom ez, ugyanis ez az új csapatunk első győzelme, ezért boldogok vagyunk, de tudjuk, hol a helyünk. Dolgozunk tovább, és készülünk a következő mérkőzésre. Sok sikert kívánok a Veszprém csapatának. Ahogy láttam, az első fordulóhoz képest ők is javultak, és biztos vagyok benne, hogy még fognak is. Hajrá, Kaszások!”
 
 

Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Atomerőmű SE U23

2024. 02. 23.

Korábbi mérk?zés

V

Békéscsabai KK
VS  Veszprém KK

101 - 98

2024. 02. 17. 17:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink