Naptár

Betöltése

Veszprém – PVSK 109:71

2021. November 06.
2 éve
Ismét nehéz és az alapszakasz alakulásának szempontjából fontos mérkőzés várt a Veszprém Kosárlabda Klubra, amelynek vendége a mai napon ezúttal a tabella második helyén álló Pécsi VSK-CARGATE volt. A hazaiak tudták, amennyiben nyernek, úgy pontszámban beérik a Baranya megyeieket. Remek találkozó volt tehát várható a Vetési Albert Gimnáziumban.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 7. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Pécsi VSK-CARGATE 109:71 (30:11, 22:23, 31:16, 26:21)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 250 néző
Játékvezetők: Varga-Záray Katalin, Jurák Krisztián, Gaál Norbert
 
Veszprém: Madár 28/21, Tóth 11, Szabó 11, Dukic 17/9, Glatz 10. Cserék: Gárdai, Horváth 19/12, Dancsecs 13/9. Edző: Martin Blaho
 
PVSK: Fülöp 2, Popadic 18, Farkas 2, Goldring 6, Kalmár 12. Cserék: Mándity 2, Bor 2, Hőgye 5, Gordán, Futó 8, Erdei 2, Armaghani 12/6. Edző: Andrija Ciric
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
A hazaiak Dukic és Madár révén tizennégy pontot szereztek a meccs elején, amire a pécsiek csak négy egységgel tudtak válaszolni, így Ciric mesternek hamar ki kellett kérni az első idejét (4. perc: 14:4). A Veszprém azonban továbbra is jól védekezett, Madár pedig ihletett formáéban újabb öt pontot tett fel a táblára, amíg érkezett egy kosár a vendégektől. Erre Dukic bedobott egy újabb triplát, majd Szabó csinált egy bravúros kettő plusz egyes játékot. A bakonyiak már majdnem elérték a húsz pontos előnyt, amikor Popadic szerzett gyorsan öt pontot. A hazaiak továbbra is nagyon szépen járatták a labdát, élményszámba menő akciókat produkálva, amit pontos kinti dobásokkal zártak. Összességében az egyik legjobb negyedét produkálta a Veszprém ebben az idényben (10. perc: 30:11).
 
Az első negyed után egy új hagyomány vette kezdetét a Veszprém Utánpótlás Kosárlabda Egyesületnél, amelynek szakmai stábja mostantól rendszeresen díjazni fogja az előző hónap legjobb utánpótláskorú játékosát. Naményi Miklós elnök ezt a díjat első ízben az U18-as csapat játékosának, Kiss Leventének adta át a helyszínre kilátogató nézők vastapsa közepette.
 
A második etapot kicsit nehézkesen és pontatlanul kezdte a Veszprém, de így is 5:5 volt a szerzett pontok aránya három perc után (13. perc: 35:16). A negyed második felére a hazaiak megszilárdították a védekezésüket, ám elől továbbra is kimaradtak a dobások, hiába voltak helyzetig kijátszva a támadások. A piros-szürkék rövid pontcsendjét Glatz duplája és Horváth triplája törte meg, majd Madár is jelentkezett egy újabb hármassal, ezzel elérve a húsz pontos differenciát (17. perc: 45:25). A következő percekben kicsit közelebb került a Pécs, míg a félidő utolsó perce Madár triplájával kezdődött, igaz Armaghani duplájával zárult (20. perc: 52:34).
 

A második félidő elején a PVSK egy ideig tudta tartani a lépést a Veszprémmel és rendre válaszolt a kosaraira, ám a feljavult a hazaiak védekezése, elől pedig ziccerekig tudták kijátszani az akciókat vagy faultokat harcoltak ki. (24. perc: 63:40). A vendégek letámadással is próbálkoztak védekezésben, ám ezt jól ki tudta passzolni a Veszprém, és újabb könnyű kosarakat szerzett, igaz a Pécs is magára talált támadásban. A következő percekben azonban tovább nyílt az olló, és Szabó, majd Madár duplája már harminc pontos előnyt jelentett a vendéglátóknak (28. perc: 78:48). A negyed hátralévő idejében is a Veszprém akarata érvényesült és Madár valamint Tóth kosarával még tovább nőtt a különbség (30. perc: 83:50).
 
Az utolsó tíz percet is remekül kezdte a Veszprém, többek közt Dancsecs egymás után elsüllyesztett három triplájának köszönhetően, amely talpra ugrasztott mindenkit a hazai kispadon, már negyven is volt közte. (34. perc: 94:54). Ezután a Pécs némileg közelebb tudott férkőzni, ám Horváth kosara három perccel vége előtt már a százpontos határ átlépését jelentette. Ekkor idén Gárdai Máté is pályára lépett a bakonyiaknál, miközben Dancsecs és Horváth továbbra sem lassított. A Veszprém fontos és talán meglepően magabiztos győzelmet aratott az eddig csupán egy vereséget jegyző PVSK ellen, amit a szépszámban kilátogató hazai drukkerek hosszú tapssal jutalmaztak (40. perc: 109:71).
 

Nyilatkozatok
 
Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a játékosaimnak, akik tartották magukat mindenhez, amiről a hét során beszéltünk. A meccs nagy részét kontrolláltuk. A fegyelmezettségi és felelősségvállalási szintje nagyon magas volt az egész csapatnak, ami hozta magával ezt az eredményt.
 
Tóth Norbert, a Veszprém erőcsatár-centere: Örülök, hogy ma végre jól kezdtük a mérkőzést. Igazi csapatként játszottunk és végre tudtunk hazai pályán dominálni. Huszonkilenc gólpasszunk volt, amely kiemelkedő. A Jászberény elleni meccs óta jó ritmusban játszunk, szeretnénk ezt továbbra is megtartani. Nagyon remélem, hogy el fognak minket kerülni a sérülések, és így egy egységes csapatként tudunk a jövőben is játszani. Köszönjük szépen, hogy ilyen sokan buzdítottak ma minket, nagyon jó hangulat volt! Bízom a csapatban a továbbiakban is!
 
Andrija Ciric, a PVSK vezetőedzője: Nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre, tudtuk, hogy mire számítsunk. Nagyon sok jó és tapasztalt játékosa van a Veszprémnek, akik megjárták az első osztályt. Amitől tartottunk, azok a kinti dobásaik, és ezért sokat dolgoztunk is a védekezésünkön. Sajnos ma nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, nem volt jó a ritmusunk és elveszítettük a meccset. Nem működött a védekezésünk, amin próbáltunk javítani, ám a Veszprém ma sokkal jobb volt. Ennek ellenére a negyvenpontos különbséget nehezen tudom elfogadni. Játszunk még ellenünk, akkor majd megpróbálunk revánsot venni. Gratulálok az ellenfelünknek! Mi pedig javítani fogunk, amin kell, elfelejtjük ezt a találkozót és folytatjuk a szezont.
 

 
Fotók: Fux Marcell – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink